Hielspoor sok

De hielspoor sok is een lange sok die je in de nacht of tijdens langere periodes van rust draagt. De sok geeft gecontroleerde rek aan de peesplaat onder de voet en aan de achillespees. Die gerekte stand van de voet bevordert het genezingsproces bij hielspoor.

Veel mensen ervaren na een paar nachten minder klachten, soms duurt het langer. Wij adviseren de hielspoor sok minstens 2 maanden, iedere nacht te gebruiken.

  • Basko Stretch-UP Correctiekous – Strassburg Sock

    29,95

Hielpijn verhelp je met een hielspoor sok

Een hielspoor sok, ook wel bekend als de Strassburg Sock, wordt gebruikt voor de (nachtelijke) behandeling van ontstekingen en pijnlijke aandoeningen aan het hielbeen. Zo wordt dit product aanbevolen bij onder andere een achillespeesontsteking, peesplaatontsteking en hielspoor. Je voet wordt als het ware de gehele nacht in een gehaakte positie gedwongen. Daarmee wordt een lichte rek op de peesplaat en achillespees uitgeoefend, wat voorkomt dat de peesplaat of achillespees verkort en er verkleving optreedt. Doordat de voet in een gehaakte stand staat, wordt de vorming van kalkweefsel tegen gegaan. Kalkweefsel ontstaat voornamelijk wanneer dat de voet langdurig in ontspannen positie verkeerd. Een fijn bijkomend voordeel is dat de kuitspieren lichtjes worden opgerekt, daarmee verklein je de kans op nachtelijke krampen in je kuit.

Het is een lange sok, die je ‘s-nachts of tijdens langere periodes van rust draagt. Door de verstelbare bandjes geeft de sok een gecontroleerde rek aan de peesplaat onder de voet en aan de achillespees. De gerekte stand van de voet bevordert het genezingsproces. Veel mensen ervaren zelfs na een paar nachten dat zij minder klachten hebben, echter kan het ook wat langer duren. Daarom adviseren wij voor een optimaal resultaat, de sok minimaal 2 maanden ononderbroken nachtelijk te dragen. Bovendien voorkom je door het dragen ‘s-ochtends de symptomatische pijnklachten tijdens het opstaan.