Waar moet ik op letten bij het kopen van nieuwe schoenen?

Ga altijd voor kwaliteitsschoenen! Laat je niet verleiden tot het kopen van slecht passende schoenen en kies schoenen zeker niet alleen uit op basis van het uiterlijk. Kies een schoenwinkel uit waar ze je van vakkundige adviezen kunnen voorzien. Goede schoenen kunnen voetklachten voorkomen en verminderen. Met slecht passende schoenen of schoenen van slechte kwaliteit kun je klachten oplopen, denk hierbij aan; overtollig eelt, blaren, likdoorns, teenklachten en pijnlijke voorvoeten.

Schoenen van goede kwaliteit zijn vaak niet de goedkoopste, maar gaan over het algemeen wel langer mee en zijn beter voor je voeten. Loop (thuis) zo veel mogelijk op blote voeten, dat stimuleert namelijk de spieren in de voeten.

Schoenen passen kun je het beste wat later op de dag doen. Door de warmte die ontstaat in de schoen zetten je voeten wat uit en zijn ze groter dan in de morgen het geval is. Schoenen kopen kun je dus het beste doen rond 16.00 uur in de middag.

Wat zijn nou eigenlijk goede schoenen?

Goede schoenen hebben de juiste pasvorm, niet te groot en zeker niet te klein. Jouw tenen hebben genoeg bewegingsvrijheid, maar schuiven niet in de schoen. De schoenen sluiten mooi aan over de wreef van je voet en aan de zijkanten. De schoenen sluiten passend bij de hielen en de voorvoeten mogen niet breder zijn dan de schoenen. Maak je gebruik van steunzolen? Zorg er dan altijd voor dat de nieuwe schoenen beschikken over een uitneembaar voetbed.

Let er op dat de buitenzool (loopzool) van de schoenen niet te slap zijn, dit kun je gemakkelijk testen door de hak en de neus in tegengestelde richting te draaien. Gaat dit lastig, dan is de buitenzool stevig genoeg. De buitenzool is gemaakt van een rubber materiaal, het liefst met een profiel.

Handige tips

 • Je voeten veranderen naarmate je ouder wordt, laat je voeten daarom altijd opmeten!
 • Voeten hebben vaak niet dezelfde grootte, koop daarom schoenen op maat van je grootste voet.
 • Voldoende teenruimte in de schoenen, kun je je tenen nog omhoog en omlaag bewegen?
 • Pas nieuwe schoenen altijd later op de dag.
 • Kies voor goed ventilerende schoenen, bij voorkeur leer.
 • Let er op dat je niet schuift tijdens het lopen.
 • Zorg voor goede schoenverzorging.
 • Maak je gebruik van steunzolen? Zorg er dan altijd voor dat de nieuwe schoenen beschikken over een uitneembaar voetbed.
 • Toch te ruime of te kleine (knellende) schoenen gekocht? Ook hier zijn oplossingen voor! Te grote schoenen kun je simpel verhelpen door het dragen van een opvullende of corrigerende inlegzool of steunzool. Problemen met te kleine (leren) schoenen kun je verhelpen door het gebruik van Walk Away Spray.

Nieuwe schoenen onderhouden

Wanneer je blij bent met jouw nieuwe schoenen en dat wil je ook blijven, adviseren wij je om direct te beginnen met het onderhouden en verzorgen van jouw schoenen. Meer informatie over hoe je dat het beste kunt doen lees je hier op de blog van Skystep.nl!

Leren Opvulzool 4mm

Leren Opvulzool 4 mm (0153)

12,9514,95

Daily Comfort Steunzool

Daily Comfort Steunzool (0195)

12,95

Nieuwste berichten

Volg ons

Heb je een vraag?

Please enter your name.
Please enter a valid email address.
Please type your message.

5 reacties

 1. Ruben op 12 juli 2016 om 10:00

  Bedankt voor de tips! Merk dat er steeds minder winkels zijn waar ze me nog van goed schoenadvies kunnen voorzien. Heb in het verleden wel eens slecht passende schoenen gehad, gelukkig geen blijvende voetklachten aan over gehouden.

  • Skystep op 12 juli 2016 om 13:23

   Bedankt voor je reactie. Helaas is het personeel niet in alle winkels even deskundig. Gelukkig zijn er nog genoeg winkels waar dat wel het geval is en zijn er oplossingen wanneer dit niet het geval is. Succes met kopen van goed passende schoenen in de toekomst! 🙂

 2. Fashionista op 1 november 2017 om 14:51

  Goeie tips, bedankt! Ik kan me nog herinneren dat een bepaalde schoenwinkel altijd de meeste gave schoenen en laarzen had. Alleen ook een afgrijselijke pasvorm. Twee keer iets gekocht daar, daarna nooit meer.

  • Skystep op 1 november 2017 om 15:28

   Bedankt voor je reactie! Gelukkig kun je de meeste pasvorm problemen in schoenen gemakkelijk oplossen met een steunzooltje of inlegzooltje 😉

   Met vriendelijke groet,

   Matthijs
   Klantenservice Skystep

 3. Susanne op 19 mei 2018 om 20:30

  Superbedankt voor alle tips! Eindelijk wat antwoorden op vragen waar ik al jaren mee rond liep. Dank voor de moeite om alles helder op te schrijven en te delen met ons!

  Warme groet ☺,

Laat een reactie achter