Inhoud

  Wanneer zijn schoenen te groot?

  Je past je schoenen op het verkeerde moment of de verleiding is te groot om net de verkeerde maat te kopen. Je ‘normale’ maat is er niet meer en het scheelt toch niet veel, die ene maat? Iedereen heeft het wel eens meegemaakt.

  Op het moment dat je tijdens het lopen voelt dat je voet op en neer schuift in de schoenen, zijn je schoenen te groot. Ook wanneer je hiel uit schoen glipt tijdens het lopen is een duidelijk kenmerk van te grote schoenen.

  Effectieve oplossingen

  Wij geven je aantal effectieve oplossingen, waardoor jij je schoenen niet weg hoeft te doen en de pasvorm kunt verbeteren. Zo kun jij je te grote schoenen zonder problemen en gewoon comfortabel gaan dragen.

  Leren Opvulzool 4mm

  Leren Opvulzool 4 mm (0153)

  Leren Antislip Hieltjes

  Leren antislip hieltjes (5002)

  Tongpads - vilt - per paar

  Tongpads (0055)

  Risico’s van het dragen van te grote schoenen

  Te grote schoenen kunnen lijden tot verschillende voetklachten zoals overtollig eelt, likdoorns en eeltknobbels. Daarnaast kunnen pijnlijke, ernstige klachten ontstaan zoals platvoeten, spreidvoeten en doorgezakte voeten. Dit wil je natuurlijk voorkomen. Heb jij een paar schoenen in de kast staan (of meerdere paren) die te groot zijn en je toch nog graag zou willen dragen? Lees dan eens de onderstaande tips door.

  Te grote schoenen kleiner maken

  Je kunt te grote schoenen gemakkelijk kleiner maken. Daarvoor zijn meerdere oplossingen beschikbaar. Gelukkig hoeft het helemaal niet duur te zijn om schoenen die te groot zijn te verkleinen. Wij hebben de meest effectieve oplossingen om de pasvorm van je schoenen te verbeteren door je schoenen te verkleinen voor je uitgezocht:

  Verklein je schoenen door dikke sokken te dragen

  Zijn je schoenen iets te groot en zie je de sokken niet die je draagt (bijvoorbeeld bij enkellaarzen, hoge sneakers of hoge laarzen), dan kun je ervoor kiezen om extra dikke sokken te dragen in je schoenen. Dit kan je probleem al oplossen waardoor jij je schoenen gewoon kunt dragen zonder last te krijgen van je voeten. Draag niet te veel sokken over elkaar. Dat kan er namelijk voor zorgen dat je voeten worden beperkt in bewegingsvrijheid.

  Zooltjes voor te grote schoenen

  We kunnen ons voorstellen dat je niet altijd met dikke sokken in je schoenen wilt lopen. Gelukkig zijn er ook andere en betere oplossingen. Zo kun je je schoenen opvullen met inlegzolen. Ook wanneer de dikke sokken niet afdoende werken, zijn (opvul) inlegzolen een goede oplossing.

  Het dragen van opvul inlegzolen is de meest effectieve manier om je schoenen te verkleinen. Deze inlegzolen compenseren maatverschil tot een halve schoenmaat. In ons assortiment vind je allerlei handige inlegzolen om je te grote schoenen kleiner te maken. Zo vind je hele inlegzolen, voorvoet inlegzolen, en inlegzolen met extra ondersteuning. Een hele inlegzool maakt de gehele schoen kleiner, een voorvoet inlegzool maakt schoenen alleen bij de voorvoet kleiner.

  Er zijn dus veel verschillende soorten inlegzolen verkrijgbaar om de pasvorm van je schoenen te verbeteren. Wij begrijpen dat het kiezen van de juiste inlegzolen voor te grote schoenen soms lastig kan zijn. Daarom kun je bij ons gebruik maken van de handige filter op de pagina inlegzolen. Zo kies je altijd eenvoudig het juiste paar inlegzolen uit. Badstof inlegzolen of leren opvulzolen zijn bijvoorbeeld beide geschikt om je schoenen goed op te vullen.

  Mijn schoenen zijn te groot bij de hiel, wat nu?

  Als je schoenen te groot zijn, komt het vaak voor dat je hiel steeds uit de schoenen glipt tijdens het lopen. Dat is natuurlijk erg vervelend en dat maakt lopen er niet gemakkelijker op. Speciaal daarvoor kun je een paar antislip hieltjes of tongpads gebruiken. Antislip hieltjes plak je achter in je schoenen, tonpads onder de tong van je schoenen. Ze worden beide gebruikt om te voorkomen dat je hiel uit je schoenen glipt. Een probleem dat ontstaat op het moment dat het slot van de schoenen groter is dan de omtrek van de voet.

  Ben jij op zoek naar de beste oplossing bij te grote schoenen?

  Bekijk al onze opvullende inlegzolen om de pasvorm van je schoenen te verbeteren en ze te verkleinen. Maak op deze pagina gebruik van de handige filter om super eenvoudig de juiste producten te vinden.

  Zo voorkom je het kopen van te grote schoenen

  Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen. Om in de toekomst geen schoenen meer te kopen die eigenlijk te groot zijn voor je voeten, zijn er een aantal handige tips die je kunt gebruiken:

  • Laat je voeten opmeten voordat je naar nieuwe schoenen op zoek gaat. Je voeten kunnen namelijk veranderen naar mate je ouder wordt.
  • Niet ieder merk schoenen valt hetzelfde. Heb jij je voeten laten opmeten, maar twijfel je toch over de juiste maat? Vraag dan de verkoopmedewerker om jou te helpen.
  • Let op dat je voorvoet niet breder is dan de schoen.
  • Gebruik jij dagelijks inleg- of steunzolen in je schoenen? Neem deze altijd mee bij het passen van nieuwe schoenen.
  • Je tenen moeten vrij kunnen bewegen in je nieuwe schoenen. Beweeg ze eens heen en weer om te voelen of de schoenen niet te groot of te klein zijn.
  • De schoen moet sluitend passen bij de hiel. Wanneer je hiel omhoog komt tijdens het passen of lopen, zijn je schoenen te groot.
  • Je voeten zijn vaak niet even groot, koop daarom je schoenen altijd op maat van je grootste voet.
  • Let goed op wanneer jij je schoenen gaat passen. Na een lange dag winkelen en wandelen zal er bijvoorbeeld meer vocht in je voeten zitten. Je voeten zijn dan groter dan ‘normaal’.

  FAQ / Veel gestelde vragen

  Door dikkere sokken te dragen kun je proberen om je schoenen wat kleiner te maken. Draag niet te veel sokken over elkaar om resultaat te halen. Een betere en effectievere manier om je schoenen te verkleinen is met speciale opvul inlegzolen. Zo verklein je schoenen super eenvoudig tot een halve schoenmaat.