Alle berichten
  • Alle berichten
  • Blessure
  • Diverse oplossingen
  • Leer- en schoenverzorging
  • Rugpijn
  • Steun- en inlegzolen
  • Voetentraining
  • Voetproblemen
  • Zweetvoeten
Hamerteen oefeningen - Blog - Skystep 01

Hamerteen oefeningen – eenvoudig thuis uit te voeren

Als je de diagnose hamerteen hebt gekregen, is het belangrijk om naast het dragen van de juiste steunzolen en orthopedische hulpmiddelen, regelmatig oefeningen te doen. Deze oefeningen helpen bij het herstellen en verbeteren van het gevoel, de vorm en de functionaliteit van de tenen. Het beste is dat je deze eenvoudige oefeningen gewoon thuis kunt…

Metatarsalgie oefeningen - Skystep

Metatarsalgie oefeningen – Herstel van pijn in de bal van de voet

Metatarsalgie is een veelvoorkomend probleem dat pijn in de bal van de voet veroorzaakt. Het verwijst naar klachten rond de middenvoetsbeentjes, wat kan leiden tot een branderig gevoel, stekende pijn of gevoelloosheid in de voorvoet. Vaak genoemd als ‘voorvoetpijn’, kan metatarsalgie ontstaan door overbelasting, strakke en te kleine schoenen, ouderdom, genetische aanleg of voetafwijkingen zoals…

Wanneer moet je steunzolen vervangen 5 tips

Hoe weet je wanneer je steunzolen moet vervangen?

Als je last hebt van voetproblemen, zoals platvoeten, een holvoet, een doorgezakte voorvoet of bijvoorbeeld hielspoor, is de kans groot dat je inlegzolen of steunzolen gebruikt om dit te verhelpen. Dat is een slimme keuze, want goede steunzolen helpen bij het ondersteunen van de voet, corrigeren een afwijkende stand van de voet en helpen bij…

Holvoet oefeningen - Skystep

Holvoet oefeningen – Hoe je jouw voeten in topvorm kunt krijgen

Als je last hebt van een holvoet, begrijp je hoe vervelend het kan zijn. Een holvoet is een voetaandoening waarbij de boog van de voet abnormaal hoog is, wat resulteert in overmatige druk op de hiel en de bal van de voet. Dit kan leiden tot pijn, vermoeidheid en zelfs blessures. Gelukkig zijn er oefeningen…

Hielspoor shockwave therapie - blog - Skystep

Shockwave therapie behandeling bij hielspoor

Heb je last van hielspoor? Dan weet je waarschijnlijk hoe frustrerend en pijnlijk deze aandoening kan zijn. Het is een van de meest voorkomende voetblessures en wordt in de meeste gevallen veroorzaakt door overbelasting van de peesplaat onder de voet. Hielspoor kan behoorlijk vervelend zijn voor mensen die er last van hebben. Het veroorzaakt hevige…

Hielspoor tapen - Skystep

Hielspoor tapen – een effectieve behandeling voor hielspoor

Heb je last van hielspoor? Dan weet je waarschijnlijk dat dit geen pretje is. De aandoening kan behoorlijk pijnlijk en hinderlijk zijn, vooral bij het lopen en staan. Gelukkig zijn er verschillende behandelingen mogelijk, waaronder hielspoor tapen. In dit artikel bespreken we hoe het tapen van je hiel kan helpen bij het verminderen van de…

Stijve en soepele platvoeten - Wat zijn de verschillen - Skystep

Stijve en soepele platvoeten – Wat zijn de verschillen?

Er zijn verschillende soorten platvoeten te onderscheiden: soepele en stijve. Soepele platvoeten noemen we ook wel fysiologische platvoeten, stijve platvoeten noemen we pathologische platvoeten. In dit bericht leggen we je uit wat de verschillen zijn en of er ook verschil zit in de behandeling van deze soorten. Het grootste verschil De soepele platvoet is de…

Platvoeten bij kinderen, hoe herken en behandel je ze - Skystep

Platvoeten bij kinderen, hoe herken en behandel je ze?

Veel kinderen hebben tot een jaar of vijf platvoeten. Vaak geven platvoeten op dat moment geen klachten en verdwijnen ze helemaal wanneer je kind iets ouder is en zijn of haar voetboog goed is ontwikkeld. In dit bericht lees je wat je in de gaten kunt houden bij je kind en wanneer het raadzaam is…

Platvoet oefeningen - Blog - Skystep 02

4 platvoet oefeningen om je voeten te versterken

Heb je last van platvoeten en wil je er alles aan doen om minder last van deze voetklacht te hebben? Naast het dragen van platvoet steunzolen kun je oefeningen doen om je voetboog te versterken en de flexibiliteit van je voeten en enkels te verbeteren. In dit bericht geven we je 4 oefeningen, alle oefeningen…

Sporten met platvoeten, waar moet je op letten - Skystep

Sporten met platvoeten, waar moet je op letten?

Heb je platvoeten en wil je graag sporten? In principe staat deze voetklacht je niet in de weg om lekker te bewegen. Met goede schoenen en spierversterkende oefeningen voor je voeten kom je al een heel eind. Er is wel een ‘maar’, het hebben van platvoeten vergroot namelijk de kans op blessures. Blessuregevoelige plekken zijn…

Wennen aan steunzolen - overzichtv2

Inloopperiode om te wennen aan steunzolen

Er wordt vaak gedacht dat nieuwe steunzolen direct comfortabel moeten zitten en meteen pijnklachten moeten verminderen wanneer je ze voor het eerst gaat dragen. Hoewel sommige mensen nieuwe steunzolen direct probleemloos kunnen dragen, is dit lang niet altijd het geval. Het is heel normaal dat je voeten en je lichaam moeten wennen aan de nieuwe…

10 fabels en misvattingen over steunzolen - overzicht

10 fabels en misvattingen over steunzolen ontkracht

Als het gaat over steunzolen, bestaan er veel fabels en misvattingen. Door verkeerde informatie en feitelijke onwaarheden kunnen steunzolen onterecht een slechte reputatie krijgen. Dit terwijl steunzolen voor veel mensen juist een goed hulpmiddel kunnen zijn om voetklachten te voorkomen en te verhelpen. Hoewel de meeste fabels en misvattingen over steunzolen in de loop der…

Slijtagepatroon schoenen analyseren - klein

Wat versleten schoenen vertellen over de manier waarop jij loopt

Onze voeten en schoenen krijgen het dagelijks zwaar te verduren. Zo zetten de meesten mensen per dag gemiddeld tussen de 5.000 en 10.000 stappen. De impact die deze hoeveelheid stappen met zich meebrengt, is na verloop van tijd te zien in de slijtage van je schoenen. Deze slijtage (ook wel slijtpatroon genoemd) kan ons veel…

Afwikkeling van de voet

Afwikkeling van de voet

Tijdens het lopen landen onze voeten op de grond en wikkelen onze voeten af. De beweging die de voet maakt na de landing noemen we de afwikkeling van de voet. Een goede afwikkeling van de voet is belangrijk voor een gezond looppatroon en een goede wandeltechniek. De afwikkeling van de voet is de fase waarin…

Voetproblemen tijdens de zwangerschap

Voetproblemen tijdens de zwangerschap

Je voeten zijn een heel belangrijk onderdeel van je lichaam. We zien dit vaak als vanzelfsprekend en staan er niet bij stil totdat er zich problemen voordoen. De stand van je voeten bepaalt voor een groot gedeelte de houding van je hele lijf. Zo kan bijvoorbeeld een kleine afwijking in de stand van je voeten…

Tussenmaat creeren voor schoenen

Compenseer een halve lengtemaat of creëer een tussenmaat voor je schoenen

Een tussenmaat is een schoenmaat die precies tussen twee schoenmaten invalt. Denk daarbij bijvoorbeeld aan schoenmaat 39,5 of 41,5. Zo’n tussenmaat kan voor jouw voeten precies de oplossing zijn tot goed passende schoenen.

