Eelt voeten

In vier stappen eelt verwijderen

Iedereen heeft wel eelt onder zijn of haar voeten. Dit heb je namelijk nodig om de huid van je voeten te beschermen. Eelt helemaal van je voeten verwijderen is dan ook niet verstandig. Waar je wel op moet letten, is dat je ook te veel eelt kunt hebben.

Niet iedereen weet dat overtollig eelt voor diverse voetproblemen kan zorgen. Zo kun je pijnlijke, branderige voeten krijgen en meer last van stinkvoeten.

Lees hieronder meer informatie over eelt onder je voeten, het ontstaan ervan, de klachten, hoe je eelt kunt voorkomen en alles over eelt verwijderen.

Heb je last van overtollig eelt of gevoelige voeten? Aloë vera heeft een positief effect op de huid waardoor deze zolen niet alleen schokdempend en comfortabel zijn, maar ook je huid optimaal verzorgen.

De huid van je voeten krijgt nogal wat te verduren en de juiste verzorging is belangrijker dan je denkt. Gebruik daarom een Footlogix voetvijl om eelt en droge huid weg te halen. Makkelijk en efficiënt.

Eelt, kloven, likdoorns, droge huid, het zijn vervelende voetklachten. Gebruik Footlogix Callus Softener om de huid te hydrateren en eelt te verzachten. De Dermal Infusion Technology® zorgt voor een langdurig en optimaal resultaat.

Zit de geschikte oplossing er voor jou niet bij? Bekijk dan al onze oplossingen om eelt te verwijderen.

Wat is eelt?

Eelt is een verdikking van de opperhuid en ontstaat op plaatsen waar de huid wordt blootgesteld aan druk en/of wrijving. Door de wrijving van de opperhuid over een oppervlak, wordt eelt ruw en hard. Een beetje eelt op je voeten is helemaal niet verkeerd. Je kunt het zien als een soort beschermlaagje waardoor de opperhuid niet beschadigd raakt.

Wanneer je last hebt van veel of overtollig eelt op je voeten is het raadzaam hier wat aan te doen. Het is niet bij iedereen bekend dat eelt voetproblemen kan veroorzaken. Te veel eelt onder de hiel of bal van de voet kan zeer vervelend en pijnlijk zijn. Eelt kan dan pijnlijk en branderig aanvoelen. Sommige mensen krijgen last van pijnlijke drukplekken, kloven of likdoorns. Eeltvoeten kun je herkennen aan een gele, bruinige kleur en ziet er soms wat glazig uit.

Eeltvoeten ontstaan op verschillende manieren en naast dat je eelt zelf kunt verwijderen, kun je ook voorkomen dat je last krijgt van eeltvoeten.

Hoe ontstaan eeltvoeten?

Eelt op je voet komt het meest voor op je hiel, de bal van je voet of onder één of meerdere tenen. Het hebben van overtollig eelt op je voeten kan verschillende oorzaken hebben.

Wanneer je veel moet staan, bijvoorbeeld op je werk, heb je een verhoogde kans op overtollig eelt. Wanneer er sprake is van overgewicht loop je ook meer risico op eeltvoeten. Door een verhoogde druk op je voeten hebben deze het simpelweg zwaarder te verduren.

Te kleine of te grote schoenen veroorzaken vaak eeltklachten. Doordat je schoenen niet passend zijn, ontstaat er wrijving en druk. Wrijving en druk spelen eeltvorming in de kaart. Ook het dragen van te kleine sokken kan de oorzaak zijn.

Een verkeerde voetstand leidt vaak tot overtollig eelt. Op bepaalde plekken op de voeten wordt meer druk uitgeoefend dan normaal. Goede steunzolen corrigeren de stand van de voet en verdelen op verantwoorde wijze de druk die ontstaat op je voeten.

Likdoorn of eksteroog

Wanneer je last hebt van een likdoorn of eksteroog, een naar binnen groeiende eeltplek, adviseren wij altijd om een (medisch) pedicure te raadplegen. Eelt kan door een pedicure deskundig worden teruggebracht tot de normale dikte door middel van snijden, frezen en drukvrij leggen.

Klachten bij eelt voeten

Eelt komt het meest voor op je hielen en op de bal van de voet. De hoeveelheid eelt kan zich op deze twee locaties behoorlijk ophopen.

Overtollig eelt op je hiel kan leiden tot eeltkloven en hielkloven. Hielkloven zijn groeven die ontstaan op je hielen en zijn een extreme vorm van droge huid. Een droge huid kan barsten, vooral op de hielen omdat daar de omringende huid dikker en vereelt is. Dat is geen goede conditie, omdat de barsten of hielkloven geïrriteerd kunnen raken en erg pijnlijk kunnen worden.

Eelt kan geïrriteerd raken, meestal na flinke inspanningen het meest voelbaar door bijvoorbeeld wandelen of sporten. Het overtollige eelt voelt dan pijnlijk en branderig aan.

Als er op een klein gedeelte van de huid een ophoping van eelt ontstaat, kan dat leiden tot een likdoorn of eksteroog.

Wist je dat overtollig eelt kan leiden tot stinkvoeten? Eelt is een goede plek voor bacteriën en schimmels om zich snel te vermenigvuldigen en dit kan voor een flink onaangename geur zorgen. De bacteriën en schimmels zijn op zoek naar vocht en warmte, dat ontstaat door zweet en door je lichaamstemperatuur.

Voorkom eeltvorming op je voeten

Eelt kun je meestal voorkomen door het toepassen van goede voetverzorging. Het klinkt vanzelfsprekend, maar het is iets dat veel mensen toch vaak vergeten. Smeer je voeten dagelijks in met een vettende voetencrème. Dagelijkse voetverzorging is een pré voor mooie, verzorgde en gezonde voeten. Door een combinatie te maken tussen voetverzorgingsproducten en steunzolen en inlegzolen, leg jij de beste fundering voor jouw lijf. Gezonde voeten.

Goed passende schoenen zijn enorm belangrijk. Veel mensen vinden het lastig om goede schoenen te herkennen en laten zich vaak verleiden door een modebeeld. Wil jij weten waar je op moet letten bij het kopen van nieuwe schoenen?

Let op je gewicht! Door op je gewicht te letten en waar nodig enkele kilootjes af te vallen belast je elke dag je voeten minder zwaar.

Zelf eelt verwijderen in slechts 4 stappen

Overtollig eelt op je voeten kun je laten verwijderen door een pedicure. Gelukkig zijn er genoeg producten op de markt waarmee je dit gemakkelijk zelf kunt doen. Vergeet niet, in eerste instantie is eelt een beschermlaagje. Haal dus niet alles weg! Is er geen medische oorzaak voor je overtollige eelt? Dan kun je gerust zelf aan de slag.

Wij hebben een aantal stappen uitgewerkt zodat je gemakkelijk zelf tot het beste resultaat kunt komen.

Het verwijderen van overtollig eelt op je voeten begint met het nemen van een voetenbad. Dit doe je één a twee keer per week. Nadat je je voeten een minuut of tien hebt laten weken, wordt het eelt zachter en kun je het makkelijker wegvijlen met een eeltvijl. Voetenbaden zijn er in veel verschillende merken. Wij adviseren het voetenbad van Saicara of Footlogix. Saicara Foot bath Energy is een fijn geurend, verlevendigend voetenbad met natuurlijk-mineraliserende zouten en extracten uit rode wijnstokbladeren en kastanje. De veelomvattende natuurlijke olijfolie schenkt een intensieve voetverzorging. Geeft verfrissing en nieuw elan voor vermoeide en branderige voeten. Footlogix Foot Soak is een zacht, hydraterend en reinigend voetbad. Het voetbad maakt eelt zacht en herstelt de huid. Deze formule is Ph-neutraal en heeft antibacteriële eigenschappen. Het helpt schimmelinfecties te voorkomen.

Een voetvijl wordt ook wel eeltvijl genoemd. Nadat je je voeten goed hebt afgedroogd, gaan we verder met het verwijderen van eelt. Overtollig eelt verwijder je gemakkelijk met een voetvijl. Een goede voetvijl bevat twee zijdes met een korrelig oppervlak, de één ruwer dan de andere. Hiermee kun je hardere en zachtere huid op een verantwoordelijke en veilige manier verwijderen. Aan de ene zijde zit een grove vijl om harde huid te verwijderen. Aan de andere kant zit een fijnere vijl om de huid weer glad en soepel te maken. Doe dit voorzichtig en laat een klein laagje eelt zitten, dit is namelijk een beschermlaag voor je opperhuid.

Klaar met vijlen? Dan ben je bijna toe aan stap drie. Spoel je voeten even goed af en droog ze. Door je voeten goed af te drogen voorkom je het ontstaan van schimmels. Deze schimmels ontstaan vooral tussen je tenen gemakkelijk.

Smeer je voeten in met een voetencrème. Er zijn speciale eeltcrèmes op de markt. Die eeltreducerende voetencrème van Saicara voetverzorging of Footlogix Professional Callus Softener springen er voor ons echt uit.

In de voetencrème van Saicara zit namelijk ureum verwerkt. Ureum voorziet de huid duurzaam van vocht en bevordert de genezing. Eelt en ruwe huid zullen bij regelmatig gebruik op een zachte manier voelbaar afnemen. Nieuwe eeltvorming en kloven worden effectief tegengegaan. Voor zijdezachte en stralende voeten. Breng Saicara Foot Soft twee keer per dag aan op je hielen en onder de bal van je voet en masseer het zachtjes in. Regelmatige toepassing garandeert een optimaal resultaat.

Footlogix Professional Callus Softener gaat kloven, likdoorns en een droge huid tegen. De spray hydrateert de huid en verzacht eelt. Footlogix Professional Callus Softener verkort de vijltijd en is eenvoudig aan te brengen. Transformeer je voeten van droog en gebarsten tot zachte mooie voeten met de professionele eelt-verzachter van Footlogix. Het bootst de eigen samenstelling van de huid na om elke huidlaag aan te vullen, te hydrateren en te herstellen. De spuitbus zorgt voor een hygiënische applicatie.

Voor vrijwel iedere voetklacht en ieder voetprobleem hebben we een oplossing. Door een combinatie te maken tussen voetverzorgingsproducten en onze steunzolen en inlegzolen, leg jij de beste fundering voor jouw lijf. Gezonde voeten. Welke steunzolen of inlegzolen jij kiest, hangt af van je voetklacht. Aan de hand van de keuzehulp op iedere pagina kies jij het type steunzool dat het best bij je past.

Tot slot

Heb jij klachten aan of door jouw voeten, maar komen de klachten niet overeen met bovenstaande oorzaken en symptomen? Bekijk dan eens onze overzichtspagina met alle steun- en inlegzolen of check je symptomen binnen de symptomenbank.

Heb je nog vragen? Neem gerust contact met ons op voor een deskundig advies!

Please enter your name.
Please enter a valid email address.
Please type your message.