• Ondersteuning van de voetboog en hiel
 • Stimuleert de doorbloeding en afvoer van afvalstoffen
 • Versnellen het herstelproces
 • Intelligente stof Clevertex® (ademend materiaal)
 • Ondersteuning van de voetboog en hiel
 • Stimuleert de doorbloeding en afvoer van afvalstoffen
 • Versnellen het herstelproces
 • Intelligente stof Clevertex® (ademend materiaal)
 • Ondersteuning van de voetboog en hiel
 • Stimuleert de doorbloeding en afvoer van afvalstoffen
 • Versnellen het herstelproces
 • Intelligente stof Clevertex® (ademend materiaal)
 • Basko Stretch-UP Correctiekous – Strassburg Sock

  49,95
 • Voorkomt pijn bij het opstaan
 • Enkel blijft beweegbaar
 • Gestrekte tenen bespoedigen de genezing
 • Eenvoudig in gebruik
Inhoud

  Wat zijn hielspoor sokken?

  Een hielspoor sok is een medisch hulpmiddel dat speciaal is ontworpen om hielpijn te verlichten, die wordt veroorzaakt door hielspoor, fasciitis plantaris of peesplaatontsteking. Er zijn twee verschillende soorten sokken beschikbaar: een voor de behandeling gedurende de nacht en een voor de behandeling overdag. Beide sokken hebben als doel het genezingsproces te bevorderen en ontstekingen te verminderen.

  Hielspoor sokken voor overdag

  Ervaar je klachten door hielspoor of peesplaatontsteking? Dan is de kans groot dat je al van alles geprobeerd hebt om van deze klachten af te komen. Zo ben je misschien ook al wel bekend met hielspoor tapen, iets wat vaak door een fysiotherapeut gedaan wordt. Deze tape kun je vaak enkele dagen laten zitten, maar deze zal op den duur gaan loslaten. Om het effect hiervan te blijven ervaren, zul je weer terug moeten naar de fysiotherapeut om dit opnieuw te laten doen. Naast dat dit veel tijd kost, lopen daarmee de kosten natuurlijk ook op. Gelukkig is daar nu een oplossing voor, namelijk hielspoor sokken!

  Hielspoor sokken, ook wel bekend als fasciitis plantaris sokken, zijn speciale compressiekousen die ontworpen zijn om de pijn en ontsteking van hielspoor te verminderen. Als medisch hulpmiddel zijn ze gebaseerd op de functie en simuleren ze de werking van het wat bekendere hielspoor tapen. Ze zijn gemaakt van ademende materialen en hebben een ingebouwde compressie die gericht is op de voetboog en de hiel. Hierdoor wordt de doorbloeding gestimuleerd en wordt de druk op het aangedane gebied verminderd. Dit kan helpen om de pijn te verlichten en de ontsteking te verminderen. Zo ervaar je met een paar goede hielspoor sokken exact dezelfde werking als bij hielspoor tapen, maar met de eenvoud van het aantrekken van een paar sokken.

  Hielspoor sok voor de nachtelijke behandeling

  Een ander type hielspoor sok is een sok voor de nachtelijke behandeling van hielspoor en peesplaatontsteking, ook wel bekend als een stretch up kous of een Strassburg Sock. Zo’n sok noemen we een hielspoor nachtspalk.

  Een nachtspalk hielspoor sok is ontworpen om pijn en ongemak te verminderen. Ze houden de voet in een lichte dorsaalflexie-positie. Dat wil zeggen, dat de voet omhoog is gericht. Dit zorgt ervoor dat de fascia plantaris (de peesplaat onder de voet) en de achillespees worden opgerekt, beide spelen vaak een rol bij het ontstaan van hielspoor. Door de pezen te strekken, kunnen nachtspalken de druk op de hiel verminderen en het genezingsproces versnellen.

  Een bijkomend voordeel is dat je daardoor geen of minder last hebt van de symptomatische ochtendpijn bij hielspoor. Het elastische materiaal van deze hielspoor sok zorgt voor een nauwsluitende pasvorm rondom je voet, enkel en onderbeen. De sok oefent zachte druk uit op de aangetaste delen van je voet, wat ontsteking kan verminderen en genezing kan bevorderen. Lichtgewicht en compact, zodat je kunt hem comfortabel dragen tijdens de nacht.

  Hoe werken hielspoor sokken?

  Hielspoor sokken werken op twee manieren om de klachten van hielspoor te verlichten. Ten eerste bieden ze compressie rondom de voetboog en hiel, waardoor de doorbloeding verbetert en zwelling en ontsteking verminderen. Daarnaast zorgen ze voor een betere ondersteuning van de voet, wat helpt bij het verminderen van de druk op de fascia plantaris, de peesplaat die van de hiel naar de voorvoet loopt. Door de compressie en ondersteuning van hielspoor sokken wordt het aangedane gebied gestabiliseerd, vermindert het de pijn en kan het herstelproces versnellen.

  • Compressie - De compressie in de sokken helpt bij het verminderen van zwelling en ontsteking in het aangedane gebied. Het verbetert ook de doorbloeding, waardoor voedingsstoffen en zuurstof sneller naar het gebied kunnen stromen om genezing te bevorderen.
  • Ondersteuning - De sokken zijn zo ontworpen dat ze extra ondersteuning bieden aan de voetboog en hiel. Dit helpt bij het verminderen van de druk op het aangedane gebied en zorgt voor een betere uitlijning van de voet tijdens het lopen. Hierdoor wordt de spanning op de peesplaat verminderd, wat het genezingsproces kan versnellen.

  De voordelen van hielspoor sokken

  Hielspoor sokken zijn een effectieve behandeling voor hielspoor vanwege hun unieke ontwerp en functies. Ze bieden niet alleen verlichting van de pijn, maar helpen ook om het genezingsproces te versnellen. Bovendien zijn ze eenvoudig aan te trekken en kunnen ze de hele dag gedragen worden, ook tijdens het sporten of werken. Daardoor zijn ze een praktische oplossing zijn voor mensen met hielspoor.

  Andere voordelen van het dragen van hielspoor sokken zijn:

  • Verhoogde mobiliteit - Door de pijn te verlichten en ondersteuning te bieden, kunnen hielspoor sokken de mobiliteit verbeteren en helpen bij het uitvoeren van dagelijkse activiteiten zonder ongemak.
  • Geen medicatie nodig - In plaats van pijnstillers te nemen, kunnen hielspoor sokken een natuurlijke manier zijn om pijnverlichting te ervaren. Dit kan gunstig zijn voor mensen die liever geen medicatie gebruiken of hier gevoelig voor zijn.
  • Preventie - Hielspoor sokken kunnen ook helpen bij het voorkomen van hielspoor door het bieden van ondersteuning en het verminderen van de druk op de voetboog en hiel.

  Wanneer draag je hielspoor sokken?

  Hielspoor sokken kunnen gedragen worden tijdens activiteiten waarbij veel druk op de voeten en hielen staat, zoals sporten of langdurig staan. Ook kunnen ze gedragen worden tijdens het dagelijks leven om de hiel te ontlasten en pijn te verminderen. Het is aan te raden om hielspoor sokken regelmatig te dragen voor optimaal resultaat.

  FAQ