• Hielspoor Nachtspalk

  49,95
 • Gelijkmatige druk onder de hele voet
 • Minimale kans op kramp gedurende de nacht
 • Links en rechts draagbaar
 • Stand individueel aanpasbaar
 • Basko Stretch-UP Correctiekous – Strassburg Sock

  49,95
 • Voorkomt pijn bij het opstaan
 • Enkel blijft beweegbaar
 • Gestrekte tenen bespoedigen de genezing
 • Eenvoudig in gebruik
Inhoud

  Wat is een nachtspalk voor hielspoor?

  Een nachtspalk voor hielspoor is een medisch hulpmiddel die aan de voet gedragen wordt voor de nachtelijke behandeling van hielspoor en peesplaatontsteking (fasciitis plantaris). De spalk is ontworpen om de voet tijdens het slapen in een licht gebogen positie te houden (in een hoek van 90 graden ten opzichte van het onderbeen). Dit zorgt voor een constante rek op de fascia plantaris, de peesplaat die onder de voet doorloopt en de hiel verbindt met de tenen.

  Op deze manier wordt de peesplaat gestimuleerd om te rekken, waardoor pijn afneemt en het ontstoken weefsel in de peesplaat kan herstellen en genezen. Daarnaast kan een nachtspalk ook voorkomen dat het botweefsel onder de hiel verder groeit, wat de symptomen van hielspoor vermindert.

  Nachtspalken zijn comfortabel om te dragen en door vrijwel iedereen te gebruiken. Daardoor zijn ze voor veel mensen met hielspoor een ideale keuze. Bovendien worden ze aanbevolen en gebruikt als aanvulling op andere behandelingen zoals hielspoor zooltjes, een hielspoor brace en hielspoor oefeningen om hielspoor te bestrijden.

  Hoe werken nachtspalken?

  De meeste nachtspalken voor hielspoor zijn ontworpen om de voet in een lichte dorsaalflexie-positie te houden, wat betekent dat de voet omhoog gericht is. Dit rekt de fascia plantaris (de peesplaat onder de voet) en de achillespees uit, die beide vaak betrokken zijn bij de ontwikkeling van hielspoor. Door de pezen te strekken, kunnen nachtspalken de druk op de hiel verminderen en sneller genezen mogelijk maken.

  Waarom doet hielspoor meer pijn na rust?

  Hoewel de pijn op elk moment kan toeslaan, komt deze het meest voor na perioden van rust. Symptomatische ochtendpijn is dan ook een bekend fenomeen voor de meeste mensen met hielspoor. Na langere periodes van rust is de pijn van hielspoor vaak heviger en intenser, zeker wanneer je een paar uur hebt geslapen en weer opstaat.

  Dit komt doordat spieren en pezen, wanneer ze een tijd niet zijn gebruikt, enigszins verkorten en verstijven. Dit noemen we ook wel verkleving van de spieren. Als we dan weer gaan bewegen, komt er (te) veel spanning te staan op de pezen onder onze voeten, wat leidt tot die scherpe en stekende pijn onder de hiel.

  Hoe langer we actief zijn en hoe meer we bewegen, hoe zachter de pijn uiteindelijk wordt. De zenuwen raken namelijk gewend aan de beweging en de druk die wordt uitgeoefend op de strakke peesplaat. De scherpe, stekende pijn neemt vaak gedurende de dag wat af en gaat wat doffer aanvoelen.

  Wat kun je doen om verkleving van de peesplaat te voorkomen?

  Door gebruik te maken van een nachtspalk bij hielspoor kun je verkleving en verkorting van de peesplaat tijdens periodes van rust voorkomen. De nachtspalk dwingt je voet als het ware in een gehaakte positie. De peesplaat (fascia plantaris), achillespees en andere zachte weefsels worden op deze manier gedurende de nacht zachtjes uitgerekt. Zo voorkom je verkleving en verkorting van de peesplaat en de aanmaak van kalkweefsel onder de hiel.

  Symptomatische ochtendpijn bij hielspoor verminderen

  Om de bekende scherpe en stekende pijn in de ochtend door hielspoor te verminderen, moet de nachtspalk ten zes uur per nacht worden gedragen. Afhankelijk van de ernst van uw aandoening kunt u binnen enkele dagen of weken verlichting van uw klachten ervaren. Belangrijk om te weten is dat nachtspalken slechts een onderdeel zijn van een effectief behandelplan voor hielspoor. Combineren met andere behandelingen zoals hielspoor oefeningen, koudetherapie en hielspoor zooltjes worden dan ook sterk aangeraden.

