• High Arch Insoles Work (7146)

  39,95
 • Optimale ondersteuning aan de mediale voetboog en bal van de voet
 • Voor gebruik bij holvoeten en supinatie
 • Afgedekt met plantaardig gelooid leer
 • Ademend en vocht absorberend
 • Inlegzool Werkschoenen Support (7084)

  24,95
 • Met mediale voetboog ondersteuning
 • Voor gebruik bij platvoeten en overpronatie
 • Afgedekt met plantaardig gelooid leer
 • Ademend en vocht absorberend
 • Emsecco inlegzolen Antistatisch (6733)

  14,95
 • Ademend en vocht absorberend
 • Schimmel- en bacterieremmend
 • Antistatische inlegzolen (ook geschikt voor geclassificeerde werkschoenen)
 • Ergonomisch ontworpen voetbed
 • Veiligheidszooltjes

  12,95
 • Inlegzolen gemaakt van kevlar
 • Met plantaardig gelooid leer
 • Extra bescherming in elke schoen
 • Flexibele en lichtgewicht inlegzolen
Inhoud

  Waarom zijn inlegzolen belangrijk voor werkschoenen?

  Het klinkt misschien wat gek, maar eigenlijk zouden je werkschoenen je beste schoenen moeten zijn. Je draagt ze immers het grootste gedeelte van de dag en ze moeten je in staat stellen om veilig en comfortabel te kunnen werken. Inlegzolen voor werkschoenen spelen hierbij een belangrijke rol. Of je nu speciale veiligheidsschoenen moeten dragen, of gewoon dagelijkse schoenen mag dragen naar je werk.

  Werken op werkschoenen kan een behoorlijke belasting zijn voor je voeten. Tijdens het werk maken we vaak lange dagen waarin we veel staan en lopen. Onze voeten worden hierdoor blootgesteld aan hoge druk en schokken, dit geldt vooral als je lange dagen maakt waarbij je veel moet staan of lopen tijdens je werk.

  Inlegzolen kunnen hierbij helpen door extra comfort en ondersteuning te bieden aan je voeten. Ze vormen een extra laag tussen de voet en de schoen, waar schokken worden opgevangen en druk wordt verminderd. Dit kan ervoor zorgen dat je minder snel last krijgt van vermoeide en pijnlijke voeten.

  Goede inlegzolen voor werkschoenen verhogen dus niet alleen het comfort tijdens het werk, maar verminderen ook het risico op klachten door allerlei voetproblemen.

  Wanneer gebruik je inlegzolen voor werkschoenen?

  In de meeste werkschoenen zitten standaard inlegzolen van het merk zelf, maar deze zijn vaak niet van de beste kwaliteit. Ze bieden mogelijk niet genoeg (of zelfs geen) ondersteuning, waardoor ze niet zijn afgestemd op jouw specifieke behoeften.

  Hoewel werkschoenen er aan de buitenkant vaak kwalitatief hoogwaardig uitzien, schiet de kwaliteit van de binnenkant er meestal bij in. Fabrikanten besparen vaak op essentiële onderdelen zoals inlegzolen en de voering van de schoen. Deze elementen zijn essentieel om comfortabel te lopen en zorgen voor een aangenaam klimaat binnenin de schoen.

  Het kan daarom meer dan de moeite waard zijn om een paar goede inlegzolen voor je werkschoenen aan te schaffen die beter bij jouw voeten passen. In principe zijn inlegzolen en steunzolen altijd toepasbaar in werkschoenen. Echter, er zijn specifieke omstandigheden waarbij hun gebruik van nog groter belang kan zijn:

  Het is belangrijk om te weten dat deze inlegzolen niet alleen een uitkomst bieden voor werkschoenen, maar eveneens voor andere types schoeisel zoals sneakers, nette schoenen, en bijvoorbeeld (werk)laarzen. Op deze manier kun je continu profiteren van het toegevoegde comfort en de ondersteuning die deze inleg- en steunzolen verschaffen.

  De beste inlegzolen voor veiligheidsschoenen

  Schrijft je werk voor dat je speciale veiligheidsschoenen dient te dragen? Dan is de kans groot dat je er lange dagen op maakt. Vanuit veiligheidsoverwegingen is het dragen van speciale werkschoenen voor veel banen verplicht. Wie deze, vaak zware, schoenen draagt, loopt een verhoogd risico op het oplopen of verergeren van verschillende (soms onopgemerkte) voetproblemen.

