• Steunzool Arch Support (0159)

  29,95
 • Ondersteunt de voetboog
 • Speciaal ontwikkelt voor platvoeten
 • Vermindert pijnlijke drukpunten
 • Goede vochtabsorptie
 • Steunzool Doorgezakte Voet Support (0149)

  24,95
 • Ondersteunt het voetgewelf
 • Duurzame steunzool
 • Goede vochtabsorptie
 • Platvoet Support Steunzool (0150)

  24,95
 • Corrigeert de verzakking
 • Goede vochtabsorptie
Inhoud

  Hoe weet je of je platvoeten hebt?

  Platvoeten hebben een aantal kenmerken waaraan je ze relatief eenvoudig kunt herkennen. Zo kun je onder andere door te kijken naar je voetafdruk, een lage (mediale) voetboog en (vaak) naar binnen hangende enkels een platvoet gemakkelijk waarnemen. Aan de hand van deze eenvoudige water test kun je gemakkelijk bepalen of je afwijkende stand van je voeten hebt. Maak je voet nat en ga op een stuk papier of karton staan. Kijk dan naar de vorm van je voetvorm en bepaal welk type voetboog je hebt. Hoe meer water je ziet, hoe platter de voet. Hoe minder water je ziet, hoe hoger je voetboog.

  Watertest resultaten - platvoet steunzolen

  Welke steunzolen zijn geschikt voor mijn platvoeten?

  De voetboog helpt je efficiënt te bewegen door het middelste deel van je voet als een boog te laten buigen. Zo voegen ze schokabsorptie en flexibiliteit toe aan jouw looppatroon en verbeteren de balans wanneer je staat of beweegt. Een goede ondersteuning van je voetboog bij platvoeten zal pijn in je voet en blessures elders in je lichaam kunnen voorkomen en verhelpen. Maar wat is nou precies een goede ondersteuning bij platvoeten? Er zijn veel verschillende soorten zooltjes op de markt en ze beloven van alles, maar of ze het ook waar kunnen maken is punt twee. Kies je voor zachte zooltjes van schuim of gel, of kun je beter kiezen voor stevige steunzolen? Het antwoord is helder; Stevige steunzolen zijn beter bij platvoeten. Een stevige steunzool heeft namelijk het vermogen om je voeten beter te ondersteunen en de stand van de voetboog te herstellen.

  De beste platvoet steunzolen voor jouw voeten

  Om de beste steunzolen voor jouw platvoeten te vinden, is het belangrijk om na te gaan welke type platvoet dat je hebt. Er zijn namelijk stijve platvoeten en flexibele platvoeten. De beste hoogte van de voetboog is voor beide typen platvoeten verschillend.

  Steunzolen voor stijve platvoeten

  Stijve platvoeten zijn plat als je erop staat en plat als je jouw voeten niet belast. Dit kun je gemakkelijk testen door je voet over je andere knie te leggen. Ziet je voet er nog steeds plat uit? Dan heb je stijve platvoeten. Mensen met stijve platvoeten geven meestal de voorkeur aan steunzolen voor platvoeten met een lagere voetboogondersteuning.

  Steunzolen voor flexibele platvoeten

  Flexibele platvoeten zijn plat als je erop staat, maar vertonen een boog als je ze niet belast. Als je je voet over de andere knie legt en je boog verschijnt, heb je flexibele platvoeten. Mensen met flexibele platvoeten geven meestal de voorkeur aan een steunzool voor platvoeten met een wat hogere voetboogondersteuning.

  Waar moet je op letten bij het kopen van zooltjes voor platvoeten?

  Wij snappen dat het soms lastig kan zijn om de juiste zooltjes te vinden die het beste bij jouw voeten passen. Moet je nu kiezen voor platvoet zooltjes met een hoge voetboog ondersteuning of een wat lagere? Een platvoet met een lage voetboog kun je niet omzetten in een voet met een hoge voetboog, en gelukkig hoeft dat ook helemaal niet. Afhankelijk van of je stijve of flexibele platvoeten hebt kun je het beste kiezen voor een wat lagere of hogere voetboog ondersteuning. Stijve platvoeten wat lager, flexibele platvoeten wat hoger.

  De schoenen die je draagt zijn ook belangrijk bij de keuze die je maakt voor welke steunzolen je kiest. Heb je veel ruimte in je schoenen of juist niet? Bij veel ruimte kun je het beste kiezen voor hele steunzolen. Ben je bang dat er niet genoeg ruimte overblijft in je schoenen, dan kun je het beste kiezen voor driekwart steunzolen. Kies bij voorkeur voor stevige schoenen met voldoende stabiliteit, ondersteuning en een uitneembaar voetbed.

  Met pijnlijke voeten door platvoeten blijf je toch niet rondlopen? Je wil natuurlijk alleen het beste voor jouw voeten. Om voor jouw de keuze zo gemakkelijk mogelijk te maken, hebben wij bij Skystep in samenwerking met podologen de beste zooltjes voor platvoeten opgenomen in ons assortiment. Heb je vragen over bepaalde platvoet steunzolen of twijfel je welke zooltjes je het beste kunt kiezen? Onze gediplomeerd voetkundig adviseurs met meer dan 40 jaar ervaring staan altijd voor je klaar om je van gratis advies te voorzien.

  Veel gestelde vragen

  Kies bij platvoeten voor steunzolen met een stevig voetbed. Stevige steunzolen hebben het vermogen om je voeten beter te ondersteunen en de doorgezakte voetboog te herstellen.

  Heb je nog vragen?

  Please enter your name.
  Please enter a valid email address.
  Please type your message.