Hielkloven behandelen

Heb jij last van hielkloven en ben je op zoek naar geschikte oplossing? Op deze pagina lees je hoe je hielkloven kunt behandelen in slechts vijf stappen.

Hielkloven ontstaan in de meeste gevallen door een extreem droge huid en overtollig eelt. Daarom moet de behandeling er op gericht zijn om de kloven te dichten en het verminderen van de dikke eeltranden.

Is er geen medische oorzaak voor je hielkloven zoals diabetes? Dan kun je gerust zelf aan de slag!

Stap 1 - Een voetbad

Het verwijderen van overtollig eelt op je voeten begint met het nemen van een voetenbad. Dit doe je één of twee keer per week. Na een minuut of tien laten weken wordt het eelt zachter en kun je het makkelijker weg vijlen met een eeltvijl.

Voetenbaden zijn er in veel verschillende merken met verschillende eigenschappen. Wij bevelen een voetenbad met Footlogix Foot Soak of Saicara Foot Bath Energy aan.

Stap 2 - Verzacht je voeten

Bij deze stap sprayen we onze voeten in met Footlogix Callus Softener. Deze spray is speciaal ontwikkeld om de huid te hydrateren en eelt te verzachten. Je gaat kloven, likdoorns en een droge huid tegen met deze spray.

Footlogix Professional Callus Softener verkort de vijltijd en is eenvoudig aan te brengen.

Transformeer je voeten van droog en gebarsten tot zachte mooie voeten met de professionele eelt-verzachter van Footlogix. Het bootst de eigen samenstelling van de huid na om elke huidlaag aan te vullen, te hydrateren en te herstellen.

De spuitbus zorgt voor een hygiënische applicatie.

Stap 3 - Eelt verminderen

Nadat Footlogix Callus softener is ingetrokken, kun je beginnen met het vijlen van je voeten. Doe dit voorzichtig. Als er namelijk te veel druk en wrijving ontstaat, kan dat de huid stimuleren tot extra celdeling en dus meer eelt.

Een goede voetvijl bevat twee zijdes met een korrelig oppervlak, de een ruwer dan de andere. Hiermee kun je hardere en zachtere huid op een verantwoordelijke en veilige manier verwijderen.

Stap 4 - Scrubben

Bij deze stap gaan we onze voeten scrubben. Je kunt hiervoor overigens ook een peeling gebruiken. Een voetenscrub of peeling gebruik je om dode huidschilfers te verwijderen en eeltvorming te verminderen. De scrub bevat een exclusieve mix van essentiële oliën en puimsteen om de huid in alle zachtheid te scrubben. De peeling is een zachte crème met natuurlijke peelingstoffen.

Ontdoet de huid doeltreffend, maar verantwoord van huidschilfertjes en verhoorning. De peelingcrème stimuleert de doorbloeding in de voeten.

Stap 5 - Klovenzalf

We zijn aangekomen bij de laatste stap en gaan onze voeten insmeren met een klovenzalf. Voor een optimaal herstel van hielkloven gebruik je Footlogix Cracked Heel Formula. Een gemakkelijk aan te brengen mousse die geen vettige laag achterlaat.

Footlogix Cracked Heel Formula hydrateert en herstelt de huid. Herstelt kloven, ruwe huid en eeltvorming.

Voor zijdezachte en stralende voeten!