Wennen aan steunzolen - blog - skystep

Inloopperiode om te wennen aan steunzolen

Er wordt vaak gedacht dat nieuwe steunzolen direct comfortabel moeten zitten en meteen pijnklachten moeten verminderen wanneer je ze voor het eerst gaat dragen. Hoewel sommige mensen nieuwe steunzolen direct probleemloos kunnen dragen, is dit lang niet altijd het geval. Het is heel normaal dat je voeten en je lichaam moeten wennen aan de nieuwe stand van je voeten, zeker wanneer je voor het eerst steunzolen gaat dragen. Het wennen aan steunzolen noemen we ook wel de inloopperiode. Hier lees je alles over deze inloopperiode en hoe je op de beste manier kunt wennen aan nieuwe steunzolen.

Navigeer direct naar een van onderstaande onderdelen of scroll verder voor het complete bericht.

  1. Inloopschema voor steunzolen
  2. Waarom wennen aan nieuwe steunzolen?
  3. Is het normaal dat steunzolen pijn doen?
  4. Hoe lang moet je wennen aan steunzolen?
  5. Tips om aan nieuwe steunzolen te wennen

Inloopschema voor steunzolen

Op het moment dat je een verkeerde voetstand en de drukverdeling onder je voeten wil corrigeren
door middel van steunzolen, is het normaal dat je lichaam aan deze aanpassing moet wennen.
Speciaal daarvoor hebben wij een handig inloopschema voor steunzolen voor je gemaakt. Aan de hand van dit handige inloopschema gun je lichaam de tijd om aan je nieuwe steunzolen te wennen. Zo pak jij op de juiste manier je voetklachten aan en loop jij zo snel mogelijk weer pijnvrij.

Eerste week Ochtend wennen Middag/avond wennen
1e dag1 uur1 uur
2e dag1 uur1 uur
3e dag1 uur1 uur
4e dag1 uur1 uur
5e dag1,5 uur1,5 uur
6e dag1,5 uur1,5 uur
7e dag1,5 uur1,5 uur
Tweede week Ochtend wennen Middag/avond wennen
1e dag2 uur2 uur
2e dag2 uur2 uur
3e dag3 uur3 uur
4e dag3 uur3 uur
5e dag4 uur4 uur
6e dag5 uur5 uur
7e dag6 uur6 uur

Waarom wennen aan nieuwe steunzolen?

Steunzolen oefenen druk uit op specifieke gebieden onder de voet om de uitlijning en stand van je voeten te verbeteren. Deze druk kan in het begin onprettig aanvoelen. Je spieren, pezen en botten leren opnieuw samen te werken en de anatomisch correcte posities te herpakken. Dit kan zich in het beginstadium uiten in spierpijn.

Wanneer je een paar steunzolen gaat dragen, kunnen de ervaringen verrassend zijn. Zo kunnen ze in het begin onprettig aanvoelen. Het kan lijken alsof je op een harde, ronde bal staat waarbij er veel druk op de voetbogen wordt uitgeoefend. Sommige mensen voelen zich wat langer en weer andere mensen moeten wennen aan het wat strakker zitten van de schoenen. Het kan ook voorkomen dat je je meteen fantastisch en vertrouwd voelt met nieuwe steunzolen. Alsof je er meteen een marathon mee zou kunnen lopen. Maar of je steunzolen nu meteen prettig zitten of niet, het is in beide situaties aan te raden om ze rustig in te lopen en je lichaam te laten wennen aan de correcties.

Is het normaal dat steunzolen pijn doen?

Steunzolen worden gemaakt om voet- en lichaamsklachten te verhelpen, niet om pijn te veroorzaken. Vaak hebben je voeten, knieën, heupen en rug al jaren in een bepaald bewegingspatroon gefunctioneerd. Op het moment dat je daar aanpassingen aan maakt, is het logisch dat je lichaam daarop reageert. Spieren, banden en gewrichten worden door de nieuwe stand van je voeten anders belast dan ze in al die jaren gewend zijn geweest. Ons lichaam vraagt nu om wat tijd en geduld om te wennen en zich aan te passen aan de nieuwe en verbeterde uitlijning ervan. Op het moment dat je nieuwe steunzolen gaat dragen kun je in de eerste dagen wat last krijgen van spierpijn. Dit komt voornamelijk voor in de kuiten, de hamstrings en de onderrug.

Hoe lang moet je wennen aan steunzolen?

Deze vraag wordt vaak aan ons gesteld, maar het is lastig om daar een eenduidig antwoord op te kunnen geven. Elk lichaam is anders en iedereen past zich op zijn eigen tijd aan. Gemiddeld is een inloopperiode van twee weken gebruikelijk om je voeten en lichaam te laten wennen aan de nieuwe stand van je voeten.

Tips om aan nieuwe steunzolen te wennen

Steunzolen voelen in het beginstadium zelden direct comfortabel aan, maar gaan steeds fijner zitten naarmate je ze wat langer gebruikt. Hier zijn een paar handige tips om het ongemak te verminderen en de inloopperiode te versnellen.

Camille Geiser
Camille Geiser
Geverifieerde klant van Skystep

Ik ben heel blij met de steunzolen. Dankzij de goede info op de site kon ik de goede zolen uitkiezen.

J. Rensen
J. Rensen
Geverifieerde klant van Skystep

Snelle levering, maar te klein dus teruggestuurd. Het geld was heel snel weer op mijn bankrekening en heb daarna een maatje groter besteld, prima winkel!

Mariëtte Slot
Mariëtte Slot
Geverifieerde klant van Skystep

Snelle verzending en fijne zooltjes. Ik heb 3 zooltjes bij een podoloog laten maken waar ik niet en zelfs niet naar aanpassingen op kan lopen. Maar deze zijn echt super, ik ben er blij mee.

Martin Grevers
Martin Grevers
Geverifieerde klant van Skystep

Deze zooltjes verhielpen mijn langdurige pijn aan mijn voeten

Uwe Wolfestieg
Uwe Wolfestieg
Geverifieerde klant van Skystep

Had al langer pijn in bal voorvoet, na 2 uur dragen al veel minder!

Jos Kouwer
Jos Kouwer
Geverifieerde klant van Skystep

Voor het artikel dat ik kocht waren ze de goedkoopste. Prima afwikkeling en service!

Psst: Heb je een fout gezien? Stuur ons een mailtje, wij zijn je erg dankbaar!

Nieuwste berichten

Volg ons

Heb je een vraag?

Please enter your name.
Please enter a valid email address.
Please type your message.

Laat een reactie achter