Inhoud

  Waar en hoe loop je het zwemmerseczeem aan je voeten op?

  Wat deze voetschimmel tot een gevaarlijke aandoening maakt, is het gemak waarmee ze overgedragen worden van besmette voeten naar de, tot dan toe, onaangetaste voeten. Schimmels zijn overal en lang niet allemaal even gevaarlijk. Zij die de infectie veroorzaken, verplaatsen zich via loslatende, besmette voetschilfers en nestelen zich in de hoornlaag van de huid. Hier breiden ze zich langzaam uit tot de eerste symptomen zich zullen aandienen.

  Ze gedijen vooral goed in warme, vochtige ruimtes. Het risico van besmetting is dan ook groot in sauna’s, zwembaden en bijvoorbeeld sportscholen. Voeten die de hele dag in een paar schoenen en sokken zitten verpakt, vormen bovendien een makkelijk slachtoffer. De huid stoot de schimmels die het zwemmerseczeem op onze voeten proberen te veroorzaken van nature af. Deze is echter extra kwetsbaar wanneer:

  • De huid beschadigd of geïrriteerd is;
  • De huid dankzij een vochtige omgeving week is;
  • Je voeten te vaak worden blootgesteld aan een zeep met een te hoge PH-waarde.

  Symptomen van een zwemmerseczeem

  Twijfel je eraan of je aan je voeten last hebt van een vervelende schimmelinfectie? Loop ze eens na op de volgende symptomen;

  • Er lichten grijs-witte teenschilfers op tussen je tenen en hier begeven zich kloofjes waar je het liefst aan wilt krabben. Doe dit laatste vooral niet;
  • De huid oogt rood van kleur en er ontstaat schilfering. Zowel onder een groot deel van de voetzool als aan de voetranden. Ook onder deze schilfers kan de huid rood worden en geïrriteerd raken;
  • Er bevinden zich jeukende blaasjes en vochtige plekken over de voetzool. Deze zien witgeel van kleur en kunnen een branderig gevoel veroorzaken;
  • Werken de schimmels door? Dan tasten ze mogelijk ook één of meerdere van je teennagels aan en ontstaan er kalknagels. Een kalknagel behandelen vraagt om een andere methode.

  Behandel zwemmerseczeem aan je voeten zorgvuldig

  Heeft de schimmelinfectie zijn weg naar je voeten weten te vinden? Dan is het zaak deze zo snel mogelijk weer te verdringen. Wist je dat je binnen drie eenvoudige stappen, binnen no time, weer schimmelvrije voeten kunt hebben?

  Start met het nemen van een voetenbad, gebruik een antischimmel mousse én verzorg je schoenen en sokken om herhaling te voorkomen.

  Meer weten over deze drie stappen? Ontdek het op onze pagina zwemmerseczeem behandelen.

  Klaar om je zwemmerseczeem aan te pakken? Bestel direct de juiste mousse voor jouw voetprobleem.

  Footlogix Peeling Skin Formula

  Footlogix Peeling Skin Formula

  Bevat een schimmelwerende stof en gaat schimmelinfecties tussen de tenen tegen, zorgt voor verlichting van jeuk, krassen, roodheid en irritatie op de voeten.

  Saicara Foot Spezial

  Saicara Foot Spezial 150ml

  Saicara Foot Spezial is een snel intrekkende en verzorgende schuimcrème voor een intense hydratatie. Voetschimmel en zwemmerseczeem worden bestreden en voorkomen.