De juiste steunzolen voor jou

Steunzolen zijn verkrijgbaar in veel verschillende varianten en voor veel verschillende voetklachten. Graag maken wij het je zo makkelijk mogelijk. Daarom kun je aan de hand van de filter gemakkelijk de juiste steunzool vinden die past bij jouw voetklacht.

Welke voetproblemen jij ook hebt, wij bieden je een passende oplossing om je weer optimaal te laten bewegen.

Vind de steunzool die bij jou past

  • Selecteer je voetklacht

  • Waar heb je last van?

  • Steunzolen voor...

  • Reset de zoekfilter

Hakverhoging beenlengteverschil

Hakverhoging beenlengteverschil – verschillende diktes

9,95

Veel klachten in het bewegingsapparaat van het lichaam ontstaan door een beenlengteverschil. Je lost dit verschil eenvoudig en effectief op met een hakverhoging voor beenlengteverschil.

Bekijk deze oplossing
Hielspoor inleghakken 4045

Hielspoor inleghakken (4045)

24,95

De hielspoor inleghakken corrigeren de stand van het hielbeen, ondersteunen de voetboog en zorgen voor stabiliteit. Voorkomt overbelasting van de peesplaat (Fascia Plantaris).

Bekijk deze oplossing
Steunzool Ortho Support dames

Steunzool Ortho Support dames (0155)

19,95

Een steunzool voor dames met goede ondersteuning aan de hiel, holte en de voorvoet. Specifiek ontwikkeld voor voetklachten als een platvoet, doorgezakte voorvoet, spreidvoet en/of bij een morton’s neuroom. Voor de wat smallere voet.

Bekijk deze oplossing
Steunzool Arch Support

Steunzool Arch Support (0159)

24,95

Specifiek ontwikkeld voor mensen die op zoek zijn naar ondersteuning bij voetklachten als een platvoet, doorgezakte voet en bij vermoeide en branderige voeten. Het unieke ontwerp absorbeert de impact van elke stap en vermindert pijnlijke drukpunten.

Bekijk deze oplossing
Talonette Hielkussens Hard

Talonette Hielkussens Hard (7156)

11,95

De talonette hielkussens hard worden aanbevolen bij klachten als een pijnlijke hiel, kuitblessures en bij achillespeesklachten. Om de kuitspieren en de achillespees wat te ontlasten adviseren wij je gebruik te maken van een harde hakverhoging.

Bekijk deze oplossing
Hielspoor inlegzolen

Hielspoor inlegzolen (4050)

24,95

De hielspoor inlegzolen corrigeren de stand van het hielbeen, ondersteunen de voetboog en zorgen voor stabiliteit. Voorkomt overbelasting van en scheurtjes in de peesplaat (Fascia Plantaris).

Bekijk deze oplossing
Gelengsteun overpronatie

Gelengsteun overpronatie (0110)

9,95

Gelengsteun die het overmatig naar binnen kantelen van de voet voorkomt (overpronatie). Ontworpen om de druk over het volledige lengtegewelf te ontlasten.

Bekijk deze oplossing
Steunzool Stability Support

Steunzool Stability Support 3/4 (0151)

14,95

Deze steunzool wordt vaak gebruikt in smallere, lage kinderschoenen of laarsjes. Voorzien van echt kalfsleder, plantaardig gelooid en vocht opnemend.

Bekijk deze oplossing
Kindersteunzool Flexible Support

Kindersteunzool Flexible Support (7216)

14,95

Deze kindersteunzolen geven stabiele en comfortabele steun. Helpt bij rugklachten, beginnende knieklachten, overpronatie, platvoeten en instabiele enkels.

Bekijk deze oplossing
Kindersteunzool Stability Support

Kindersteunzool Stability Support (0152)

17,95

Ondersteunen het natuurlijke groeiproces en geeft een stabiele en comfortabele steun in de schoen waarbij de belasting op de voet wordt gecorrigeerd.

Bekijk deze oplossing
Spreidvoet Steunzool

Spreidvoet Steunzool (0190)

14,95

Deze steunzool is speciaal ontwikkeld voor een (doorgezakte) voorvoet en corrigeert en ondersteunt optimaal. De steunzool werkt druk- en pijn verlagend.

Bekijk deze oplossing
Dynamic Podo Steunzool

Dynamic Podo Steunzool (7000)

29,95

Deze duurzame steunzool werkt ontlastend bij voorvoet klachten, druk verlagend bij teenklachten en biedt een goede ondersteuning aan de gehele voorvoet.

Bekijk deze oplossing
T-pelotte-Skystep

T-Pelotte Voorvoet Ondersteuning (0500)

9,95

Verhoogt de zone van de voetboog, corrigeert daardoor de positie, ondersteunt de middenvoet en is de oplossing bij spreidvoeten!

Bekijk deze oplossing
Voorvoet comfort steunzool

Voorvoet Comfort Steunzool (0185)

27,95

Het thermisch voorgevormd voetbed zorgt voor een comfortabel loopcomfort, een goede demping en een goede stabiliteit in de schoen.