  Ben je voor je werk veel in beweging en draag je hiervoor speciale werkschoenen? Dan ben je de laatste die op voetklachten zit te wachten. Los van de veiligheid is het belangrijk dat je hierin een prettig comfort ervaart. Via inlegzolen in je werkschoenen verhoog je dit eenvoudig. Met het plaatsen van de juiste inlegzolen in werkschoenen blijf je voetproblemen eenvoudig de baas.

  Inlegzolen zijn verkrijgbaar in verschillende varianten en voor verschillende voetklachten. Of je nu een paar zoekt om specifieke pijn te verlichten of de pasvorm van je schoen beter wil laten uitkomen, een oplossing is altijd voorhanden.

  Kies de juiste inlegzolen voor jouw werkschoenen

  Het kiezen van de juiste inlegzolen voor je werkschoenen is afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type schoen dat je draagt en eventuele voetproblemen die je ervaart. Het is daarom belangrijk om goed te kijken naar de eigenschappen van de inlegzolen en deze af te stemmen op jouw behoeften.

  Daarnaast is het ook belangrijk om regelmatig je inlegzolen te vervangen, aangezien ze na verloop van tijd hun ondersteuning en demping kunnen verliezen. Door het dragen van goed passende en ondersteunende inlegzolen, kun je ongemakken en klachten voorkomen en profiteren van een beter draagcomfort tijdens lange werkdagen. Zo ben je niet alleen verzekerd van veiligheid op de werkvloer, maar ook van gezonde en comfortabele voeten.

  Transpiratie problemen in werkschoenen

  Transpiratie problemen zijn ongeacht het seizoen een veel voorkomende klacht. Elke voet transpireert, maar sommige mensen hebben er meer last van dan anderen. Zweetvoeten kunnen vervelende problemen opleveren, zoals een slechte geur en huidproblemen. Daarbij kun je denken aan bijvoorbeeld blaren, eelt voeten, voetschimmel en zwemmerseczeem.

  In warme omstandigheden kan je lichaam tot wel 2 liter vocht per uur verliezen. Een groot deel hiervan wordt opgenomen door je schoenen en sokken waardoor deze snel nat kunnen worden. Het dragen van speciale werkschoenen helpt hierbij niet. De ventilatie is meestal beperkt, waardoor het vocht niet goed weg kan.

  Het dragen van inlegzolen met ademende materialen en een goede vochtopname kan dit probleem verhelpen. Het materiaal van deze zooltjes neemt namelijk vocht op en laat dit niet direct door naar je schoenen. Hiermee blijven je voeten droog en fris gedurende de dag, wat niet alleen aangenaam is voor jezelf maar ook voor je omgeving.

  Extra tips voor het comfortabel dragen van werkschoenen

  Naast het gebruik van inlegzolen zijn er nog meer tips die kunnen helpen bij het comfortabeler dragen van werkschoenen. Enkele voorbeelden hiervan zijn:

  • Wissel indien mogelijk om de dag van schoenen, zodat ze voldoende tijd hebben om goed te drogen.
  • Gebruik eventueel een droogmiddel zoals Vadret Boorzuurschilfers om vocht te absorberen en bacteriën en schimmels uit de schoen te verwijderen.
  • Draag speciale werksokken van natuurlijke materialen zoals katoen of wol, die beter ademen dan synthetische materialen.
  • Zorg ervoor dat je voldoende ruimte in je schoenen hebt, zodat je voeten niet te strak ingepakt zijn. Met name de tenen moeten voldoende bewegingsruimte hebben.
  • Overweeg je nieuwe inlegzolen of steunzolen voor je werkschoenen te gebruiken? Vergeet dan niet om eerst de oude zooltjes te verwijderen alvorens de nieuwe te plaatsen.

  FAQ - Veelgestelde vragen over zooltjes voor werkschoenen

  Ja, inlegzolen zijn verkrijgbaar in verschillende maten en varianten, waardoor ze geschikt zijn voor verschillende voettypes. Het is wel belangrijk om goed te kijken naar de eigenschappen van de inlegzolen en deze af te stemmen op jouw specifieke behoeften.

  Nieuwsbrief

  Geen voordeel meer missen? Ontvang (win)acties, aanbevelingen en voordeel direct in je mail en ben als eerste op de hoogte.

  Please enter your name.
  Please enter a valid email address.
  Something went wrong. Please check your entries and try again.