Inhoud

  Wat is een nagelriemontsteking?

  De nagelriem is het randje op de overgang tussen je nagel en de huid. Je ziet het meegroeien met je nagel: het ligt er als een vliesje overheen.

  Bij een ontstoken nagelriem is de huid beschadigd, rood, gezwollen en pijnlijk.

  Klachten bij een ontsteking

  Een ontstoken nagelriem herken je aan de kleur. De huid wordt rood, maar kan ook gelig verkleuren. In dat laatste geval wordt er pus aangemaakt en zal de huid strakgespannen zijn. De verkleuring gaat gepaard met verdikking en pijn.

  Een verwaarloosde nagelriemontsteking kan zich ontwikkelen tot een chronische klacht. Een gevolg kan zijn dat de nagel niet langer groeit, een andere kleur krijgt of in een vreemde vorm groeit. Soms komt de nagel zelfs los.

  De oorzaak van een ontsteking bij je nagelriem

  Je nagelriem fungeert als poortwachter en sluit je huid af om ongewenste stoffen en bacteriën buiten de deur te houden. Als de nagelriem beschadigt, staat de toegang open en kunnen bacteriën in je huid komen. Je lichaam reageert hierop: de indringers moeten weg. Er ontstaat een ontstekingsreactie.

  Een beschadigde nagelriem komt veel voor bij mensen die aan nagels en velletjes peuteren. Maar je kunt ook een wondje krijgen of de nagelriem beschadigen als je hem terugduwt tijdens een manicure of pedicure.

  Een nagelriemontsteking komt zowel op handen als voeten voor.

  Hoe behandel je een ontsteking?

  In de meeste gevallen zal je afweersysteem het winnen van de indringers. Heb je een nagelriemontsteking? Dan is het advies om je lichaam de tijd te geven weer te herstellen.

  Een nagelriemontsteking bij de tenen staat onder druk en vraagt wat extra aandacht. Je draagt nu eenmaal schoenen overdag. Om de pijn te verlichten, zorg je voor goed passende, niet te strakke schoenen. Ook is het belangrijk om iedere dag schone sokken aan te trekken.

  Heb je veel pijn tijdens het lopen? Gun de ontsteking rust en gebruik Digital Caps Teenkappen. Deze kappen bieden effectieve bescherming in je schoenen. Ze absorberen de wrijving en druk die tijdens het lopen ontstaat. Dat loopt wel zo lekker!

  Verder doe je er goed aan om:

  • Te zorgen voor een goede hygiëne. Was je voeten dagelijks met water en een milde zeep en droog ze goed af met een schone handdoek;
  • De nagelriemen te masseren met een verzorgende nagelolie van Saicara tot deze goed is ingetrokken. De olie zal de huid helpen bij het herstel.

  Is de ontsteking genezen en wil je een nieuwe ontsteking voorkomen? Blijf de nagelolie gebruiken. Daarmee houd je de huid soepel en zacht en worden je nagels verzorgd en versterkt.

  Saicara Nagelolie 01

  Saicara Nagelolie

  Saicara nagelolie is een betrouwbare en zachte nagelverzorgingsolie. Deze nagelolie is ontwikkeld voor broze en gevoelige nagels (zowel hand- als teennagels).

  Digital Caps Teenkappen

  Digital Caps Teenkappen – per stuk

  De Digital Caps Teenkappen beschermen pijnlijke tenen en teentoppen tegen wrijving en druk in schoenen. De druk die ontstaat tijdens het staan of lopen neemt af waardoor pijnklachten onmiddellijk zullen afnemen.

  Bestel nu Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina