Vind de brace die bij jou past

  • Bovenlichaam

  • Onderlichaam

  • Accessoires

  • Reset de zoekfilter

Runners Remedy Calf Sleeve 01

Runners Remedy Calf Sleeve

29,95

De Runners Remedy Calf Sleeve combineert de voordelen van koudetherapie met compressietechnologie om het herstelproces bij kuitblessures te versnellen en te ondersteunen.

Bekijk deze oplossing
Runners Remedy Achilles Tendonitis Sleeve 01

Runners Remedy Achilles Tendonitis Sleeve

29,95

Deze icing sleeve van het merk Runners Remedy is specifiek ontwikkeld voor de behandeling van een achillespeesontsteking. De heilzame werking van koudetherapie en compressie zijn gecombineerd in één product voor pijnverlichting en een sneller herstel.

Bekijk deze oplossing
Runners Remedy Shin Splint Sleeve 01

Runners Remedy – Shin Splint Sleeve

29,95

De Runners Remedy – Shin Splint Sleeve is met zorg ontworpen om effectieve verlichting te bieden bij klachten als shin splints en ontstekingen van het scheenbeenvlies.

Bekijk deze oplossing
Runners Remedy Plantar Fasciitis Sleeve 01

Runners Remedy – Plantar Fasciitis Sleeve

29,95

De Runners Remedy Plantar Fasciitis Sleeve combineert compressie en ijs voor sneller herstel en verlichting van pijn bij hielspoor en peesplaatontsteking.

Bekijk deze oplossing
Backgym Sports Houding Corrector 01

Backgym Sports Houding Corrector

89,95

De Backgym Sports Houding Corrector is het ideale hulpmiddel om houdingsproblematiek tijdens het sporten te corrigeren. Hierdoor zullen nek-, schouder- en rugklachten afnemen. Deze postuur corrector helpt je een anatomische correcte houding aan te nemen en helpt de daarvoor verantwoordelijke spieren te versterken.

Bekijk deze oplossing
Backgym Classic Houding Corrector 01

Backgym Classic Houding Corrector

69,95

Met de Backgym Classic houdingcorrector kun je jouw houding verbeteren en nek-, schouder- en rugklachten verminderen. Deze postuur corrector is speciaal ontworpen om je te helpen een natuurlijke houding aan te nemen en je rugspieren te versterken.

Bekijk deze oplossing
Sporlastic Achillodyn Achillespeesbrace

Sporlastic Achillodyn Achillespeesbrace

Oorspronkelijke prijs was: €89,95.Huidige prijs is: €74,95.

De Sporlastic Achillodyn achillespeesbrace is een medisch hulpmiddel dat actieve ondersteuning biedt voor de verlichting van achillespeesontsteking en acute achillodynie.

Bekijk deze oplossing
Sporlastic Voorvoet Brace Metarso

Sporlastic Voorvoet Brace

59,95

De Sporlastic Voorvoet Brace (ook wel bekend als Sporlastic Metarso®) is speciaal ontwikkelt voor de behandeling van een pijnlijke voorvoet. Het getroffen gebied wordt optimaal ondersteunt waardoor de middenvoetsbeentjes haar anatomische posities kunnen herpakken.

Bekijk deze oplossing
Sporlastic Hielspoor Brace

Sporlastic Hielspoor Brace

49,95

De Sporlastic Hielspoor Brace is speciaal ontwikkelt voor de behandeling van pijnlijke hielspoor of peesplaatontsteking. Het getroffen gebied komt volledig drukvrij te liggen waardoor het herstel wordt gestimuleerd en bevorderd.

Bekijk deze oplossing
Sportlast Compressie Tubes Pro Blauw 01

Sportlast Compressie Tubes Pro – 2 kleuren

49,95

Sportlast Compressie Tubes Pro hebben graduele compressie en zorgen voor een betere bloedcirculatie en afvoer van afvalstoffen. Spieren zullen minder snel vermoeid raken, de kans op blessures neemt af en de spieren in je onderbenen herstellen sneller en beter.

Bekijk deze oplossing
Zamst EK-5 Kniebrace 01

Zamst EK-5 Kniebrace

49,95

De Zamst EK-5 kniebrace wordt aanbevolen wanneer je last hebt van het een pijnlijke knieschijf (patella) en/of van lichte instabiliteitsklachten in de knie. Voor een goede ondersteuning van de knie in alle fases bij zowel preventie als revalidatie na blessures.

Bekijk deze oplossing
Zamst A1 Enkelbrace 01

Zamst A1 Enkelbrace

49,95

De Zamst A1 Enkelbrace geeft een uitgebalanceerde combinatie van mobiliteit en stabiliteit, waarbij de hele enkel stevig vast wordt vastgehouden. Ongewenste inversie en eversie bewegingen van de enkel worden beperkt.

Bekijk deze oplossing
Zamst JK Band patellabrace 01

Zamst JK-Band Patellabrace

19,95

De Zamst JK Band patellabrace wordt aanbevolen bij klachten als een patellapees-ontsteking, jumpers knee en de ziekte van Osgood Schlatter.

Bekijk deze oplossing
Zamst ZK-3 Kniebrace 01

Zamst ZK-3 Kniebrace

Oorspronkelijke prijs was: €59,95.Huidige prijs is: €29,95.

De Zamst ZK-3 kniebrace ondersteunt de knie door goede stabiliteit te geven bij zijwaartse kwetsbaarheden. Deze kniebrace beschermt en dient als medium ondersteuning voor mensen met lichte instabiliteitsproblemen in de knie.

Bekijk deze oplossing
Zamst ZK-7 Kniebrace 01

Zamst ZK-7 Kniebrace

Oorspronkelijke prijs was: €79,95.Huidige prijs is: €39,95.

Zamst ZK-7 is de kniebrace bij blessures aan knie- en kruisbanden (ACL, PCL, MCL en LCL). Verlicht direct pijnklachten door het kniegewricht te stabiliseren. Voorkomt en beperkt ongewenste bewegingen.

Bekijk deze oplossing
Zamst Elleboog Sleeve - Skystep

Zamst Elleboog Sleeve

Oorspronkelijke prijs was: €39,95.Huidige prijs is: €29,95.

De Zamst Elleboog Sleeve is heel eenvoudig aan te brengen en geeft ondersteuning en pijnverlichting bij een overbelast ellebooggewricht en elleboogblessures.

Bekijk deze oplossing
Sportlast Compressie Tubes - wit

Sportlast Compressie Tubes – 2 kleuren

45,00

Sportlast compressie tubes hebben graduele compressie en zorgen voor een betere bloedcirculatie en afvoer van afvalstoffen. Spieren zullen minder snel vermoeid raken, de kans op blessures neemt af en de spieren in je onderbenen herstellen sneller en beter.

Bekijk deze oplossing
Zamst AT1 Achillespeesbrace

Zamst AT1 Achillespeesbrace

39,95

De 3D vorm van de brace past zich moeiteloos aan elke voet aan en heeft daardoor altijd een perfecte plaatsing.

Bekijk deze oplossing
Hielspoor Nachtspalk

Hielspoor Nachtspalk

49,95

Hielspoor (fasciitis plantaris), peesplaatontsteking, achillespees ontsteking, dorsaal flexie beperking en been- of voetletsel door overbelasting bestrijd je met de Hielspoor nachtspalk.

Bekijk deze oplossing
Zamst ZK-X Kniebrace 01

Zamst ZK-X Kniebrace

99,95

De Zamst ZK-X kniebrace stabiliseert het kniegewricht optimaal bij een kwetsbare voorste kruisband (ACL), binnenband van de knie (MCL), buitenband van de knie (LCL) en bij meniscus problemen tijdens fysieke activiteiten.

Bekijk deze oplossing
Zamst RK-1 Plus lopers knie brace 01

Zamst RK-1 Plus Lopers Knie Brace

69,95

De Zamst RK-1 Lopers knie brace is de meest innovatieve brace bij een runners knee. Voorkomt irritatie & onstekingen bij het iliotibiale bandsyndroom (ITBS).

