• Zamst Duimbrace

  43,95
Inhoud

  Meer informatie

  Een skiduim of acute blessures

  Doordat je van kleins af aan je duimspier veelvuldig gebruikt, is deze relatief stevig en goed getraind. Toch kunnen blessures acuut of geleidelijk ontstaan. Bij een acute blessure is er vaak sprake van een sportblessure. Balsporters en skiërs lopen meer risico om deze blessure op te lopen.

  Overbelasting van de duim, een geleidelijke blessure

  Een geleidelijke blessure vormt een overbelasting aan de duim en duimspier. Dit komt door herhaaldelijke bewegingen. Iemand die iedere dag intensief met een smartphone in de weer is, kan deze, steeds meer voorkomende, blessure oplopen.

  Doe oefeningen om beweeglijkheid te trainen

  Als je ooit een blessure hebt gehad aan je duim, is het geen overbodige luxe om je duim te trainen. Hiermee verstevig je de spieren en krijg je minder kans op herhaling.

  Een stressballetje of kneedpasta zijn goede voorwerpen om mee te trainen. Ook de duim buigen en strekken in warm water terwijl je met de andere hand de duim naar de eindgrens drukt, is een goede oefening.

  Duimen voor een goede afloop van je blessure

  Als je wordt getroffen door een duimblessure, koel dan direct de duim onder een koude kraan. Laat er door een dokter naar kijken om de ernst van de blessure vast te stellen. Hierbij kom je te weten of er sprake is van een breuk, een verrekking of verzwikking. Bij een kapsel-bandscheuring wordt rust aangeraden, maar bij een totale scheuring van het gewrichtsbandje is een gipsverband of een operatieve hechting noodzakelijk.

  Er kan ook botletsel optreden of, nog erger, een gewrichtsbreuk. Bij een val waarbij je duim of pols wordt getroffen, kan er een breuk ontstaan in het scheepvormig bot. Deze breuk bevindt zich dichterbij de pols en staan bekend om langzamer herstel doordat de bloedvoorziening verslechtert in dit gebied.

  Bij het herstel is een duimbrace noodzakelijk om zo te voorkomen dat de duim door stoten of botsen weer geblesseerd raakt. Stabiliteit is belangrijk, zodat er geen verslechtering optreedt in de blessure.

  Hulp bij overbelasting, reuma of artrose

  Een duimbrace helpt de duim te stabiliseren en immobiliseren, waardoor het aangetaste deel van de duim beter uitrust en minder onderhevig is aan slijtage. Bij overbelasting is dit ook een goede oplossing, omdat je zo voorkomt dat je plotselinge bewegingen maakt en de duim nog steeds te zwaar belast.

  Heb je nog vragen?

  Please enter your name.
  Please enter a valid email address.
  Please type your message.