Definitief afscheid van je zwemmerseczeem?

Zo pak je het aan

Zwemmerseczeem is een huidschimmelinfectie die zich op en rondom de voeten nestelt. Hoewel de naam doet vermoeden dat enkel frequente zwemmers risico lopen op deze infectie, is niets minder waar. Het is een hardnekkig probleem waar één op de vijf volwassenen ooit mee te kampen krijgt. De desbetreffende schimmels tasten de hoornlaag van de huid aan en veroorzaken, mogelijk over de gehele voet, vervelende irritaties.

Na het lezen van onze informatie ben je volledig op de hoogte van de oorzaken, kenmerken en de beste behandelmethodes. We geven je bovendien meerdere tips mee die eventuele herhaling of een eerste besmetting helpen voorkomen.

Footlogix Foot Soak is een zacht en hydraterend, reinigend voetbad. Het voetbad maakt eelt zacht en herstelt de huid. Deze formule is Ph-neutraal en heeft antibacteriële eigenschappen. Het helpt schimmelinfecties te voorkomen.

Schilferige huid op je voeten zorgt voor jeuk en soms zelfs pijn. Gebruik Peeling Skin Formula. Met zijn schimmelwerende stof gaat het schimmelinfecties tegen en zorgt het voor verlichting van jeuk, krassen, roodheid en irritatie op de voeten.

Strooi een week lang iedere avond een theelepeltje boorzuurschilfers in je schoenen. ’s Morgens trek je je schoenen aan met het poeder er nog in. Bacteriën en schimmels die zich in je schoenen nestelen, worden direct en de rest van de dag gedood.

Bestel je de Footlogix Foot Soak, Peeling Skin Formula en de Voetcare boorzuurschilfers voetvijl in één bestelling? Dan ontvang je van ons 10% korting. Je betaalt geen € 51,95 maar € 46,76.

Waar en hoe loop je het zwemmerseczeem aan je voeten op?

Wat deze voetschimmel tot een gevaarlijke aandoening maakt, is het gemak waarmee ze overgedragen worden van besmette voeten naar de, tot dan toe, onaangetaste voeten. Schimmels zijn overal en lang niet allemaal even gevaarlijk. Zij die de infectie veroorzaken, verplaatsen zich via loslatende, besmette voetschilfers en nestelen zich in de hoornlaag van de huid. Hier breiden ze zich langzaam uit tot de eerste symptomen zich zullen aandienen.

Ze gedijen vooral goed in warme, vochtige ruimtes. Het risico van besmetting is dan ook groot in sauna’s, zwembaden en bijvoorbeeld sportscholen. Voeten die de hele dag in een paar schoenen en sokken zitten verpakt, vormen bovendien een makkelijk slachtoffer. De huid stoot de schimmels die het zwemmerseczeem op onze voeten proberen te veroorzaken van nature af. Deze is echter extra kwetsbaar wanneer:

 • De huid beschadigd of geïrriteerd is;
 • De huid dankzij een vochtige omgeving week is;
 • Je voeten te vaak worden blootgesteld aan een zeep met een te hoge PH-waarde.

Een schimmelinfectie aan je voeten herkennen? Let op deze symptomen

Twijfel je eraan of je aan je voeten last hebt van een vervelende schimmelinfectie? Loop ze eens na op de volgende symptomen;

 • Er lichten grijs-witte teenschilfers op tussen je tenen en hier begeven zich kloofjes waar je het liefst aan wilt krabben. Doe dit laatste vooral niet;
 • De huid oogt rood van kleur en er ontstaat schilfering. Zowel onder een groot deel van de voetzool als aan de voetranden. Ook onder deze schilfers kan de huid rood worden en geïrriteerd raken;
 • Er bevinden zich jeukende blaasjes en vochtige plekken over de voetzool. Deze zien witgeel van kleur en kunnen een branderig gevoel veroorzaken;
 • Werken de schimmels door? Dan tasten ze mogelijk ook één of meerdere van je teennagels aan en ontstaan er kalknagels. Een kalknagel behandelen vraagt om een andere methode.

Behandel zwemmerseczeem aan je voeten zorgvuldig in drie effectieve stappen

Heeft de schimmelinfectie zijn weg naar je voeten weten te vinden? Dan is het zaak deze zo snel mogelijk weer te verdringen. De volgende drie stappen zorgen ervoor dat je voeten binnen no time weer schimmelvrij zijn;

Stap 1: Neem een voetbad

Leg je voeten om te beginnen in een voetbad voor een reinigende, herstellende en hydraterende werking. Neem hier één à 2 keer per week, het liefst ’s avonds, rustig de tijd voor. Het hieraan toevoegen van FootLogics Foot Soak versterkt de antibacteriële werking en het effect van de behandeling met een neutrale PH-waarde.

Stap 2: Gebruik een speciale crème

Vervolgens smeer je een speciale crème op de aangetaste delen van de voet. De antischimmel mousse van Footlogix is hier onder anderen voor geschikt. Deze helpt je de overlast van jeuk, irritatie, een rode huid en krassen snel te verminderen. Tweemaal per dag (’s ochtends en ’s avonds) insmeren, is hierbij gebruikelijk en bewezen effectief. Hou deze vorm van behandelen aan tot de voet volledig is genezen.

Stap 3: Verzorg ook je sokken en schoenen en voorkom herhaling

Deze derde en laatste stap van de behandeling is even belangrijk als zijn voorgangers. De bacteriën die het eczeem veroorzaken zitten niet alleen op je voeten zelf. Ook uit je sokken en schoenen zullen ze moeten worden verdreven. Het overslaan van deze stap kan eventueel leiden tot een nieuwe infectie. Aangezien de kans klein is dat je hierop zit te wachten, raden we je aan om definitief afscheid te nemen van deze bacteriën en schimmels. Een bacteriedodend product als Voetcare Bootzuurschilfers helpt je hierbij.

Deze tips helpen je zwemmerseczeem te voorkomen

Heb je nooit eerder last gehad van deze schimmelinfectie of ben je er net vanaf en wil je dat ook graag zo houden? Daar kunnen wij ons alles bij voorstellen. Daarom dit achttal tips dat hierbij helpt:

 • Was je voeten iedere dag en gebruik hierbij niet te veel zeep;
 • Draag eenzelfde paar schoenen niet twee dagen achtereen;
 • Maak je voeten altijd goed droog. Vergeet de gedeeltes tussen je tenen niet;
 • Draag je paar sokken niet langer dan één dag achter elkaar;
 • Douchen in het zwembad of je sportschool? Draag je eigen slippers;
 • Doe je schoenen zo veel mogelijk uit;
 • Maak gebruik van boorzuurschilfers. Het helpt zweet- en stinkvoeten voorkomen plus schimmels op de voet en rondom de schoen te verwijderen;
 • Draag sokken en schoenen van natuurlijke materialen. Leren schoenen en wollen sokken zijn de beste keuze.

Zeg vanaf vandaag vaarwel tegen zwemmerseczeem

Versleten schoenen ruilen we zonder moeite in tegen een nieuw paar, maar onze voeten moeten als het goed is nog even mee. Alle reden om er dus extra goed voor te zorgen. Start dan ook vandaag nog met het behandelen van je zwemmerseczeem. Heb je deze informatie als nuttig ervaren of is het jou op een andere manier gelukt om die vervelende voetschimmel vaarwel te zeggen? Laat het ons vooral weten.

Please enter your name.
Please enter a valid email address.
Please type your message.