Bekijk deze oplossing
Zamst IW-2 IJszak bandage - Skystep 01

Zamst IW-2 IJszak Bandage

79,95

De Zamst IW-2 ijszak bandage gebruik je om blessures te behandelen met warmte- en koude therapie. Geschikt voor het koelen van grotere lichaamsdelen.

Bekijk deze oplossing
Zamst IW-1 Coldpack bandage - Skystep

Zamst IW-1 Coldpack bandage

49,95

De Zamst IW-1 Coldpack bandage is een effectief hulpmiddel om blessures te behandelen met warmte- en koude therapie. Het coldpack wordt geleverd met een handige…

Bekijk deze oplossing
Zamst IJszak -cold-hot pack -Skystep

Zamst IJszak – Cold/hot pack – in 3 maten

18,9522,95

De Zamst ijszak kun je gebruiken bij de behandeling van blessures met warmte- en koude therapie. De ijszak kan gevuld worden met ijs en koud water, maar ook met warm water.

Bekijk deze oplossing
Zamst MS-K Voet Tape - Skystep

Zamst MS-K Voet Tape

20,00

Zamst MS-K voet tape is een voorgesneden sporttape voor de voet en wordt ook wel kinesiotape of medical-taping genoemd. Super eenvoudig in gebruik!

Bekijk deze oplossing
Zamst MS-K Enkel Tape - Skystep

Zamst MS-K Enkel Tape

20,00

Zamst MS-K enkel tape is een voorgesneden sporttape en is speciaal ontwikkeld voor de behandeling van overbelaste spieren, problemen met het enkelgewricht, stabilisatie…

Bekijk deze oplossing
Zamst MS-K Knie Tape - Skystep

Zamst MS-K Knie Tape

20,00

Zamst MS-K Knie Tape is een voorgesneden sporttape voor de voet en wordt ook wel kinesiotape of medical-taping genoemd. Super eenvoudig in gebruik!

Bekijk deze oplossing
Zamst-MS-K-Kuit-Tape---Skystep

Zamst MS-K Kuit Tape

20,00

Zamst MS-K kuit tape is een voorgesneden sporttape en is speciaal ontwikkeld voor de behandeling van overbelaste kuitspieren. Deze pre-cut sporttape wordt ook wel…

Bekijk deze oplossing
Zamst Pols Wrap - Skystep 01

Zamst Pols Wrap

19,95

De Zamst Pols Wrap is een lichtgewicht elastisch compressieband en is gericht op het stabiliseren van de pols, zonder in te leveren op de bewegingsvrijheid.

Bekijk deze oplossing
Zamst Polsband - Skystep

Zamst Polsband

19,95

De Zamst polsband is een lichtgewicht compressieband voor de pols met optimale ondersteuning maar met maximale bewegingsvrijheid.

Bekijk deze oplossing
Zamst duimbrace - Skystep 01

Zamst Duimbrace

43,95

De Zamst duimbrace is een unieke, ultradunne brace voor de duim. De duim krijgt voldoende rust en kan optimaal genezen na blessures.

Bekijk deze oplossing
Zamst Compressie Arm Sleeve - Skystep

Zamst Compressie Arm Sleeve

Oorspronkelijke prijs was: €34,95.Huidige prijs is: €24,95.

Afvalstoffen worden sneller afgevoerd waardoor de spieren minder snel vermoeid raken, kans op blessures neemt af en de armspieren herstellen sneller en beter.

Bekijk deze oplossing
Zamst Elleboogbrace - Tennisarm - Golfarm - Skystep

Zamst Elleboogbrace

29,95

Deze elleboogbrace is heel eenvoudig aan te brengen en geeft ondersteuning en pijnverlichting bij een tennisarm of golfarm.

Bekijk deze oplossing
Zamst Schouderbrace - schouderbandage

Zamst Schouderbrace

99,95

De schouderbandage biedt een uitstekende stabiliteit aan de schouder en beperkt ongewenste bewegingen.

Bekijk deze oplossing
Zamst ZW-5 Rugbrace

Zamst ZW-5 Rugbrace

69,95

Deze lichtgewicht rugbrace biedt ondersteuning en pijnlichting voor diegenen die lijden aan lage rugklachten.

