Te grote schoenen gekocht?

Oplossingen en 8 tips om het te voorkomen

Het is iedereen wel eens overkomen: je hebt schoenen in de verkeerde maat gekocht. Je schoenen zitten te krap of ze zijn te groot. Gelukkig is er voor beide problemen een oplossing. Op deze pagina gaan we in op schoenen die jij te groot hebt gekocht. We hebben niet alleen tips over het effectief oplossen van je probleem, ook vertellen we je hoe jij de volgende keer de juiste maat koopt.

Te grote schoenen zijn makkelijk op te vullen met een leren opvulzool. Ontdek de 4 millimeter leren zool die is gevuld met latexschuim en daarmee uitermate schokabsorberend werkt. Door zijn pasvorm past hij in elk type schoen.

Wanneer je sneakers te groot zijn, ervaar je niet het comfort dat je wilt. Inlegzolen zijn de ideale oplossing. Het ergonomisch ontworpen voetbed geeft een lichte en dempende ondersteuning aan de hiel, voetboog en voorvoet.

Draag je geen sokken, dan heb je kans dat je schoenen nét iets te groot zijn. Gebruik badstof inlegzolen in je schoenen zodat je schoenen perfect passen. De stof geeft ook nog eens een heerlijk zacht comfort.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk dan alle oplossingen bij te grote schoenen. Hier vind je meer inlegzolen en voorvoet opvulzolen.

Zijn je schoenen te groot?

Wij geven je effectieve oplossingen, waardoor jij je schoenen niet weg hoeft te doen!

Je past je schoenen op het verkeerde moment of de verleiding is te groot om net de verkeerde maat te kopen. Je ‘normale’ maat is er niet meer en het scheelt toch niet veel, die ene maat? Iedereen heeft het wel eens meegemaakt.

Te grote schoenen kunnen leiden tot verschillende voetklachten zoals overtollig eelt, likdoorns en eeltknobbels. Daarnaast kunnen pijnlijke, ernstige klachten ontstaan zoals platvoeten, spreidvoeten en doorgezakte voeten. Dit wil je natuurlijk voorkomen. Heb jij een paar schoenen in de kast staan (of meerdere paren) die te groot zijn en je toch nog wilt dragen? Lees dan eens onderstaande tips.

Maak te grote schoenen kleiner door ze op te vullen

Opvullen door het dragen van dikke(re) sokken

Zijn je schoenen iets te groot en zie je de sokken niet die je draagt (bijvoorbeeld bij enkellaarzen, hoge sneakers of hoge laarzen), dan kun je ervoor kiezen om extra dikke sokken te dragen in je schoenen. Dit kan je probleem al oplossen waardoor jij je schoenen gewoon kunt dragen zonder last te krijgen van je voeten.

Opvullen met inlegzooltjes

We kunnen ons voorstellen dat je niet altijd met dikke sokken in je schoenen wilt lopen. Dan kun jij je schoenen ook opvullen met inlegzooltjes. Ook wanneer de dikke sokken hun werk niet helemaal doen, zijn inlegzooltjes een goede oplossing.

Het hoeft helemaal niet duur te zijn om het probleem met je schoenen effectief te verhelpen. Het dragen van opvullende inlegzolen of corrigerende steunzolen werkt meestal al en is een van de meest gemakkelijke oplossingen. In de meeste gevallen kun je namelijk de opvullende inlegzool al gemakkelijk onder je bestaande steunzolen of voetbedden plaatsen.

Afhankelijk van de op te vullen hoeveelheid, adviseren wij naast de inlegzool ook een lederen antislip hielkussen te gebruiken. Dit voorkomt dat je uit je schoenen glipt.

Koop jij je schoenen te groot?

Voorkom dit door te letten op de volgende punten.

  • Laat je voeten opmeten voordat je naar nieuwe schoenen op zoek gaat. Je voeten veranderen namelijk naar mate je ouder wordt.
  • Niet ieder merk schoenen valt hetzelfde. Heb jij je voeten laten opmeten, maar twijfel je toch over de juiste maat? Vraag dan de verkoopmedewerker om jou te helpen.
  • Let op dat je voorvoet niet breder is dan de schoen.
  • Gebruik jij dagelijks inleg- of steunzolen in je schoenen? Neem deze altijd mee bij het passen van nieuwe schoenen.
  • Je tenen moeten vrij kunnen bewegen in je nieuwe schoenen. Beweeg ze eens heen en weer om te voelen of de schoenen niet te groot of te klein zijn.
  • De schoen moet sluitend passen bij de hiel. Wanneer je hiel omhoog komt tijdens het passen of lopen, zijn je schoenen te groot.
  • Je voeten zijn vaak niet even groot, koop daarom je schoenen altijd op maat van je grootste voet.
  • Let goed op wanneer jij je schoenen gaat passen. Na een lange dag winkelen en wandelen zal er bijvoorbeeld meer vocht in je voeten zitten. Je voeten zijn dan groter dan ‘normaal’.

Wil jij weten waar je op moet letten bij het kopen van nieuwe schoenen? Lees meer in dit uitgebreide artikel.

Tot slot

Heb jij klachten aan of door jouw voeten, maar komen de klachten niet overeen met bovenstaande oorzaken en symptomen? Bekijk dan eens onze overzichtspagina met alle steun- en inlegzolen of check je symptomen binnen de symptomenbank.

Heb je nog vragen? Neem gerust contact met ons op voor een deskundig advies!

Please enter your name.
Please enter a valid email address.
Please type your message.