Last van een likdoorn?

Herkennen, verwijderen en voorkomen

Het rondlopen met een likdoorn is vaak pijnlijk en ongewenst. Hoewel het verschijnsel niet direct gevaarlijk is, kan het voorkomen ervan veel onaangename momenten besparen. Waar we gewend zijn om nieuwe schoenen te kopen zodra de vorige versleten zijn, gaat dit niet op voor een nieuw paar voeten. Alle reden om zorgvuldig om te springen met het paar dat je gekregen hebt en om dieper in te gaan op het verschijnsel dat in de volksmond ook bekend staat als een ‘eksteroog’.

Ontdek de oorzaken van een likdoorn, hoe je deze in drie stappen kunt verwijderen en in het vervolg kunt voorkomen.

Eelt, kloven, likdoorns, droge huid, het zijn vervelende voetklachten. Gebruik Footlogix Callus Softener om de huid te hydrateren en eelt te verzachten. De Dermal Infusion Technology® zorgt voor een langdurig en optimaal resultaat.

Likdoorns doen ontzettend zeer en het liefste ben je er van af. Likdoornpleisters van Skystep verwijderen effectief likdoorns. De zachte likdoornring verlicht onmiddellijk pijn en druk op het getroffen gebied en helpt likdoorns te verwijderen met 40% salicylzuur.

De huid van je voeten krijgt nogal wat te verduren, zeker wanneer je last hebt van likdoorns. De juiste verzorging is belangrijker dan je denkt. Gebruik daarom een Footlogix voetvijl om eelt en droge huid weg te halen.

Bestel je de Footlogix Callus Softener, de likdoornpleisters en de Footlogix voetvijl in één bestelling? Dan ontvang je van ons 15% korting. Je betaalt geen € 52,90 maar € 44,97.

De oorzaak van een likdoorn en deze herkennen

Het ontstaan van eelt op onze voeten is een verschijnsel waar we allemaal mee te maken krijgen. Wanneer een dergelijke eeltplek naar binnen groeit, ontwikkelt een likdoorn zich langzaam. Dit kan op meerdere plekken op je voeten gebeuren. Niet alleen onder je voet bestaat dit risico, maar ook tussen of op je tenen.

De cirkelvormige aandoening is vaak niet groter dan een aantal millimeters en kan een gelige kleur aannemen. Veel likdoorns ontstaan op momenten dat er langdurig druk en wrijving ontstaat op ongebruikelijke plekken. Meer dan eens blijken versleten of knellende schoenen de boosdoener.

Waar vrouwen meer van schoenen wisselen, hebben zij over het algemeen eerder last van een likdoorn dan mannen. Echter kunnen likdoorns ook bij kinderen voor slapeloze nachten zorgen. Wijkt de stand van je voeten enigszins af? Dan kan ook dit een oorzaak zijn van het probleem. In de laatste plaats kan overgewicht een factor spelen.

Een likdoorn verwijderen in slechts 3 stappen

Dankzij de beperkte omvang van de likdoorn ligt enige vorm van onderschatting op de loer. Een likdoorn kan namelijk erg pijnlijk zijn. Je kunt de likdoorn laten verwijderen door een (medisch) pedicure, maar je kunt hier tegenwoordig ook zelf mee aan de slag. Is er geen medische oorzaak voor je likdoorn, zoals een diabetische voet, dan kun je ervoor kiezen de likdoorn zelf te verwijderen. Er zijn tegenwoordig goede producten te verkrijgen waarmee je dit gemakkelijk kunt doen.

We hebben een drietal stappen, waarmee je gemakkelijk en snel tot een optimaal resultaat komt.

Stap 1 | Spray je voeten in om het verwijderen van een likdoorn te vergemakkelijken

Footlogix Professional Callus Softener maakt het verwijderen van likdoorns makkelijker. Je hydrateert hiermee de huid en verzacht overtollig eelt. Hierdoor kun je het eelt gemakkelijk verwijderen. Laat, nadat je de eeltverzachter hebt aangebracht, deze twee tot vijf minuten intrekken. De spray hoeft niet afgespoeld te worden en heeft hierdoor effect op de lange termijn.

De spray is tevens te gebruiken bij eeltplekken op de rest van de voeten.

Stap 2 | Het voorzichtig vijlen van je likdoorn

Nadat de eeltverzachter is ingetrokken, kun je beginnen met het voorzichtig vijlen van het getroffen gebied. Hiermee verwijder je de bovenste laag van de likdoorn. Doe dit voorzichtig en met kleine beetjes per keer.

Stap 3 | Gebruik een likdoornpleister met salicylzuur

Een goede likdoornpleister bevat een likdoornring en minimaal 30% salicylzuur. Hiermee verlicht de pleister onmiddellijk de pijn en druk op het getroffen gebied. De pleister kun je 48 uur laten zitten, deze maakt de likdoorn, en de huid eromheen, zacht. Na 48 uur kun je de likdoorn weer voorzichtig vijlen. Indien nodig kun je bovenstaande stappen herhalen totdat de likdoorn loslaat.

Likdoorns voorkomen - pak de oorzaak aan

Het behandelen van je likdoorn is pas het halve werk. Het krijgen van een likdoorn of eksteroog wijst erop dat je voeten niet in een gezonde conditie verkeren. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je, wanneer je net van je likdoorn af bent, op korte termijn weer een nieuwe kunt verwelkomen. Voorkomen is nog altijd beter dan genezen.

Zoals we hierboven aangeven, kunnen likdoorns ontstaan door verschillende oorzaken. Het belangrijkste is het dragen van goede en voetvriendelijke schoenen met voldoende ruimte.

Daarnaast kan een verkeerde voetstand de oorzaak zijn van likdoorns. Wanneer de stand van je voeten verandert, is het mogelijk dat er op bepaalde plekken meer druk wordt uitgeoefend dan normaal. Op deze drukpunten kan een likdoorn ontstaan. Gelukkig kun je een standsafwijking aan de voet corrigeren met goede steunzolen. Deze verdelen op verantwoorde wijze de druk die ontstaat op je voeten.

Tot slot

Heb jij klachten aan of door jouw voeten, maar komen de klachten niet overeen met bovenstaande oorzaken en symptomen? Bekijk dan eens onze overzichtspagina met alle steun- en inlegzolen of check je symptomen binnen de symptomenbank.

Heb je nog vragen? Neem gerust contact met ons op voor een deskundig advies!

Please enter your name.
Please enter a valid email address.
Please type your message.