Mortons neuroom steunzolen

Steunzolen zijn een effectief hulpmiddel om klachten die ontstaan door een Mortons neuroom aanzienlijk te verminderen of zelfs te laten verdwijnen.

De kans is groot dat een afwijkende stand van je voeten een van de veroorzakers is van de zenuwbeknelling. Voetklachten als een doorgezakte voorvoet, spreidvoet, holvoet of een hallux valgus zorgen voor overdruk op de voorvoet. Daarmee neemt de kans op een zenuwbeknelling toe.

  • Ondersteunt de gehele voet
  • Vermindert pijnlijke drukpunten
  • Goede vochtabsorptie
  • Ondersteunt de holte van je voet
  • Duurzame steunzool
  • Goede vochtabsorptie
  • Ondersteunt de holte van je voet
  • Duurzame steunzool
  • Goede vochtabsorptie

De ene steunzool is de andere niet. Het is bij deze voetklacht erg belangrijk dat de steunzolen een goede ondersteuning geven aan de gehele voet en met name aan de voorvoet. De beste ondersteuning aan je voorvoet ervaar je door te kiezen voor steunzolen met een goede voorvoetondersteuning (pelotte). Zo’n pelotte wordt ook wel een voorvoetpolster genoemd. Deze voorvoetondersteuning helpt je middenvoetsbeentjes haar natuurlijke en anatomische posities te herpakken. Daardoor komt de beknelde zenuw weer vrij te liggen en ervaar je directe verlichting van pijnklachten.

Het lopen op steunzolen vraagt soms in het begin wat gewenning. Heel raar is dat niet. Voeten zijn de fundering van een lichaam. Vaak loop je al een tijdje (misschien onopgemerkt) rond met een afwijkende voetstand. Je lichaam zal deze standsafwijking ergens in het lichaam proberen te corrigeren, met alle gevolgen van dien. Door de verkeerde drukverdeling onder je voet ontstaan er veel grotere rek- en trekkrachten op spieren en pezen. De spieren en pezen kunnen geïrriteerd raken. Daarnaast neemt de druk op je knie, heup en rug toe.

Op het moment dat je deze verkeerde voetstand en de drukverdeling onder je voeten wil corrigeren, heeft je lichaam wat gewenning nodig. Speciaal daarvoor hebben wij een handig inloopschema voor je. Aan de hand van dit handige inloopschema gun je jouw lichaam de tijd om aan de steunzolen te wennen. Zo pak jij effectief de klachten van een Mortons neuroom aan en loop jij zo snel mogelijk weer pijnvrij.

Heb jij nog vragen over Mortons neuroom steunzolen?

Mocht je vragen of aanvullende informatie nodig hebben over onze steunzolen? Onze gediplomeerd voetkundig adviseurs staan, geheel vrijblijvend, voor je klaar.