Voetvijl

Heb je last van overtollig eelt of likdoorns? Gebruik een goede voetvijl om deze problemen te verhelpen.

De meeste voetvijlen hebben een grove en fijne kant. De ruwe zijde heeft een uniek verhoogd puntpatroon. Dit is bedoeld om het eeltverwijderingsproces te versnellen en efficiënter te maken. Bij iedere vouwbeweging worden meerdere lagen droge huid en eelt weggeveegd. De achterkant van de vijl heeft een schuurblad met een fijne korrel om een ​​gladde afwerking op de huid te verkrijgen.

Je voeten vijlen

Een voetvijl kun je zowel nat als droog gebruiken. Bij het verwijderen van overtollig eelt raden wij altijd aan de huid van je voeten ‘zacht’ te maken. Dit doe je door je voeten te laten weken in lauwwarm water of door een verzorgend voetenbad te nemen. Plaats daarna een handdoek onder je voeten.

Gebruik eerst de grove kant van de voetvijl (met verhoogd puntpatroon) om je voeten te vijlen. Reinig huidresten van de vijl met een droge handdoek of door op de rand van je hand te tikken. Je zult versteld staan van de hoeveelheid droge huid die wordt verwijderd! Werk je voeten af met de fijne kant om de resterende ruwe randen glad te maken.

Reinig na gebruik de voetvijl met alcohol en gebruik een zachte borstel om huidresten te verwijderen. Dep droog met een niet-pluizende handdoek en je voetvijl is weer klaar voor gebruik.