• Sporlastic Hielspoor Brace

  49,95
 • Pijnvermindering
 • Stimulatie van aanvoerende zenuwen
 • Verlaging van de spanning
 • Zowel rechts als links draagbaar
 • Hielspoor Nachtspalk

  49,95
 • Gelijkmatige druk onder de hele voet
 • Minimale kans op kramp gedurende de nacht
 • Links en rechts draagbaar
 • Stand individueel aanpasbaar
Inhoud

  Wat is een hielspoor brace?

  Een hielspoor brace is een medisch hulpmiddel dat is ontworpen om hielpijn, veroorzaakt door hielspoor, fasciitis plantaris of peesplaatontsteking te verlichten. Er zijn twee verschillende soorten braces; een voor de nachtelijke behandeling en een voor de behandeling van hielspoor overdag. Beide braces zijn er op gericht om het genezingsproces te bevorderen en ontstekingen te verminderen.

  Een brace voor overdag

  Een hielspoor brace voor overdag (dagspalk) is een medisch hulpmiddel dat rond de enkel en de voet wordt gedragen om pijn te bestrijden die wordt veroorzaakt door hielspoor. De brace past in de meeste soorten schoenen, zodat je hem kunt dragen tijdens het sporten of tijdens normale, dagelijkse activiteiten.

  Hielspoor braces worden vaak gemaakt van met schuim gevulde pads in combinatie met verstelbare bandjes die kunnen worden aangetrokken voor maximale ondersteuning.

  Hielspoor is een abnormale botgroei aan de onderkant van de voet en kan behoorlijk pijnlijk zijn als je er druk op zet. Hielspoor braces bieden ondersteuning, verminderen deze druk en verbeteren de stabiliteit in het getroffen gebied door een deel van de belasting van het hielbeen weg te nemen. Zo wordt het gewicht over andere delen van de voet herverdeeld en neemt de druk die anders op de hiel geconcentreerd zou zijn af. De voet wordt op een bepaalde plaats ondersteunt om de spanning op de peesplaat (fascia plantaris) te verminderen. Hierdoor komt het getroffen gebied volledig drukvrij te liggen.

  Pijnklachten worden direct verlicht en ontsteking en zwelling nemen af waardoor het genezingsproces sneller verloopt.

  Hielspoor braces worden gebruikt als een niet-chirurgische behandeling voor milde tot ernstige gevallen van hielspoor (fasciitis plantaris). Ze kunnen tijdens elke activiteit worden gedragen (ook tijdens het sporten) en worden vaak gebruikt in combinatie met andere behandelingen zoals fysiotherapie, shockwavetherapie, hielspoor oefeningen, ijsbehandelingen en/of pijnstillers.

  Een brace voor tijdens de nacht

  Een brace voor de nachtelijke behandeling van hielspoor noemen we ook wel een nachtspalk of night splint. Deze hebben een andere werking dan de braces voor overdag. Mensen met hielspoor zullen de pijn onder de hiel tijdens het opstaan wel herkennen. Dit kun je voorkomen met een hielspoor brace voor tijdens de nacht.

  Kalkweefsel, het probleem van abnormale botgroei bij hielspoor, ontstaat voornamelijk wanneer dat de voet langdurig in ontspannen positie verkeerd. De nachtspalk houdt de voet en de enkel 's nachts in een gestrekte positie om de ontsteking te verminderen en het bindweefsel van de voetboog en de kuitspieren te rekken. Dit verlicht de symptomatische ochtendpijn van hielspoor en verbetert de mobiliteit tijdens het lopen of staan overdag.

  De braces voor een nachtelijke behandeling van hielspoor zijn licht en comfortabel om 's nachts te dragen. Nachtspalken voor hielspoor worden meestal aanbevolen voor mensen met milde tot ernstige klachten als gevolg van hielspoor. Je draagt ze tijdens de nacht en worden vaak gebruikt als aanvulling in combinatie met andere hielspoor behandelingen (vaak in combinatie met hielspoor zooltjes of een hielspoor brace voor overdag).

  Hoe werkt een hielspoor brace?

  Een hielspoor brace voor overdag werkt door het getroffen gebied volledig drukvrij te leggen en de voetboog te ondersteunen. Op deze manier worden de ontsteking en het ongemak van hielspoor verminderd. Het dragen van een hielspoor brace is een uitstekende manier om de kenmerkende pijn aan de hiel te bestrijden, zodat je weer snel je normale activiteiten en dagelijkse bezigheden kunt oppakken.

  Hielspoor braces zijn verstelbaar om optimaal comfort te bieden, en zijn meestal gemaakt met klittenband. Zo kun je zelf het gewenste compressie niveau bepalen en hebben ze vrijwel altijd een goede pasvorm. De braces zijn ze vaak eenvoudig in gebruik, licht van gewicht en vallen niet op onder kleding, waardoor ze je de hele dag kunt probleemloos kunt dragen.

  Waarom is een brace een nuttig hulpmiddel bij hielspoor?

  Op het moment dat je kiest om hielspoor te behandelen met braces maak je een verstandige keuze. Een brace is een nuttig hulpmiddel bij hielspoor, omdat het helpt de druk op het ontstoken gebied te verminderen en de voet stabiliteit biedt. Het helpt ook de spanning op spieren, pezen en banden te verminderen. Daarom kan het dragen van een hielspoor brace voor mensen met hielspoor van onschatbare waarde zijn om de pijn in de voet te verminderen en de mobiliteit te verbeteren.

  Bovendien kan een brace helpen de symptomatische ochtendpijn te verlichten door de banden voorzichtig op te rekken om ze weer in lijn te brengen met het hielbeen. Dit proces kan zelfs een deel van de schade van hielspoor ongedaan maken, zodat je op natuurlijke wijze kunt genezen zonder operatie of andere medische behandelingen.

  Welke brace gebruik je voor hielspoor?

  Bij hielspoor kun je gebruik maken van een hielspoor brace voor overdag en een nachtspalk voor de nachtelijke behandeling ervan. Vaak worden ze in combinatie met elkaar gebruikt. Uiteraard kun je een of beide braces ook gebruiken in combinatie met andere hielspoor behandelingen zoals hielspoor zooltjes, hielspoor oefeningen, fysiotherapie, shockwave therapie etc. Bij twijfel kun je natuurlijk altijd contact met ons opnemen voor een deskundig advies.

  FAQ