  Verschillende soorten nachtspalken bij hielspoor

  Er zijn veel vrij verschillende soorten nachtspalken op de markt. En dat is niet zo gek, want ze zijn perfecte toevoeging aan een effectief behandelplan om van hielspoor af te komen. Door de vele opties kan lastig zijn om te bepalen welke hielspoor nachtspalk nou voor jou de beste keuze is.

  Bij het kiezen voor de beste nachtspalk kun je eigenlijk een keuze maken uit drie opties; een brace, een sok of gips. Maar wat is nou voor jou de slimste keuze? Laten we eens kijken:

  Bij het kiezen van een nachtspalk voor hielspoor is het belangrijk factoren als de ernst van de aandoening en de intensiteit van de pijn in overweging te nemen. Bovendien moeten nachtspalken comfortabel en nauw aansluiten op de huid zonder ongemak te veroorzaken tijdens de slaap. Een sok kan effectieve verlichting bieden bij mildere gevallen van hielspoor, terwijl braces nodig kunnen zijn bij ernstigere gevallen. Een nachtspalk gemaakt van gips komt niet zo heel vaak voor. Ze worden meestal toegepast bij speciale gevallen, zoals bijvoorbeeld na een operatie.

  Het is in ieder geval belangrijk om voor een nachtspalk te kiezen met verstelbare bandjes. Zo kun je de hoeveelheid rek naar wens aanpassen en naar verloop van tijd ophogen. Daarnaast adviseren we om te kiezen voor een nachtspalk met extra voorzieningen zoals ademende stof en beschermende vulling. Dat maakt de spalk comfortabeler om langdurig te dragen.

  Nachtspalk sok

  Veel mensen kiezen voor de nachtspalk sok-variant om hielspoor te bestrijden. Een keuze die wij kunnen begrijpen, want het is namelijk een effectief, maar ook betaalbaar medisch hulpmiddel voor de nachtelijke behandeling van hielspoor.

  Een nachtspalk sok is ontworpen om pijn en ongemak te verminderen die gepaard gaan met klachten als fasciitis plantaris, hielspoor en achillespeesontsteking. De sok is gemaakt van elastisch materiaal dat nauw aansluit rond de voet, de enkel en het onderbeen. De sok oefent zachte druk uit op de aangetaste en specifieke delen van je voet, wat de ontsteking kan helpen verminderen en de genezing kan bevorderen. De nachtspalk sok is licht van gewicht en compact, waardoor je hem comfortabel kunt dragen gedurende de nacht.

  Het behalen van effect bij hielspoor vergt tijd en geduld. Om de sok zijn werk te laten doen, is het van belang dat deze drie tot vier maanden ononderbroken gebruikt wordt.

  Voordelen:

  • Betaalbaar en effectief medisch hulpmiddel bij hielspoor
  • Voorkomt symptomatische ochtendpijn bij hielspoor
  • Helpt de ontsteking te verminderen
  • Gemakkelijk in gebruik
  • Lichtgewicht

  Nadelen:

  • Minder fixatie van de voet
  • Meest geschikt voor lichte tot milde hielspoor klachten
  • Mogelijk nadelige effecten als de sok niet goed wordt aangebracht
  • Sommige mensen ervaren pijn in de tenen door de rek van de sok

  Nachtspalk braces

  Voor de nachtelijke behandeling van o.a. hielspoor worden nachtspalk braces het meest gebruikt en aangeraden. Dat is natuurlijk niet voor niets en wij leggen graag aan je uit waarom ook wij deze soort het meest aanraden.

  Een nachtspalk brace is een medisch hulpmiddel en bestaat uit een kunststof constructie die de voet tijdens de nacht in de gehaakte positie dwingt. De brace immobiliseert de voet en rekt de fascia plantaris (peesplaat) en de kuitspieren zachtjes op terwijl u slaapt. Zo wordt verkleving en verkorting van de peesplaat en de aanmaak van kalkweefsel onder de hiel voorkomen. Hierdoor word je wakker met minder pijn en kun je de dag comfortabeler doorkomen. Een eventuele ontsteking neemt af als je dagelijks een hielspoor nachtspalk draagt. De nachtspalk braces zijn verstelbaar met bandjes. Zo kun je de rek op de peesplaat rustig opbouwen door de bandjes met klittenband steeds wat strakker te zetten. Om ervoor te zorgen dat de nachtspalk braces comfortabel zitten, zijn ze uitgevoerd met zachte kussentjes van beschermende vulling en ademende materialen.

  Op deze manier draagt een nachtspalk brace positief bij aan een sneller herstel van hielspoor. Voor een optimaal resultaat wordt aanbevolen om nachtspalk brace minimaal 6 uur per nacht, gedurende twee tot drie maanden achtereenvolgens te dragen.

  Voordelen:

  • Effectief medisch hulpmiddel bij hielspoor
  • Voor milde tot ernstige hielspoor klachten
  • Volledige immobilisatie van de voet
  • Stimuleert de genezing en vermindert de ontsteking
  • Ademende en dempende materialen voor optimaal comfort
  • Comfortabel om te dragen gedurende de nacht
  • Voorkomt symptomatische ochtendpijn bij hielspoor
  • Eenvoudig zelf aan te brengen
  • Veilig te gebruiken zonder nadelige effecten

  Nachtspalk gips

  In bepaalde situaties (meestal na een operatie) kan het noodzakelijk zijn een nachtspalk van gips te dragen om de voet in de juiste positie te houden. Dit wordt vaak op aanraden van de arts op maat gemaakt voor de individuele voet. Door het exact passen van de spalk is het mogelijk om de voet in de optimale positie te ondersteunen en zo het genezingsproces te bevorderen.

  Deze spalk is opgebouwd uit gips en is gevormd naar de specifieke contouren van de voet van de patiënt. Dit zorgt voor een ideale en comfortabele pasvorm en een volledige immobilisatie van de voet. Een gips spalk is aan de voorkant open en kan eenvoudig met klittenband worden vastgemaakt en verwijderd.

  Voordelen:

  • Op maat gemaakte pasvorm
  • Volledige immobilisatie van de voet

  Nadelen:

  • Weinig comfort tijdens de nacht
  • Geen ademende materialen

  Risico’s bij het gebruik van een nachtspalk bij hielspoor

  Let goed op: hoewel het gebruik van het product in veel gevallen veilig is, zijn er situaties waarin het wordt afgeraden. Zo is het bijvoorbeeld niet geschikt voor zwangere vrouwen, personen met specifieke huidklachten, sommige vormen van diabetes, bloedcirculatieklachten en open wonden. In deze gevallen is het raadzaam om eerst medisch advies in te winnen bij een huisarts voordat je het product gaat gebruiken.

  Het is belangrijk om de eventuele risico's te kennen en voorzorgsmaatregelen te nemen om ernstige complicaties te voorkomen.

  Wees altijd alert op je eigen lichaam en neem onmiddellijk contact op met een medisch professional als je twijfelt of last hebt van bijwerkingen.

  Ervaringen met hielspoor nachtspalken

  Uit onderzoek is gebleken dat mensen die een hielspoor nachtspalk gebruiken, significante verbeteringen hebben ervaren in termen van pijnvermindering en mobiliteit. Een nachtspalk kan dus een zeer effectief hulpmiddel zijn bij de behandeling van hielspoor. Een studie gepubliceerd in het Journal of Foot and Ankle Surgery toonde aan dat patiënten die 's nachts een nachtspalk droegen significant minder pijn ervaarden dan patiënten die geen nachtspalk droegen. Een andere studie gepubliceerd in het Clinical Journal of Sport Medicine toonde aan dat nachtspalken de flexibiliteit van de fascia plantaris verhoogden.

  Het is belangrijk om te onthouden dat een nachtspalk slechts een onderdeel is van een effectieve behandeling van hielspoor. Naast het gebruik van een nachtspalk is het belangrijk om voldoende rust te nemen, hielspoor oefeningen te doen en een hielspoor brace of hielspoor zooltjes te dragen. Daarnaast kan een veranderingen in schoeisel helpen bij het verminderen van pijn en het genezingsproces.

  Bekijk hier geverifieerde recensies door WebwinkelKeur van echte klanten.

  FAQ