Schoenmaat bepalen

Schoenmaat berekenen – Zo bepaal jij je schoenmaat

Om lekker en comfortabel te kunnen lopen en om voetproblemen te voorkomen, is het dragen van schoenen met de juiste schoenmaat en een goede pasvorm natuurlijk heel belangrijk. Goede schoenen hebben de juiste breedte- en lengtemaat en zijn daarmee dus niet te groot en niet te klein.

Schoenen in de wasmachine

Schoenen wassen, hoe houd je jouw schoenen mooi schoon?

Elk materiaal (canvas/textiel, glad leer, suède en nubuck) heeft haar eigen manier van onderhoud en reiniging nodig. Naar eigen ervaring zullen we in dit artikel de meest belangrijke en effectieve manieren behandelen om je schoenen weer te laten stralen.

Wat is hielspoor en hoe behandel je het?

Hielspoor oefeningen

Heb jij last van hielspoor en ben je op zoek naar fijne oefeningen? Die niet alleen je pijn verminderen, maar er op ten duur ook voor zorgen dat jij minder snel last krijgt van hielspoor?

We hebben een aantal rek- en strekoefeningen én krachtoefeningen voor je op een rijtje gezet.

Tennisarm symptomen en behandeling - pijn vermindering met een tennisarmbrace

Wat is een tennisarm? Van symptomen tot de behandeling

Ook als je nog nooit op de tennisbaan hebt gestaan, kan deze aandoening je lelijk in de weg zitten. Hoe ontstaat deze blessure en belangrijker nog, hoe kom je er weer vanaf? We vertellen je de oorzaken en symptomen van een tennisarm en geven je een aantal oefeningen die helpen bij het voorkomen dan…

Beginnen met hardlopen - Onze tips

Beginnen met hardlopen, tips en tricks

Je moet op de hond van de buren passen, voelt een verkoudheid opkomen en je schoenen passen niet meer. Excuses genoeg om maar niet te hoeven beginnen met hardlopen. De één is bovendien nog creatiever dan de ander. Tot vandaag. Aan de hand van een aantal tips en trucs gaan we je laten zien hoe leuk…

Zweepslag-kuit-spier-scheur-blessure

Oefeningen zweepslag

Wat is zweepslag nu eigenlijk en wat te doen bij zweepslag? Wij vertellen je alle ins en outs over deze vervelende blessure. Zweepslag is één van de meest voorkomende kuitblessures en vaak in verband te brengen met sporten. Het is een vervelende blessure die geheel onverwachts opspeelt. Stijve kuiten of…

Stinkende schoenen - overzichtV3

Wat te doen tegen stinkende schoenen? 9 oplossingen

Stinkschoenen, het geeft je geen fijn gevoel als je met stinkende schoenen op pad gaat. Je bent bang dat anderen het ruiken, ga je naar de sportschool, dan voel jij je niet prettig en het passen van nieuwe schoenen is erg vervelend.

Er zijn genoeg momenten op te noemen waar je last kunt ervaren van…

Skystep - Rugklachten

Rug oefeningen – 10 oefeningen om je rugspieren soepel te houden en te trainen

Rugpijn is een veelvoorkomende klacht, vaak begint het met wat stijfheid of steken in de rug. De pijn is niet constant, dus je loopt er vaak een tijdje mee door. Tot je doorkrijgt dat de pijn aanhoudt en in sommige gevallen zelfs ondragelijk wordt.