Bekijk deze oplossing
Daily Comfort Steunzool

Daily Comfort Steunzool (0195)

12,95

Dit is de steunzool die bij uitstek geschikt zijn voor dames en heren met voetproblemen aan de voorvoet. Biedt een goede ondersteuning aan de gehele voorvoet.

Bekijk deze oplossing
Hielspoor Hielkussens

Hielspoor Hielkussens – Talonette (0602)

9,95

Een goedkopere, effectieve manier om hielspoor te behandelen! Ter opvulling van de hielpartij en ontlasting bij een pijnlijke hiel of peesaanhechting.

Bekijk deze oplossing
Talonette Hielkussens soft

Talonette Hielkussens – Soft (0601)

9,95

Ter opvulling van en ontlasting bij een pijnlijke hiel of peesaanhechting. Vangt druk op die ontstaat op de enkel, knie en heup tijdens lopen, staan of sporten.

Bekijk deze oplossing
Holvoet Support Steunzool

Holvoet Support Steunzool (0145)

24,95

Met de hogere holte- en voorvoet ondersteuning biedt de steunzool een perfecte ondersteuning aan de voor-, midden- en achtervoet en bij holvoet klachten.

Bekijk deze oplossing
Platvoet Support Steunzool

Platvoet Support Steunzool (0150)

19,95

De Platvoet Support Steunzool met mediale holte en voorvoet ondersteuning. Corrigeert een verzakking of verlaging van de voetboog.

Bekijk deze oplossing
Steunzool Overpronatie Support

Steunzool Overpronatie Support (0148)

22,95

Flexibele, stevige steunzool gemaakt van duurzaam kurkmateriaal voor heren. Biedt goede ondersteuning aan de holtes van jouw voeten en helpt bij overpronatie.

Bekijk deze oplossing
Steunzool Doorgezakte Voet Support

Steunzool Doorgezakte Voet Support (0149)

24,95

Door zijn optimale ondersteuning aan de voetboog (mediale geleng van de middenvoet) zijn deze steunzolen uitermate geschikt voor doorgezakte voeten.

Bekijk deze oplossing
Steunzool Arch en Forefoot Support Dames

Steunzool Arch en Forefoot Support Dames (0170)

24,95

Een steunzool voor dames met goede ondersteuning aan de hiel, holte en de voorvoet. Specifiek ontwikkeld voor voetklachten als een platvoet, doorgezakte voorvoet, spreidvoet en/of bij een morton’s neuroom. Voor de wat smallere voet.

Bekijk deze oplossing
Steunzool Ortho Support Heren

Steunzool Ortho Support (0156)

19,95

Biedt ondersteuning aan de voetholte. Geschikt voor platvoeten, doorgezakte voeten en spreidvoeten. Zet jouw lichaam weer in de juiste houding.

Bekijk deze oplossing
Steunzool Arch en Forefoot Support Heren

Steunzool Arch en Forefoot Support (0158)

24,95

Deze zeer comfortabele steunzool biedt ondersteuning aan de voetholte waardoor deze zool geschikt is voor platvoeten en doorgezakte (voor)voeten.

Bekijk deze oplossing
Steunzool Flexibel Support

Steunzool Flexibel Support (7085)

19,95

Ontast jouw knie, en rug met deze steunzool die ondersteuning biedt aan de gehele voet. Zet jouw lichaam weer in de juiste houding!

Bekijk deze oplossing

Steunzolen, het hulpmiddel om een afwijkende voetstand te corrigeren

Steunzolen zijn een hulpmiddel voor mensen die last hebben van voetklachten en deze willen verhelpen. Goede steunzolen ondersteunen gewrichten, banden en kapsels in de voeten. De zool corrigeert daarmee een afwijkende voetstand en zorgt voor een goede drukverdeling onder de voet.

Steunzolen gebruik je niet alleen bij pijn in je voeten. De zolen dienen vaak een groter doel. Voeten zijn de fundering van je lichaam, veel lichaamsklachten beginnen bij de voeten. Is er iets mis aan je voeten? Dan kan dit doorzetten door het gehele lichaam, van de benen tot aan heup- en rugklachten. Zelfs een kleine correctie kan een groot effect hebben en ervoor zorgen dat de klachten aanzienlijk afnemen of zelfs helemaal verdwijnen.

Je vindt steunzolen in diverse soorten en maten, geschikt voor verschillende voetproblemen. Steunzolen worden ook wel correctiezolen of gewoon zooltjes genoemd. Je gebruikt ze om voet- en lichaamsklachten te verminderen en/of te verhelpen. Je kunt ze natuurlijk ook preventief gebruiken om voetklachten te voorkomen of gewoon voor dagelijks extra comfort en ondersteuning.

Wanneer heb ik steunzolen nodig?

Veel mensen hebben (vaak onopgemerkt) een verkeerde stand van de voeten. Wanneer je te lang met een afwijkende voetstand blijft lopen, is de kans groot dat er op den duur klachten zullen ontstaan.

