Inhoud

Oude of verkeerde schoensmeer verwijderen

De levensduur van je schoenen kun je aanzienlijk vergroten door ze goed te onderhouden. Dat doe je door ze geregeld te poetsen. (1 keer per week). Het is hierbij van groot belang dat je de juiste keuze maakt wat betreft schoencrème. De goedkopere schoenpoets/crèmes zijn meestal synthetisch en bevatten silicone. Deze schoenpoets sluit het leder volledig waardoor het leder niet meer kan ademen. Schoencrème op natuurlijke basis zoals Marla schoenpoets, zorgt ook voor een beschermende laag, maar trekt direct in het leder en sluit het leder niet af. Dit is uiteraard beter om de kwaliteit van het leder optimaal te houden. Marla schoenpoets met bijenwas en natuurlijke oliën werkt kleur herstellend, waterafstotend en geeft glans.

Aan de slag met Saddle Soap

Te veel schoenpoets of synthetische schoenpoets is niet goed voor het leder van jouw schoenen. Het is raadzaam voor het poetsen oude lagen schoenpoets te verwijderen. Wij raden je aan dit te doen met TRG Saddle Soap of Rapide Lederzeep. Beide een zachte lederzeep om het leer optimaal te reinigen. Aanbrengen met een vochtige spons en goed laten inwerken, vervolgens uitpoetsen met een uitpoetsborstel of droge zachte doek. Zorg er voor dat de schoenen helemaal zijn uitgedroogd wanneer je weer begint met het poetsen van de schoenen. Overigens hoort het gebruik van lederzeep altijd de eerste stap te zijn bij het herstellen en poetsen van je schoenen!

Ingrijpend reinigen met Leder Cleaner

Hebben je schoenen een meer ingrijpende manier van reiniging nodig? Dan adviseren wij je gebruik te maken van leder cleaner. Leder cleaner verwijderd eenvoudig hardnekkige vlekken. Verf of poets houdt niet op een ondergrond die niet goed vetvrij en gereinigd is. Het is daarom de perfecte voorbehandeling voor het verven of poetsen van alle typen glad leren schoenen. Door de ingrijpende manier van reinigen hebben jouw schoenen na gebruik van leder cleaner een goede onderhoudsbeurt nodig. Die kun je uitstekend jouw schoenen het beste geven met de onderhoudsproducten van Rapide & Marla!

 • TRG Saddle Soap

  9,95

  Leer is een natuur product en moet kunnen ‘ademen’. Met dit product verwijder je oude lagen schoenpoets.

 • Rapide lederzeep

  11,50

  Reinigt en verzorgt! Ideaal om leren schoenen, meubels, tuigen, zadels, hoofdstellen en kleding te reinigen. Het vuil wordt tot diep in de poriën verwijdert.

 • Insmeerborstel

  3,95

  Een borstel voor het aanbrengen van schoencrème of ledervet. Kom gemakkelijk op moeilijk bereikbare plekken waar je anders lastig bij komt.

 • Marla schoenpoets – in 50 kleuren

  4,95

  Marla schoenpoets op natuurlijke basis met bijenwas en natuurlijke oliën werkt kleur herstellend, waterafstotend & geeft glans. In 50 verschillende kleuren!

Nieuwste berichten

Volg ons

Heb je een vraag?

Please enter your name.
Please enter a valid email address.
Please type your message.

Laat een reactie achter