Bekijk deze oplossing
Zamst SS-1 Shin Splint Bandage

Zamst SP-1 Shin Splints Bandage

69,95

Deze lichtgewicht brace biedt ondersteuning en pijnlichting voor diegenen die lijden aan mediale tibiale stresssyndroom (MTSS), bekend als Shin Splints.

Bekijk deze oplossing
Zamst CS-1 Kuitbandage

Zamst CS-1 Kuitbandage

39,95

Deze elastische compressie-bandage wordt gedragen om de kuit te beschermen en warm te houden. Voor preventief gebruiken of na blessures.

Bekijk deze oplossing
Zamst TS-1 Dijbeenband

Zamst TS-1 Dijbeenband

49,95

Deze elastische compressie-bandage kun je dragen om het bovenbeen te beschermen en warm te houden.

Bekijk deze oplossing

Zamst JK-2 Kniebrace

59,95

De Zamst JK-2 kniebrace is de meest geavanceerde kniebrace bij patella- (knieschijf) en patellapees problemen.

Bekijk deze oplossing
Zamst Filmista Polsbrace

Zamst Filmista Polsbrace

34,95

Deze ultradunne en lichte sportbrace wordt gebruikt als preventieve polsbrace en geeft ondersteuning aan de pols bij intensieve beweging van racketsporten en slagsporten.

Bekijk deze oplossing
Zamst A2-DX Enkelbrace

Zamst A2-DX Enkelbrace

69,95

De brace biedt een stevige stabilisatie aan de enkel en beperkt inversie en eversie bewegingen.

Bekijk deze oplossing
Zamst Filmista Enkelbrace

Zamst Filmista Enkelbrace

44,95

Deze ultradunne en lichte sportbrace wordt gebruikt als preventieve enkelbrace bij zwakke enkels en na enkelblessures zoals een verzwikking of verstuiking.

Bekijk deze oplossing

Wat zijn braces?

Braces en bandages zijn medische hulpmiddelen die worden gebruikt voor ondersteuning, stabilisatie en bescherming van gewrichten, spieren, pezen en banden. Ze beschermen en geven steun aan het bewegingsapparaat. Het dragen van een brace helpt de pijn te verminderen, gewrichten en spieren te stabiliseren en zo het herstel van blessures te bevorderen.

Een brace wordt vaak gebruikt om blessures te behandelen, maar kan ook preventief worden ingezet om letsel te voorkomen. Daarnaast worden ze vaak gebruikt als onderdeel van revalidatieprogramma's om het herstelproces te ondersteunen.

.

Wat is het nut van een brace?

Een brace kan verschillende functies hebben, afhankelijk van de blessure of pijnklachten. Het kan helpen bij het voorkomen van verdere schade aan een gewricht of spier, het verminderen van pijn en ontsteking, het stabiliseren van een geblesseerd gebied en het verbeteren van de algehele mobiliteit. Het dragen van een brace kan het zelfvertrouwen vergroten en de nodige gemoedsrust bieden om activiteiten te hervatten zonder overmatige angst voor letsel.

Hoe werkt een brace?

Een brace of bandage werkt door het geven van externe ondersteuning en stabiliteit aan een gewricht of spier. Dit kan de druk op het geblesseerde gebied verminderen en helpt zo de pijn te verlichten. Het dragen van een brace met goede ondersteuning zorgt voor immobilisatie en nauwkeurige geleiding van het gewricht. Hierdoor wordt voorkomen dat het gewricht verkeerde bewegingen maakt, waardoor de kans op verergering van schade wordt geminimaliseerd. Door compressie uit te oefenen op het getroffen gebied wordt de bloedcirculatie gestimuleerd en helpen ze bij het verminderen van zwellingen en ontstekingen.

Wanneer heb ik een brace nodig?

