Overpronatie zolen

Je hebt waarschijnlijk al eerder van de term overpronatie gehoord, en zelfs als je al weet wat het is, weet je misschien niet waarom het gebeurt of hoe je het kunt oplossen. Met goede overpronatie zolen is dit gelukkig een stuk makkelijker dan je misschien nu denkt. Zooltjes voor overpronatie worden ook wel anti pronatie zool of overpronatie inlegzool genoemd. Ben jij op zoek naar de juiste zolen om overpronatie te behandelen? Wij geven je graag een passend advies.

  • Steunzool Arch Support (0159)

    29,95
  • Steunzool Overpronatie Support (0148)

    24,95
  • Gelengsteun overpronatie (0110)

    9,95

Overpronatie behandel je effectief met de juiste zolen

Om te overpronatie goed te kunnen begrijpen, is het belangrijk om te weten wat er met je voeten gebeurt tijdens de afwikkeling van de voet. Bij overpronatie zakken de voetboog en de middenvoet te ver naar binnen door tijdens het lopen. Overpronatie komt veel voor in de wereld en is in de beginfase een relatief ongevaarlijke aandoening. Als je voeten tijdens het lopen te veel doorzakken en je hier niets aan doet, kan deze aandoening zich ontwikkelen tot iets dat pijnlijk en slopend is voor plekken elders in je lichaam. Je lichaamshouding wordt namelijk voor een groot deel bepaald door de stand van je voeten. De manier waarop we lopen zien we vaak als iets vanzelfsprekends, maar wanneer je tijdens het lopen overproneert, kunnen pijnklachten in je benen, knie, heup en rug daar het gevolg van zijn.

Overpronatie zolen pagina

Wat zijn goede overpronatie zolen?

Het corrigeren van overpronatie is misschien makkelijker dan je op voorhand zult denken. Je kunt de uitlijning van de voet, drukverdeling onder de voet en de stand van je voeten namelijk effectief verbeteren met overpronatie zolen. Om overpronatie te behandelen kun je kiezen uit twee opties: op maat gemaakte steunzolen of standaard steunzolen.

Op maat gemaakte steunzolen

Deze steunzolen zijn aan te raden voor mensen met gecompliceerde, klinische problemen die veroorzaakt worden door overpronatie van de voet. Steunzolen die op maat gemaakt worden zijn duur, gemiddeld zo’n € 250,-. Zo zijn ze heel veel duurder dan standaard oplossingen. Daarom is het slim om te onderzoeken of op maat gemaakte steunzolen voor jou echt noodzakelijk zijn. Standaard steunzolen bieden voor de meeste mensen een prima oplossing.

Standaard steunzolen

Standaard steunzolen zijn veel gunstiger geprijsd en kunnen kwalitatief heel goed concurreren met op maat gemaakte steunzolen. Zo vind je in ons assortiment overpronatie zolen al vanaf slechts € 9,95. Overpronatie is een veelvoorkomend probleem met een gemakkelijke oplossing. Door overpronatie zolen in je schoenen te plaatsen, verbeter je de uitlijning en de efficiëntie van elke stap die je zet.

Waar moet je op letten bij het kopen van steunzolen voor overpronatie?

Als je op zoek bent naar goede overpronatie zolen, is het belangrijk om op een aantal punten goed te letten. Om overpronatie te beperken moeten de zolen een goede en stevige ondersteuning bieden aan de (mediale) voetboog. Daarmee wordt het doorzakken van de voet namelijk voorkomen. Wij adviseren om niet te kiezen voor one-size-fits-all zooltjes en voor zooltjes die je op maat kunt knippen. De lengte van de voet in maat 36 en maat 41 is natuurlijk niet hetzelfde. Om die reden kunnen de ondersteuningen van de zooltjes ook nooit op de zelfde plaats zitten. Kies daarom altijd voor steunzolen die je per schoenmaat kunt bestellen.

Het ene paar schoenen zit ruimer dan het andere paar. Afhankelijk van de hoeveelheid ruimte die je hebt in je schoenen, kun je kiezen voor hele steunzolen of driekwart steunzolen. Heb je schoenen met een uitneembare inlegzool, dan kun je kiezen voor hele steunzolen. Zit de bestaande inlegzool vast in je schoenen? Dan kun je kiezen voor driekwart steunzolen. Deze zooltjes nemen minder ruimte weg in je schoenen en de teenvrijheid blijft behouden.

Hier bij Skystep zijn onze experts hier om jouw beslissing zo gemakkelijk mogelijk te maken, dus we hebben we een korte lijst samengesteld van de beste zolen voor overpronatie. Heb je vragen over bepaalde zolen of twijfel je welke zooltjes je het beste kunt kiezen? Onze gediplomeerd voetkundig adviseurs met meer dan 40 jaar ervaring staan altijd voor je klaar om je van gratis advies te voorzien.

Veelgestelde vragen

Wat kun je doen tegen overpronatie?

Op het moment dat je voeten tijdens het lopen te veel naar binnen doorzakken, is het raadzaam om goede overpronatie zolen in je schoenen te plaatsen. Op die manier kun je je voeten van de juiste ondersteuning voorzien om de overpronatie beweging die plaatsvind tijdens de afwikkeling van de voet te verminderen. 

Wat zijn overpronatie zolen?

Overpronatie zolen zijn steunzolen om de overpronatie-beweging van de voet tijdens het lopen te verminderen. Goede steunzolen bij overpronatie voorzien de (mediale) voetboog van stevige ondersteuning. Op die manier wordt de stand van de voet gecorrigeerd en de uitlijning van de voet verbeterd. 

Waar kan ik overpronatie zolen kopen?

Het corrigeren van de stand van je voeten bij overpronatie is relatief eenvoudig te behandelen. Je kunt goede overpronatie zolen dan ook veilig online kopen. Op maat gemaakte steunzolen zijn in de meeste gevallen overbodig en vaak enorm duur, terwijl goedkopere standaard oplossingen net zo effectief zijn. 

Welke schoen bij overpronatie?

Als je gebruikt maakt van overpronatie zolen, is het belangrijk om daar goed passende schoenen bij te dragen. Draag bij voorkeur stevige schoenen van goede kwaliteit en let er op dat ze een uitneembaar voetbed hebben. Zo kun je eenvoudig je nieuwe steunzolen in je schoenen plaatsen en hou je voldoende bewegingsruimte over. 

Heb je nog vragen?

Please enter your name.
Please enter a valid email address.
Please type your message.