• High Arch Insoles Sports (8146)

  39,95
 • Hielspoor Sport Inleghakken (4048)

  29,95
 • Hielspoor sport inlegzolen (4051)

  34,95
 • Hardloop sportzolen (8180)

  Oorspronkelijke prijs was: €24,95.Huidige prijs is: €19,95.
 • Kindersteunzool Sport Support (8216)

  19,95
 • Sportzool Sport Support (8085)

  24,95
Inhoud

  Meer informatie

  Sporten met de juiste demping, stabiliteit en draagcomfort

  Stabiliteit en steun

  Zorg dat je voeten genoeg stabiliteit en steun krijgen van je sportschoenen. Wanneer je schoenen niet helemaal goed zitten, gaan je voeten schuiven en je enkels zwikken. Hoe je dit kunt voorkomen? Neem, wanneer je op zoek bent naar goede sportschoenen, de tijd om de schoenen te passen. Let er bij het passen op dat je hiel goed omsloten is. Na het strikken mag er aan beide kanten van je voet geen vinger meer tussen passen. Wanneer je gaat lopen, mag je hiel niet op en neer schuiven in de hielkap.

  Draagcomfort

  Juist wanneer je last hebt van voetklachten is het, naast stabiliteit en ondersteuning, goed om te letten op het draagcomfort van je sportschoenen. Zo kun je het beste op zoek naar een breder model wanneer je last hebt van platvoeten. Schokdemping is belangrijk bij holvoeten en bij knikvoeten is een schoen met stevige hielkap een belangrijke eigenschap.

  Schokdemping

  Tijdens het sporten komt er flinke kracht te staan op je enkels, knieën en heupen. Als je rent, komt er bij iedere landing een druk van twee tot drie keer je lichaamsgewicht vrij. Bij springen is dit zelfs vijf keer je lichaamsgewicht. De schokdemping van je schoenen of sportinlegzolen is hierbij erg belangrijk. Deze demping vangt namelijk het grootste deel van de klap op en zorgt ervoor dat jij geen of minder snel last hebt van blessures.

  Schokdemping hardloopschoenen

  Bij hardlopen heb je een groter risico op blessures. Enige tijd geleden is er door Veiligheid.nl een onderzoek gedaan naar blessures bij hardlopen. In één jaar liepen 710.000 hardlopers blessures op. Kniepijn na het hardlopen, pijn in je schenen of pijn in je kuit na het hardlopen zijn hier voorbeelden van. Naast de juiste schoenen en je looptechniek gaat een goede demping jou helpen bij je training en het behalen van je doelen.

  Schokdemping bij overgewicht

  Wil jij gaan hardlopen om af te vallen? Dan is de hoeveelheid demping van je sportschoen of sport inlegzolen belangrijk voor het verdelen van je gewicht. Je vangt namelijk grotere schokken op met je lichaam en hebt dan ook een betere demping nodig. Demping in je hardloopschoenen neemt op den duur af. De demping van een hardloopschoen is na 1200 km ongeveer 35% minder. Detaillisten geven aan dat een schoen na ongeveer 1000 km aan vervanging toe is.

  Is de zool van jouw (hardloop)schoen nog goed en de schoen zelf ook? Dan kan je het dempend vermogen compenseren door nieuwe dempende sportzolen te plaatsen in je schoenen.

  Heb je nog vragen?

  Please enter your name.
  Please enter a valid email address.
  Please type your message.