Inhoud

  Een pijnlijke achillespees

  Bij de meeste pijnklachten aan de achillespees heb je last van een ontsteking. Je ervaart de pijn op of net boven je hiel, waarbij de plek iets dikker is. Daarnaast ervaar je milde tot hevige pijnscheuten na het doen van activiteiten, zoals sporten of wandelen. Je hebt dan waarschijnlijk last van een achillespeesontsteking.

  Heb jij ineens, hevige pijn aan je onderbeen? Alsof iemand een trap geeft tegen de betreffende kuit? Dan heb je waarschijnlijk last van een achillespeesscheuring.

  Wat zorgt er voor een pijnlijke achillespees?

  Waar een wetenschappelijke onderbouwing voor het ontstaan van achillespeesblessures niet bestaat, zijn er wel duidelijk aantoonbare extrinsieke en intrinsieke factoren te benoemen die een blessure kunnen veroorzaken. Slecht loopschoeisel, langdurig (over)trainen, een slechte looptechniek of een te snelle opbouw in trainingsintensiteit vormen voorbeelden van die eerste groep.

  Oorzaken van het ontstaan van een pijnlijke achillespees zijn o.a. afname van de doorbloeding, verminderde spierkracht en flexibiliteit van de kuitspier, overgewicht en een afwijking van de vorm van de voet.

  In het dagelijkse leven loop je niet zo snel een achillespeesblessure op. Per duizend bezoekers die een huisarts ontvangt, worden er ongeveer drie naar huis gestuurd met de diagnose van een achillespeesblessure. Met name hardlopers vallen in een verhoogde risicogroep. Onder recreatieve lopers ligt de kans op het oplopen van achillespeesblessures op 8%, voor de echte toplopers ligt dit percentage op meer dan 50%.

  Sporlastic Achillodyn Achillespeesbrace
  Aanbieding!

  Sporlastic Achillodyn Achillespeesbrace

  Bestel nu Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina