Tussenmaat creeren voor schoenen

Compenseer een halve lengtemaat of creëer een tussenmaat voor je schoenen

Veel mensen zullen deze situatie wel herkennen, een paar schoenen die precies niet passen. De ene maat is net te klein, de andere is te groot. Dit probleem is natuurlijk ook niet onbekend gebleven bij schoenmerken. Daarom hebben een aantal schoenenmerken de collectie uitgebreid met halve lengtematen.

Helaas werken lang niet alle schoenenmerken met deze halve lengtematen. Het kan dan ook een lastig karwei zijn om goed passende schoenen te vinden. Je voeten kun je zien als de fundering van je lichaam. Het dragen van schoenen met een goede pasvorm is belangrijk voor je lichaam en om comfortabel te lopen. Te kleine of te grote schoenen kunnen namelijk leiden tot allerlei vervelende voetklachten. Gelukkig kun je dat voorkomen door goed passende schoenen uit te zoeken. Twijfel jij over je schoenmaat? Met deze maattabellen kun je gemakkelijk je schoenmaat berekenen in zowel de lengte als de breedte.

Navigeer direct naar een van onderstaande onderdelen of scroll verder voor het complete bericht.

Wat is een tussenmaat bij schoenen?

Een tussenmaat is een schoenmaat die precies tussen twee schoenmaten invalt. Denk daarbij bijvoorbeeld aan schoenmaat 39,5 of 41,5. Zo’n tussenmaat kan voor jouw voeten precies de oplossing zijn tot goed passende schoenen.

Het ene paar schoenen is de andere niet. Schoenfabrikanten maken vaak per merk of type schoenen gebruik van verschillende leesten, waardoor niet elk paar schoenen hetzelfde valt. Zo kan een paar schoenen in een bepaalde schoenmaat van het ene merk perfect zitten, terwijl deze van een ander merk net te groot, te klein, te breed of te smal zijn voor jouw voeten.

Creëer eenvoudig een tussenmaat voor je schoenen met inlegzolen

Heb jij een tussenmaat en is het vinden van het juiste paar schoenen niet zo eenvoudig? Weet dat er gelukkig oplossingen zijn zodat je de pasvorm van de schoenen kunt verbeteren en je vrijwel elk paar schoenen passend kunt maken. Soms merk je op het moment dat je schoenen past dat de ene maat net te klein is en de volgende maat net te groot is, beide natuurlijk niet ideaal. In dat geval adviseren wij om altijd voor de grootste van de twee te gaan. Met een paar goede opvulzolen kun je namelijk in een handomdraai een tussenmaat creëren voor je te grote schoenen. Deze opvullende inlegzolen compenseren namelijk halve schoenmaat.

Heb je je schoenen al aangeschaft en blijken ze na een tijdje lopen toch net iets te klein te zijn? Vaak is retourneren na gebruik geen optie meer. Ook daar is gelukkig een oplossing voor. Te kleine schoenen kun je namelijk verantwoord oprekken met een schoenoprekker. Zo’n schoenoprekker wordt ook wel een uitdraaileest genoemd en kun je ook gebruiken bij schoenen die knellen of pijnlijke drukpunten veroorzaken.

  • Leren Opvulzool 4 mm (0153)

    14,95
  • Schoenoprekker

    39,95

Tips bij het creëren van een tussenmaat

  • Maakt het schoenenmerk geen gebruik van halve lengtematen? Kies dan altijd voor de grootste maat van de twee en creëer zelf eenvoudig een tussenmaat met opvul inlegzolen.
  • Voeten zijn vaak niet precies even groot, koop daarom je schoenen op maat van je grootste voet.
  • Liggen er standaard al inlegzolen in je schoenen met een voetbed? Plaats de opvullende inlegzolen dan onder de bestaande.
  • Laat je voeten altijd goed opmeten of bereken je schoenmaat gemakkelijk zelf met onze maattabellen.

Nieuwste berichten

Volg ons

Heb je een vraag?

Please enter your name.
Please enter a valid email address.
Please type your message.

Laat een reactie achter