• Likdoorn verwijder pleisters met 40% salicylzuur
 • Geïntegreerde ring voor directe pijnverlichting
 • Ideaal voor gebruik op en onder de voet en/of tussen de tenen
Inhoud

  Wat zijn likdoornpleisters?

  Likdoornpleisters zijn speciaal ontworpen voor de behandeling en het verwijderen van likdoorns en eksterogen. Een goede likdoornpleister bevat een geïntegreerde ring van schuimrubber met een kern van 40% salicylzuur. Op deze manier beschermen ze het getroffen gebied tegen wrijving en druk, worden likdoorns week gemaakt en kunnen ze makkelijker worden verwijderd.

  Likdoornpleisters met salicylzuur - skystep

  Hoe werken likdoornpleisters?

  Met de likdoornpleisters van Skystep ervaar je directe verlichting van pijn die ontstaan door likdoorns of eksterogen. De pleisters zijn gemaakt van flexibel materiaal, waardoor ze perfect aansluiten op de huid en gemakkelijk kunnen bewegen met je voet.

  Likdoornpleisters met salicylzuur

  Daarnaast bevatten ze salicylzuur, een stof die inwerkt op de hoornlaag van de huid. Salicylzuur in een hoge sterkte (20-40%) maakt de huid rondom en de likdoorn zacht en weekt de likdoorn zachtjes los, waardoor deze gemakkelijker kan worden verwijderd met een voetvijl of puimsteen.

  Geïntegreerde ring voor directe pijnverlichting

  De geïntegreerde schuimring in de likdoornpleister biedt onmiddellijke pijnverlichting door de druk en wrijving op het getroffen gebied te verminderen. Dit maakt het mogelijk om tijdens het genezingsproces normaal te lopen zonder verdere irritatie of pijn.

  Hoe gebruik je likdoornpleisters?

  Reinig de huid grondig en week je voet met de likdoorn voor ongeveer 5 minuten in warm water. Maak vervolgens de huid op je voeten goed droog. Breng daarna de likdoornpleister aan waarbij de likdoorn in het midden van de schuimrubberen ring valt. De pleister pas na 48 uur verwijderen. Gebruik bij elke nieuwe toepassing een nieuwe likdoornpleister. Laat de voet weer even weken in een warm bad en vijl er vervolgens voorzichtig een laagje huid af met een voetvijl. Indien nodig de behandeling herhalen totdat de likdoorn loslaat.

  Een effectieve behandeling bij likdoorns en eksterogen

  Likdoornpleisters zijn een effectieve en pijnloze manier om likdoorns en eksterogen te behandelen. Door de combinatie van salicylzuur en de geïntegreerde schuimring bieden deze pleisters directe verlichting en zorgen ze voor een snelle verwijdering van likdoorns. Volg altijd zorgvuldig de gebruiksaanwijzing en raadpleeg bij twijfel een medisch professional.

  Echter, het is belangrijk om te onthouden dat likdoornpleisters alleen symptomen behandelen en niet de oorzaak van een likdoorn aanpakken. Het is dus belangrijk om ook te kijken naar de onderliggende oorzaken, zoals schoenen die te strak zitten of een verkeerde stand van de voet, om te voorkomen dat de likdoorn terugkomt.

  Wanneer mag je geen likdoornpleisters gebruiken?

  • Bij open wondjes of beschadigde huid rondom de likdoorn
  • Bij diabetes, neuropathie of slechte bloedcirculatie in de voeten
  • Het gebruik van likdoornpleisters bij een beperkte nierfunctie wordt afgeraden.
  • Indien een van de ingrediënten in de likdoornpleister allergische huidreacties veroorzaakt.
  • Niet gebruiken bij overgevoeligheid voor salicylzuur salicylaten.
  • Deze klachten komen zelden voor, maar geadviseerd wordt om het gebruik te stoppen bij plaatselijke huidirritaties, een brandend gevoel of een rode huid.

  Let op: uitsluitend gebruiken bij de behandeling van likdoorns. Alleen voor uitwendig gebruik. Niet gebruiken op beschadigde huid. Bij irritatie of overgevoeligheid het gebruik direct stoppen. Diabetici worden geadviseerd te overleggen met een dokter of medisch specialist voordat zij de likdoornpleisters gaan gebruiken. Vermijd contact met de ogen. Het wordt afgeraden om zonder medisch advies langdurig meerdere pleisters tegelijkertijd te gebruiken.

  Zijn er alternatieve behandelingen?

  Naast likdoornpleisters zijn er ook andere behandelingen mogelijk voor likdoorns, zoals het wegsnijden van de likdoorn door een specialist of het gebruik van medicinale zalven. Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar preventieve maatregelen, zoals goed passende schoenen dragen en regelmatig de voeten scrubben om eeltvorming te verminderen. Raadpleeg altijd een specialist als je last hebt van aanhoudende likdoorns of als je twijfelt over welke behandeling het beste voor jou is. Zo kun je snel weer pijnvrij en comfortabel lopen!

  FAQ - Veelgestelde vragen over likdoornpleisters

  De beste likdoornpleisters zijn diegene met een geïntegreerde schuimring en een hoog percentage salicylzuur, zoals de likdoornpleisters van Skystep. Deze bieden zowel bescherming als behandeling van het getroffen gebied.

  Nieuwsbrief

  Geen voordeel meer missen? Ontvang (win)acties, aanbevelingen en voordeel direct in je mail en ben als eerste op de hoogte.

  Please enter your name.
  Please enter a valid email address.
  Something went wrong. Please check your entries and try again.