Hakverhoging

Veel klachten in het bewegingsapparaat van het lichaam ontstaan door een beenlengteverschil. Je lost dit verschil eenvoudig en effectief op met een hakverhoging.

Alle hakverhogingen zijn zelfklevend en zullen dan ook niet verschuiven in je schoenen.

  • Hakverhoging beenlengteverschil – verschillende diktes

    9,95
  • Talonette Hielkussens Hard (7156)

    11,95
  • Talonette Hielkussens – Soft (0601)

    9,95

Een beenlengteverschil los je op met een hakverhoging

Een beenlengteverschil komt vaak voor en houdt (zoals de naam al zegt) in, dat de afstand tussen de bekken en de enkel in beide benen niet hetzelfde zijn.

Een verschil in beenlengte zorgt voor een verstoring in de houding en balans van het lichaam. Je lichaam zal proberen om de scheefstand zelf te herstellen door bepaalde spiergroepen extra aan te spannen. Hierdoor kan een zijwaartse kromming ontstaan in de wervelkolom en noemen met een moeilijk woord scoliose. De spanningen op spieren in de rug, schouders en nek worden vergroot. Dit kan leiden tot pijn in de onderrug, schouders en nek.

Wanneer een beenlengteverschil niet tijdig wordt aangepakt, kan dat leiden tot slijtage van de knie en de heup. Ook kunnen er klachten ontstaan in de voeten. Een voet kan bijvoorbeeld verder doorzakken om het verschil te compenseren.

Ze zijn verkrijgbaar in verschillende diktes van 2 mm tot en met 10 mm. Wanneer het beenlengteverschil meer is dan 1,0 cm, is het in onze ogen onverantwoord om te proberen dit in de schoenen te compenseren.