Behandel je blaren met deze tips en producten

Wandelaars, hardlopers en andere sporters, iedereen is wel bekend met blaren. Vaak wordt het plezier in je sport tijdelijk verminderd door deze pijnlijke plekken. In sommige gevallen is een blaar zo pijnlijk, dat het het een tijdelijk einde betekent van je (sport)activiteit.

Een blaar ontstaat door wrijving tussen de opperhuid en lederhuid en is een beschadiging van de huid. Vochtophoping is het gevolg en er ontstaat een blaas op de huid. Wanneer de wrijving in sok, schoen of tussen tenen heftiger is dan dat de huid gewend is ontstaat er een blaar.

Inhoud

  Ontstaan

  Hoe ontstaan blaren?

  Blaren kunnen op verschillende manieren ontstaan. In de meeste gevallen is er sprake van te grote of te kleine schoenen, maar denk ook aan vochtige voeten of natte schoenen, zandkorrels of sokken met naden.

  Passende schoenen zijn uiteraard het aller belangrijkst! Naast blaren kunnen er ook klachten ontstaan als eeltplekken, likdoorns en eeltknobbels. In het ergste geval kunnen te ruime schoenen voor ernstigere en pijnlijkere klachten als platvoeten, spreidvoet of een doorgezakte voet zorgen. Om deze klachten te voorkomen en jouw schoen passend te maken kun je het best een opvullende inlegzool of corrigerende steunzool gebruiken.

  Te kleine schoenen kunnen ook voor problemen zorgen. Dit kun je oplossen door middel van Walk Away Spray. Walk Away Spray maakt alle leersoorten zacht en soepel waardoor de schoen beter naar de voet vormt en de schoen wat ruimer wordt. Schoenen direct na het gebruik van Walk Away Spray aantrekken en circa 5 minuten lopen. Zijn je schoenen dus net iets te klein? Gebruik Walk Away Spray!

  Een natte huid is kwetsbaar voor blaren. Vocht maakt de huid namelijk week en stroever waardoor er wrijving kan ontstaan. Vervang daarom tijdig natte sokken door droge sokken. CoolSox transporteren vocht snel weg van jouw voeten en zorgen de hele dag voor een aangenaam fris draagcomfort. Ideaal in combinatie met "de oplossing tegen zweetvoeten".

  Behandeling

  Je opgelopen blaren behandelen

  Wanneer je toch een blaar hebt opgelopen is de juiste verzorging belangrijk! Blaren behandelen begint met het schoonmaken van de huid met alcohol of jodium en vervolgens prik je de blaar door met een steriele naald. Je prikt twee gaatjes in de blaar tegenover elkaar, in de lengterichting van de voet. Wanneer het vocht uit de blaar is laat je de huid zitten, de huid is namelijk de beste pleister. Vervolgens plak je een blarenpleister over de blaar. Blarenpleisters verlichten direct de pijn, helpen het voorkomen van nieuwe blaren en bevorderen de genezing. De pleister bevat delen die vocht opnemend zijn, deze delen nemen het vocht op uit wond en zorgen er voor dat er aan de binnenkant een zacht, comfortabel, steunend kussentje ontstaat dat de druk verlicht en extra bescherming biedt. De pleister zijn ondoordringbaar voor water, vuil en bacteriën.

  Direct naar:   blarenpleisters

  Hiel blarenpleisters driehoek 02

  Hiel Blarenpleisters – 10 stuks

  Hiel blarenpleisters met actieve gel verlichten direct de pijn als gevolg van blaren. De gel helpt actief de huid te herstellen en zorgt voor een snellere wondgenezing.

  Teen blarenpleisters - ronde vorm 03

  Teen blarenpleisters – 10 stuks

  Teen blarenpleisters met actieve gel verlichten direct de pijn als gevolg van blaren. De gel helpt actief de huid te herstellen en zorgt voor een snellere wondgenezing.

  Marla Walk Away Spray

  Marla Walk Away Spray

  De spray verlicht drukpunten bij lederen schoenen. Schoenen direct na het gebruik van Marla Walk Away Spray aantrekken en ca. 5 minuten lopen.

  Oplossing tegen zweetvoeten - Vadret 01

  Oplossing tegen Zweetvoeten

  Voor het aanpakken van zweetvoeten is deze totaaloplossing essentieel. Deze 2 producten zijn samen de meest efficiënte en doeltreffende oplossing tegen zweetvoeten. In een handomdraai heb je binnen slechts 5 tot 8 dagen geurloze en droge voeten.

  Schoenoprekker - hout- met opzetstukjes

  Schoenoprekker

  Met deze handige schoenoprekker voorkom je pijnlijke drukpunten en kun je te kleine schoenen groter maken. Rek je schoenen eenvoudig op in zowel de lengte als de breedte.