Rugklachten kunnen je hele dagelijkse leven ontregelen…

Onderhoud stug leer

Leer soepel maken – Alles over het onderhoud van je leren bank en het onderhouden van tuigleer

Wanneer we het hebben over het onderhouden van stug leer, dan hebben we het over het onderhouden van een leersoort dat afkomstig is van volwassen runderen en zicht kenmerkt als steviger, dikker en sterker dan andere leersoorten.

Schoenen worden niet gemaakt van deze leersoort. Het leer is namelijk…

Kunstleer schoen

Kunstleer onderhouden – ontdek hoe jij imitatieleer mooi houdt

Het onderhouden van kunstleer, ook wel imitatieleer genoemd, is een stuk eenvoudiger dan het onderhoud van echt leer. Er zijn verschillende manieren om kunstleer mooi te houden.

Imitatieleer wordt vaak gebruikt bij schoenen, het heeft de structuur van echt leer, maar de kwaliteit is wel minder. Wil je…

Pijnlijke voeten - blog

Pijnlijke voeten – alles over voetklachten en voetproblemen

Ongeveer 20% van alle mensen krijgt jaarlijks te maken met voetklachten. Onder volwassenen is dit zelfs 40%. De kans is groot dat jij iemand in je omgeving kent die last heeft van pijnlijke voeten en misschien heb jij dit zelf wel.

Je voeten zijn eigenlijk de fundering van je lichaam, het is dan ook…

Voetproblemen inlegzooltjes schoenen

Inlegzooltjes voor meest voorkomende voetproblemen

Iedereen heeft er wel eens last van gehad: koude voeten. Een ongevaarlijk, maar een heel erg irritant en soms pijnlijk verschijnsel. De een heeft hier eerder last van dan de ander.

Soms is er geen aanwijsbare reden waarom je koude voeten hebt. Het is buiten niet koud en je hebt goed schoeisel…

Suède schoenen schoonmaken - blog

Suède & nubuck schoenen schoonmaken

Suède wordt als leersoort enorm vaak gebruikt voor schoenen, laarzen, handtassen en kleding. De naam komt van het Franse “Gants de Suède”, ofwel ‘Zweedse hansschoenen’. Normaliter maakt men gebruik van de opperhuid, bij suède maken ze gebruik van de binnenkant van het leer. Suède is een zachte leersoort…

De kuitblessure - blog1

De kuitblessure, voorkomen en genezen

De kuitblessure is een veelvoorkomende blessure bij sporters, voornamelijk bij hardlopers. De kuitspieren worden extra belast bij sporten waarbij je veel moet afzetten en springen. Een kuitblessure is vaak zeer vervelend en het kan soms wel weken duren voordat je volledig bent herstelt. De kuit bestaat…

voetklachten

Top 10 meest voorkomende voetklachten

Wat doe jij om je voeten in topconditie te houden? Veel mensen beginnen pas te denken aan het verzorgen van de voeten wanneer er voetklachten ontstaan. Eigenlijk is dat te laat, zeker wanneer je te lang hebt doorgelopen met deze klachten. Een lichte klacht kan dus grote gevolgen hebben leiden tot een…

inlegzolen voor grote schoenmaten

Steunzolen en inlegzolen

Steunzolen en inlegzolen zijn er in veel soorten en maten voor allerlei verschillende voetproblemen. Steunzolen worden ook wel inlegzolen, correctiezolen of gewoon zooltjes genoemd. Je gebruikt ze om klachten te verminderen en te verhelpen. Je kunt ze natuurlijk ook preventief gebruiken om klachten…

Oude of verkeerde schoenpoets verwijderen

Oude of verkeerde schoensmeer verwijderen

De levensduur van je schoenen kun je aanzienlijk vergroten door ze goed te onderhouden. Dat doe je door ze geregeld te poetsen. (1 keer per week). Het is hierbij van groot belang dat je de juiste keuze maakt wat betreft schoencrème. De goedkopere schoenpoets/crèmes zijn meestal synthetisch en bevatten…