Tennisarm symptomen en behandeling pijn vermindering met een armbrace

Wat is een tennisarm?
Van symptomen tot de behandeling

Ook als je nog nooit op de tennisbaan hebt gestaan, kan deze aandoening je lelijk in de weg zitten. Hoe ontstaat deze blessure en belangrijker nog, hoe kom je er weer vanaf? We vertellen je de oorzaken en symptomen van een tennisarm en geven je een aantal oefeningen die helpen bij het voorkomen dan wel behandelen van je tennisarm.

Een tennisarm is te herkennen aan de volgende symptomen

Een tennisarm ontstaat door overbelasting van spieren in de onderarm. Kleine haarscheurtjes ontstaan in de pezen en hebben mogelijk een ontsteking tot gevolg. De pijn bevindt zich aan de buitenkant van de elleboog en speelt extra op bij het strekken van de arm. De pijn kan doortrekken naar de schouder en het buigen van de pols kan pijnlijk zijn.

Wanneer je de hele dag dezelfde beweging maakt met je pols, heb je een verhoogde kans om een tennisarm op te lopen. Metselaars, schilders, kassières en mensen met een kantoorbaan vallen in de risicogroep.

Ondanks dat een diagnose het beste gemaakt kan worden door je huisarts, is het mogelijk om zelf een tennisarm te herkennen d.m.v. een aantal tests;

Wanneer beide test overeenkomen met jouw gevoel, dan is er een grote kans dat je last hebt van die vervelende tennisarm. Ben je er niet helemaal zeker van, raden wij je alsnog een bezoek aan de huisarts aan. Je huisarts heeft er immers voor gestudeerd. Rest enkel de vraag hoe je er weer vanaf komt.

Hoe een tennisarm zorgvuldig te behandelen

Zoals bij het gros van de blessures die door overbelasting ontstaan, vormt rust het beste medicijn. Ook het nodige geduld kan geen kwaad, aangezien deze aandoening een half jaar tot een jaar kan aanhouden. Het herstel bevorderen aan de hand van een aantal gemakkelijke oefeningen is raadzaam. De kracht van deze oefeningen zit hem in de herhaling. Maak ze dan ook onderdeel van je routine om het gewenste resultaat te behalen. Ze helpen je niet alleen de pijn te verzachten door je spieren soepel te houden, maar ook het herstel te bevorderen door deze extra te stimuleren.

Bevorder het herstel van je tennisarm met deze drie oefeningen

Een groot voordeel van alle oefeningen is dat ze gemakkelijk thuis of op je werk uit te voeren zijn zonder dat er grote hulpmiddelen aan te pas moeten komen.

Ervaar nu het comfort van een elleboogbrace

Speelt een tennisarm je al even parten? Schaf een elleboogbrace  of sleeve aan en neem niet langer genoegen met die bijtende pijn.

Met het dragen van een elleboogbrace of sleeve verzeker je jezelf van een aanzienlijke afname van de pijnklachten én doordat een brace jouw arm ondersteund en de overbelasting verminderd, bevordert deze het herstel van de elleboog.

Zamst Elleboog Sleeve - Skystep

Zamst Elleboog Sleeve

Oorspronkelijke prijs was: €39,95.Huidige prijs is: €29,95.

Zamst Elleboogbrace - Tennisarm - Golfarm - Skystep

Zamst Elleboogbrace

29,95

Heb jij nog vragen of wil je jouw ervaringen delen? Plaats dan een reactie onder dit artikel.

Nieuwste berichten

Volg ons

Heb je een vraag?

Please enter your name.
Please enter a valid email address.
Please type your message.

Laat een reactie achter