Braces kunnen worden gebruikt voor verschillende blessures en aandoeningen, zoals bijvoorbeeld bij lichte verstuikingen, verzwikking, instabiliteit van gewrichten, tendinitis, slijmbeursontstekingen, houdingsproblemen en ligament letsels. Ze kunnen ook nuttig zijn bij het behandelen van chronische aandoeningen zoals artritis en artrose. Over het algemeen kunnen braces nuttig zijn in de volgende situaties:

  • Een blessure: Een brace kan onder andere worden gebruikt voor behandeling en ondersteuning van blessures zoals verstuikingen, gewrichtsinstabiliteit, peesontsteking, spierscheuringen, peesafscheuringen en ligament letsels. Daarnaast helpen ze bij het verminderen van zwelling en pijn.
  • Preventie: Als u een zwakke gewrichtsband of spier heeft, kan het dragen van een brace helpen bij het voorkomen van sportblessures door de juiste ondersteuning te bieden tijdens fysieke activiteiten.
  • Revalidatie: Bij revalidatieprogramma's na een operatie of letsel kunnen braces worden gebruikt om het herstelproces te ondersteunen en de kans op complicaties te verminderen.
  • Chronische pijn: Als u last heeft van chronische pijn in uw gewrichten of spieren, kan een brace helpen om de pijn te verlichten en uw mobiliteit te verbeteren.

Het is altijd aan te raden om uw arts te raadplegen voordat je braces gaat gebruiken, zodat je zeker weet dat het geschikt is voor jouw specifieke situatie.

Hoe kies ik de juiste brace?

Vanwege de vele beschikbare opties kan het kiezen voor de juiste brace of bandage een lastige keuze zijn. Het is belangrijk om rekening te houden met uw specifieke blessure of pijnklachten en eventuele aanbevelingen van een medische professional. Op de product pagina's vind je altijd een rijtje met indicaties waarvoor de desbetreffende brace is geschikt.

Daarnaast is het essentieel om de brace op de juiste manier te dragen voor maximale effectiviteit en om verdere schade te voorkomen. Bij het kiezen van een brace is het ook belangrijk om te letten op de kwaliteit, pasvorm en comfort.

Onze braces zijn gemaakt van hoogwaardige materialen en ontworpen met draagcomfort en functionaliteit in gedachten. Daarnaast bieden we uitgebreide informatie en tips voor het gebruik van onze producten om ervoor te zorgen dat u de juiste brace kiest en deze op de juiste manier draagt.

Of je nu herstelt van een blessure, pijn wilt verlichten, of je algehele mobiliteit wil verbeteren, onze producten zijn ontworpen om jouw lijf te ondersteunen.

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een brace?

Bij het aanschaffen van een brace zijn er een paar belangrijke zaken waar je rekening mee moet houden:

Met deze tips kunt u zeker zijn van het kiezen van de juiste brace die u helpt bij uw blessure of pijnklachten. Bij vragen kun je altijd contact met ons opnemen voor persoonlijk advies en aanbevelingen. Wij staan klaar om je te helpen bij het vinden van de juiste brace, zodat je weer kunt genieten van een actieve en pijnvrije levensstijl.

Een brace kopen bij Skystep

In ons assortiment vind je verschillende soorten braces en bandages van de beste en bekende merken zoals Zamst en Sporlastic. Of je nu op zoek bent naar een kniebrace, enkelbrace, polsbrace, rugbrace, schouderbrace of duimbrace, bij Skystep vind je altijd een geschikte brace.

We begrijpen dat een blessure of pijnklacht al moeilijk genoeg is, daarom willen we het proces van het vinden en kopen van een brace zo gemakkelijk mogelijk maken. Onze webshop is dan ook ontworpen om je te helpen bij het maken van de juiste keuze. Met onze uitgebreide productinformatie en duidelijke afbeeldingen kunt u de perfecte brace vinden die aan uw behoeften voldoet.

Zet samen met Skystep, de stap naar comfortabel bewegen. Dus neem gerust contact met ons op als je nog vragen of meer informatie nodig hebt. Onze klantenservice staat altijd voor je klaar om eventuele vragen te beantwoorden en je van een vrijblijvend en deskundig advies te voorzien.

FAQ - Veelgestelde vragen over braces en bandages

Braces zijn ondersteunende hulpmiddelen die worden gebruikt om blessures te voorkomen of te behandelen. Ze bieden extra ondersteuning en stabiliteit aan spieren, gewrichten, pezen en banden tijdens het sporten, dagelijkse activiteiten en het herstel.