Inhoud

  Wat is een likdoorn?

  Het ontstaan van eelt op onze voeten is een verschijnsel waar we allemaal mee te maken krijgen. Wanneer een dergelijke eeltplek naar binnen groeit, ontwikkelt een likdoorn zich langzaam. Dit kan op meerdere plekken op je voeten gebeuren. Niet alleen onder je voet bestaat dit risico, maar ook tussen of op je tenen.

  De cirkelvormige aandoening is vaak niet groter dan een aantal millimeters en kan een gelige kleur aannemen. Veel likdoorns ontstaan op momenten dat er langdurig druk en wrijving ontstaat op ongebruikelijke plekken. Meer dan eens blijken versleten of knellende schoenen de boosdoener.

  Waar vrouwen meer van schoenen wisselen, hebben zij over het algemeen eerder last van een likdoorn dan mannen. Echter kunnen likdoorns ook bij kinderen voor slapeloze nachten zorgen. Wijkt de stand van je voeten enigszins af? Dan kan ook dit een oorzaak zijn van het probleem. In de laatste plaats kan overgewicht een factor spelen.

  Een likdoorn verwijderen in slechts 3 stappen

  Gemakkelijk zelf een likdoorn verwijderen

  Dankzij de beperkte omvang van de likdoorn ligt enige vorm van onderschatting op de loer. Een likdoorn kan namelijk erg pijnlijk zijn. Je kunt de likdoorn laten verwijderen door een (medisch) pedicure, maar je kunt hier tegenwoordig ook zelf mee aan de slag. Is er geen medische oorzaak voor je likdoorn, zoals een diabetische voet, dan kun je ervoor kiezen de likdoorn zelf te verwijderen. Er zijn tegenwoordig goede producten te verkrijgen waarmee je dit gemakkelijk kunt doen.

  We hebben een drietal stappen, waarmee je gemakkelijk en snel tot een optimaal resultaat komt.

  Stap 1 - Spray je voeten in om het verwijderen van een likdoorn te vergemakkelijken

  Footlogix Professional Callus Softener maakt het verwijderen van likdoorns makkelijker. Je hydrateert hiermee de huid en verzacht overtollig eelt. Hierdoor kun je het eelt gemakkelijk verwijderen. Laat, nadat je de eeltverzachter hebt aangebracht, deze twee tot vijf minuten intrekken. De spray hoeft niet afgespoeld te worden en heeft hierdoor effect op de lange termijn.

  De spray is tevens te gebruiken bij eeltplekken op de rest van de voeten.

  Stap 2 - Het voorzichtig vijlen van je likdoorn

  Nadat de eeltverzachter is ingetrokken, kun je beginnen met het voorzichtig vijlen van het getroffen gebied. Daarvoor kun je het beste een professionele voetvijl gebruiken. Hiermee verwijder je de bovenste laag van de likdoorn. Doe dit voorzichtig en met kleine beetjes per keer.

  Stap 3 - Gebruik een likdoornpleister met salicylzuur

  Goede likdoornpleisters bevatten een likdoornring en minimaal 30% salicylzuur. Hiermee verlicht de pleister onmiddellijk de pijn en druk op het getroffen gebied. De pleister kun je 48 uur laten zitten, deze maakt de likdoorn, en de huid eromheen, zacht. Na 48 uur kun je de likdoorn weer voorzichtig vijlen. Indien nodig kun je bovenstaande stappen herhalen totdat de likdoorn loslaat.

  Likdoornpleisters 12 stuks met salicylzuur 01

  Likdoornpleisters – 6 stuks

  Met de likdoornpleisters van Skystep verwijder je effectief likdoorns. De zachte likdoornring verlicht onmiddellijk pijn en druk op het getroffen gebied en helpt likdoorns te verwijderen met 40% salicylzuur.

  Footlogix Voetvijl met rubberen handgreep

  Footlogix – Voetvijl – Met Rubberen Handgreep

  De voetvijl is gemaakt van hoogwaardig roestvrij staal met een niet glibberig, zacht aanvoelend frame en handvat.

  Footlogix Professional Callus Softener voor zachte voeten

  Footlogix Professional Callus Softener

  Transformeer je voeten van droog en gebarsten tot zachte, mooie voeten met de professionele eelt-verzachter van Footlogix.

  Footlogix Combo Eelt Vewijderen met Vijl
  Aanbieding!

  Footlogix Combo Eelt Verwijderen

  Met het Footlogix Combo Eelt Verwijderen pakket ben je in een handomdraai verlost van overtollig eelt. Dit pakket maakt het exfoliëren van eelt super eenvoudig en snel, waardoor je voeten weer glad en zacht aanvoelen.

  Nieuwsbrief

  Geen voordeel meer missen? Ontvang (win)acties, aanbevelingen en voordeel direct in je mail en ben als eerste op de hoogte.

  Please enter your name.
  Please enter a valid email address.
  Something went wrong. Please check your entries and try again.