Suède en nubuck onderhouden doe je zo

Suède is een leersoort die veel gebruikt wordt voor schoenen, laarzen, handtassen en kleding. De naam komt van het Franse “Gants de Suède”, ofwel ‘Zweedse hansschoenen’. Waar bij andere leersoorten gebruikt wordt gemaakt van de opperhuid, geldt dat bij Suède voor de binnenkant van het leer. Suède is een zachte leersoort, maar wel minder sterk en duurzaam dan andere. Suède straalt klasse uit en dient zo ook te worden onderhouden. Suède is erg vatbaar en gevoelig voor water en vuil. Onderhoud en bescherming voor deze leersoort is dus zeer belangrijk! Wij leggen je graag uit hoe je dat het beste kunt doen..

Nubuck heeft wel wat weg van suède, maar wordt aan de bovenkant van de huid licht geschuurd. Hierdoor krijgt het een doffe, fluweelachtige uitstraling en voelt zacht aan. Nubuck leer heeft open poriën en is daardoor erg vatbaar voor vet, vuil en vocht. Wanneer er dus vlekken zijn ontstaan op het leer, moet dit zo snel mogelijk worden verholpen. Niet inwrijven, want dan druk je het in de poriën en wordt het zeer lastig dit te herstellen.

Het onderhoud begint bij het verwijderen van vlekken

Vlekken verwijderen doe je met een suède borstel, zowel geschikt voor suède als nubuck. Suède en nubuck schoenen hebben goed onderhoud nodig en deze suède borstels bieden je daarbij een uitkomst. De rubberen zijde van de borstel gebruik je voor het verwijderen van vuil en vlekken en de koperen borstel gebruik je om de leervezels op te ruwen. Wanneer de vlekken niet helemaal verdwijnen, raden wij je aan jouw schoenen te “reinigen”.

Suède schoenen reinigen en schoonmaken met Marla Cleaner

Jouw suède schoenen schoonmaken, doe je het gemakkelijkst en snelst met Marla Cleaner. Sneakers, laarzen, tassen en jassen gemaakt van suède, nubuck of textiel reinig je moeiteloos met Marla Cleaner foam. Het schuim in deze spray is speciaal ontwikkeld voor het reinigen van suède, nubuck en textiel. Je kunt de spray zelfs op iedere kleur gebruiken! Even inwrijven met een schone spons, even in laten trekken en afnemen met een schone doek. Voila!

Nabehandelen met Marla Delicate Cream

Nabehandelen met de Delicate Cream van Marla voor een optimaal resultaat. Speciaal ontwikkeld voor het onderhouden van zachtere leersoorten als suède en nubuck. We kunnen niet vaak genoeg benadrukken hoe belangrijk het voeden van leer is. Marla Delicate Cream zorgt voor blijvende open poriën en zo kan het leer blijven ademen. Het leer blijft soepel en zacht en de natuurlijke originele uitstraling blijft langer bewaard. Kreuken en scheurtjes ontstaan door achterstallig onderhoud, dat kun je voorkomen door jouw schoenen regelmatig te onderhouden en te verzorgen. De gel laat een beschermlaagje achter en heeft een licht reinigende werking. Wij raden je aan wanneer de schoen regelmatig gedragen wordt, de schoen iedere twee weken te behandelen. Aanbrengen kun je het beste doen met insmeerborstel, de gel droogt heel transparant op.

Impregneren

Wekelijks impregneren van suède en nubuck leer is een must!

Je begrijpt dat je jouw suède en nubuck schoenen niet iedere week hoeft te “wassen”. Impregneren is wel een must! Doe dit dus ook geregeld, zeker wanneer je de schoenen vaak draagt. Impregneren doe je dan na 7 a 8 keer dragen. Welke impregneer spray je gebruikt, hangt af van de leersoort en leerkleur.

  • Marla Protector is geschikt voor schoenen, laarzen, kleding, snowboots, handschoenen en tassen van gladleder, suède, nubuck, canvas, linnen en nylon.
  • Marla Suède en Nubuck Renew is een onderhoudsmiddel voor suède en nubuck. Haalt de kleur op en is waterafstotend. Ook geschikt voor schoenen met climatische membraam. Regelmatige toepassing geeft een betere kleurbestendigheid van het leder. Marla Suède en Nubuck Renew is verkrijgbaar in de kleuren zwart, bruin, donker blauw en kleurloos/neutraal.

Schoenspanners gebruiken

De ongelakte houten schoenspanners van Skystep zorgen niet alleen voor een goede vochtabsorptie, maar houden het leer op 'spanning'. Bij het uitrekken van de schoenen is het leer nog warm en vormbaar, bij afkoeling krimpt het iets en kunnen er kreuken en scheurtjes ontstaan. Gemakkelijk te voorkomen door het gebruik van houten schoenspanners! Suède en nubuck onderhouden begint dus eigenlijk met het gebruik van houten schoenspanners.

Hebben jouw suède schoenen een onderhoudsbeurt nodig?

We kunnen niet vaak genoeg benadrukken hoe belangrijk het voeden van leer is. Door leer regelmatig een onderhoudsbeurt te geven blijven de schoenen in optimale conditie, blijft het leer soepel en voorkom je kreukjes en scheurtjes. Marla Delicate Cream is speciaal ontwikkeld voor het onderhouden van zachtere leersoorten als suède en nubuck. Marla Delicate Cream zorgt voor blijvende open poriën en dat het leer kan blijven ademen. Het leer blijft soepel en zacht en de natuurlijke originele uitstraling blijft langer bewaard. Kreuken en scheurtjes ontstaan door achterstallig onderhoud, dat kunt dus voorkomen door jouw schoenen regelmatig te onderhouden en te verzorgen. De gel laat een beschermlaagje achter en heeft een licht reinigende werking. Wij raden je aan wanneer de schoen regelmatig gedragen wordt, de schoen iedere twee weken te behandelen. Aanbrengen kun je het beste doen met insmeerborstel, de gel droogt heel transparant op.

Een greep uit ons assortiment

Onderhoud set suede en nubuck sale

Onderhoud set suède en nubuck

Oorspronkelijke prijs was: €70,00.Huidige prijs is: €64,95.

Onderhoud suede en nubuck starterset sale

Onderhoud suède en nubuck – starterset

Oorspronkelijke prijs was: €45,00.Huidige prijs is: €39,95.

Marla suede en nubuck renew

Marla Suède en Nubuck Renew

9,95

Marla Cleaner

Marla Cleaner

9,50

Marla Delicate cream

Marla Delicate Cream

4,95

Houten schoenspanners Marla

Houten schoenspanners

14,95

Suedeborstel met koper inleg - Vadret

Suèdeborstel

4,95

Nieuwste berichten

Volg ons

Heb je een vraag?

Please enter your name.
Please enter a valid email address.
Please type your message.

Laat een reactie achter