Te grote schoenen gekocht?

Het is iedereen wel eens overkomen: je hebt schoenen in de verkeerde maat gekocht. Je schoenen zitten te krap of ze zijn te groot. Gelukkig is er voor beide problemen een oplossing. Op deze pagina gaan we in op schoenen die jij te groot hebt gekocht. We hebben niet alleen tips over het effectief oplossen van je probleem, ook vertellen we je hoe jij de volgende keer de juiste maat koopt.

Inhoud

  Omschrijving klacht

  Zijn je schoenen te groot?

  Wij geven je effectieve oplossingen, waardoor jij je schoenen niet weg hoeft te doen!

  Je past je schoenen op het verkeerde moment of de verleiding is te groot om net de verkeerde maat te kopen. Je ‘normale’ maat is er niet meer en het scheelt toch niet veel, die ene maat? Iedereen heeft het wel eens meegemaakt.

  Te grote schoenen kunnen leiden tot verschillende voetklachten zoals overtollig eelt, likdoorns en eeltknobbels. Daarnaast kunnen pijnlijke, ernstige klachten ontstaan zoals platvoeten, spreidvoeten en doorgezakte voeten. Dit wil je natuurlijk voorkomen. Heb jij een paar schoenen in de kast staan (of meerdere paren) die te groot zijn en je toch nog wilt dragen? Lees dan eens onderstaande tips.

  Tips

  Je schoenen opvullen

  Maak te grote schoenen kleiner door ze op te vullen.

  Opvullen door het dragen van dikke(re) sokken

  Zijn je schoenen iets te groot en zie je de sokken niet die je draagt (bijvoorbeeld bij enkellaarzen, hoge sneakers of hoge laarzen), dan kun je ervoor kiezen om extra dikke sokken te dragen in je schoenen. Dit kan je probleem al oplossen waardoor jij je schoenen gewoon kunt dragen zonder last te krijgen van je voeten.

  Opvullen met inlegzooltjes

  We kunnen ons voorstellen dat je niet altijd met dikke sokken in je schoenen wilt lopen. Dan kun jij je schoenen ook opvullen met inlegzooltjes. Ook wanneer de dikke sokken hun werk niet helemaal doen, zijn inlegzooltjes een goede oplossing.

  Het hoeft helemaal niet duur te zijn om het probleem met je schoenen effectief te verhelpen. Het dragen van opvullende inlegzolen of corrigerende steunzolen werkt meestal al en is een van de meest gemakkelijke oplossingen. In de meeste gevallen kun je namelijk de opvullende inlegzool al gemakkelijk onder je bestaande steunzolen of voetbedden plaatsen. Een badstof inlegzool of leren opvulzool zijn beide geschikt om je schoenen op te vullen.

  Afhankelijk van de op te vullen hoeveelheid, adviseren wij naast de inlegzool ook een lederen antislip hielkussen te gebruiken. Dit voorkomt dat je uit je schoenen glipt.

  Direct naar:   inlegzolen