Een verkeerde stand van je voeten zorgt voor een verstoring in de houding en balans van het lichaam. Je lichaam zal proberen om deze verstoring zelf te corrigeren en deze te herstellen door bepaalde spiergroepen extra aan te spannen. Door deze automatische correctie van je lichaam komt er een veel grotere rek- en trekkracht vrij op bepaalde spiergroepen, met mogelijk uiteenlopende overbelastingen en klachten als gevolg. De klachten kunnen tot uiting komen in je voeten, maar ook in je benen, knieën, heup en/of rug.

Heb jij pijn tijdens het lopen, staan en/of tijdens het sporten? Goede steunzolen geven je de extra ondersteuning waar je naar op zoek bent.

Heb je geen idee waar de klachten vandaan zouden kunnen komen? Aarzel niet en neem vrijblijvend contact met ons op voor een passend advies!

Wat zijn de kosten van steunzolen?

De kosten van steunzolen hangen samen met het soort steunzolen waar jij je keuze op laat vallen. Steunzolen worden vaak ‘op maat gemaakt’ door podotherapeuten of podologen. Erg goedkoop is dat niet. Op maat gemaakte steunzolen kosten je al snel € 180,- per paar. En ja, soms worden deze zooltjes vergoed door de zorgverzekeraar, maar vrijwel nooit vanuit het basispakket en moet je alsnog het nodige zelf (bij)betalen.

Van standaard steunzolen kun je goede ondersteuning aan je voeten verwachten. Deze zolen zijn een fractie van de prijs van op maakt gemaakte steunzolen.

Zijn op maat gemaakte steunzolen beter dan standaard steunzolen?

Deze vraag krijgen we regelmatig en met ons antwoord kunnen we duidelijk zijn; meestal niet. De meeste mensen met voetklachten worden met het juiste paar standaard steunzolen namelijk net zo goed geholpen.

Voor het op maat laten maken van jouw steunzolen, stuurt de podotherapeut een blauwdruk of voetscan van jouw voet door. Een bedrijf gaat aan de hand van dit papier of digitale voetafdruk een zool uit een stuk kunststof frezen. In hoeverre is dit echt op maat?

Door de ontwikkelaars en producenten van de zooltjes in ons assortiment is jarenlang onderzoek gedaan hoe je met standaard oplossingen de beste resultaten kunt behalen. Onze standaard steunzolen zijn anatomisch gevormd, geven een goede ondersteuning aan de voet en kunnen daarmee een verkeerde stand van je voeten corrigeren. De standaard steunzolen van tegenwoordig kunnen heel goed kunnen concurreren met de steunzolen van een podoloog of podotherapeut. Alleen zijn prefab steunzolen veel goedkoper.

Wij geloven dat ieder persoon het recht heeft om optimaal te kunnen bewegen. Zo moeten steunzolen voor iedereen die het nodig heeft en voor elke portemonnee beschikbaar kunnen zijn. Dit hebben wij weten te realiseren door goede en betaalbare steunzolen aan te bieden die zorgen voor de beste resultaten bij voetproblemen. Daarbij liggen alle prijzen voor onze steunzolen onder de € 30,- per paar.

Advies van gediplomeerd voetkundig adviseurs

Met ons team hebben wij meer dan 40 jaar ervaring in huis wat betreft het oplossen van voet- en pasvormproblemen in schoenen. Daarnaast hebben wij 2 gediplomeerd voetkundig adviseurs in ons team die je altijd van een vrijblijvend advies kunnen voorzien.

Wij zijn aangesloten en erkend lid bij Stichting Loop onder lidnummer: 502.

Steunzolen kopen

Het wisselen van je steunzolen in je schoenen is vaak niet ideaal. Daarnaast begrijpen we dat je het liefst in al je schoenen een paar betaalbare steunzolen wilt gebruiken. Met die reden kun je bij ons steunzolen bestellen met stapelkorting (al vanaf 2 paar). Zo kun je genieten van de ondersteuning van goede steunzolen in je sneakers, werkschoenen, laarzen en bijvoorbeeld sportschoenen.

We hebben steunzooltjes in ons assortiment in vrijwel alle maten voor zowel kinderen als volwassenen.

Zo kies je de juiste steunzolen bij jouw klachten

Het zoeken naar de juiste steunzolen hebben we geprobeerd zo makkelijk mogelijk voor je te maken. Zo kun je onder andere gebruik maken van de handige filter op deze pagina en vind je snel en gemakkelijk de juiste steunzolen bij jouw voetklacht.

Heb je behoefte aan meer informatie over de desbetreffende voetklacht? Kijk dan eens in het menu bij ‘zoek op klacht’. Op deze pagina’s vind je vele voetklachten met uitgebreide informatie over o.a. de oorzaken, symptomen en behandelingen ervan.

Ben je nog niet helemaal zeker over welke voetklacht je nu precies hebt? Aarzel niet en neem contact met ons op voor een deskundig advies!