Sportinlegzolen

Voor goede demping en ondersteuning

Wil jij als sporter ook het beste uit jezelf en je training halen? Dan begint alles met een goede motivatie en de juiste sportkleding voor de sport die je beoefent. Bij sportkleding horen ook sportschoenen. Waar kijk jij over het algemeen naar? Prijs, kleur, model, pasvorm? Allemaal factoren waar je rekening mee houdt, maar let je ook op de juiste ondersteuning, stabiliteit en demping? Deze eigenschappen zorgen er namelijk voor dat je minder kans loopt op blessures en prestatieverminderingen.

Sporters met voetproblemen hebben extra baat bij comfort, stabiliteit en ondersteuning. Dit omdat pijnklachten er voor zorgen dat je lichaam een verkeerde houding aanneemt om het pijngevoel te verminderen.

Sporters die hardlopen of springsport beoefenen, doen er goed aan zolen te gebruiken waarmee de schokken worden opgevangen. Het carbosan rubber van deze speciaal ontwikkelde sportzolen zorgen voor een optimale demping.

Sporten kan een aanslag zijn op je gewrichten. Zorg daarom voor een stabiele en comfortabele basis met sportzolen die de juiste ondersteuning bieden. Je neemt hierdoor de juiste houding aan en ontlast je gewrichten.

Je groeit als mens maar één keer. Laat kinderen zo optimaal mogelijk groeien met de goed ondersteunende Sport Support zolen. Voorkomt en helpt bij rug-, knie- en overpronatieklachten en stabiliseert platvoeten en instabiele enkels.

Zit de geschikte oplossing er voor jou niet bij? Bekijk dan al onze oplossingen voor tijdens het sporten.

Sporten met de juiste demping, stabiliteit en draagcomfort

Stabiliteit en steun

Zorg dat je voeten genoeg stabiliteit en steun krijgen van je sportschoenen. Wanneer je schoenen niet helemaal goed zitten, gaan je voeten schuiven en je enkels zwikken. Hoe je dit kunt voorkomen? Neem, wanneer je op zoek bent naar goede sportschoenen, de tijd om de schoenen te passen. Let er bij het passen op dat je hiel goed omsloten is. Na het strikken mag er aan beide kanten van je voet geen vinger meer tussen passen. Wanneer je gaat lopen, mag je hiel niet op en neer schuiven in de hielkap.

Draagcomfort

Juist wanneer je last hebt van voetklachten is het, naast stabiliteit en ondersteuning, goed om te letten op het draagcomfort van je sportschoenen. Zo kun je het beste op zoek naar een breder model wanneer je last hebt van platvoeten. Schokdemping is belangrijk bij holvoeten en bij knikvoeten is een schoen met stevige hielkap een belangrijke eigenschap.

Schokdemping

Tijdens het sporten komt er flinke kracht te staan op je enkels, knieën en heupen. Als je rent, komt er bij iedere landing een druk van twee tot drie keer je lichaamsgewicht vrij. Bij springen is dit zelfs vijf keer je lichaamsgewicht. De schokdemping van je schoenen of sportinlegzolen is hierbij erg belangrijk. Deze demping vangt namelijk het grootste deel van de klap op en zorgt ervoor dat jij geen of minder snel last hebt van blessures.

Schokdemping hardloopschoenen

Bij hardlopen heb je een groter risico op blessures. Enige tijd geleden is er door Veiligheid.nl een onderzoek gedaan naar blessures bij hardlopen. In één jaar liepen 710.000 hardlopers blessures op. Kniepijn na het hardlopen, pijn in je schenen of pijn in je kuit na het hardlopen zijn hier voorbeelden van. Naast de juiste schoenen en je looptechniek gaat een goede demping jou helpen bij je training en het behalen van je doelen.

Schokdemping bij overgewicht

Wil jij gaan hardlopen om af te vallen? Dan is de hoeveelheid demping van je sportschoen of sport inlegzolen belangrijk voor het verdelen van je gewicht. Je vangt namelijk grotere schokken op met je lichaam en hebt dan ook een betere demping nodig. Demping in je hardloopschoenen neemt op den duur af. De demping van een hardloopschoen is na 1200 km ongeveer 35% minder. Detaillisten geven aan dat een schoen na ongeveer 1000 km aan vervanging toe is.

Is de zool van jouw (hardloop)schoen nog goed en de schoen zelf ook? Dan kan je het dempend vermogen compenseren door nieuwe dempende sportzolen te plaatsen in je schoenen.

Kies de juiste sport inlegzolen

Hardloop sportzolen en sport inlegzolen voor dynamische sporten

Ben jij al actief aan het hardlopen of begin je net? Zorg er dan voor dat je de meest voorkomende blessures vóór bent. De hardloop sportzolen verminderen of voorkomen klachten die je al hebt of die kunnen ontstaan, zoals pijnlijke hielen (hielspoor), shin splints (pijn in scheenbenen), achillespeesklachten of branderige en vermoeide voeten.

Bij dynamische sporten zoals basketbal, boksen, voetbal en volleybal vangt je lichaam bij het springen en rennen ook veel schokken op. Ook bij deze sporten is het van belang om schoenen of inlegzooltjes te dragen met goede demping.

De kenmerken van deze sport inlegzolen: optimale demping, goede drukverdeling en stabiliteit, verhelpt en voorkomt shin splints (scheenbeenklachten), ondersteuning bij het behandelen van hielspoor, pijnverlichtend bij achillespeesklachten en gaat vermoeide voeten tegen.

Bekijk hier alle eigenschappen van deze inlegzooltjes.

Sportzool Sport Support

Vind jij het belangrijk om jouw knieën en rug te ontlasten door tijdens het sporten in de juiste lichaamshouding te bewegen? Zorg dan voor voldoende ondersteuning aan je gehele voet die zorgt voor stabiliteit. Vooral met (voet)problemen als platvoeten, pijnlijke en vermoeide voeten, knie- en rugklachten en instabiele enkels is de sportzool Sport Support geschikt. Deze inlegzooltjes passen in iedere sportschoen en in ieder type voetbalschoen.

De kenmerken van deze sport inlegzolen: flexibel, bieden optimale stabiliteit, comfortabel, ideaal in voetbalschoenen, voor platvoeten (ook bekend als doorgezakte voeten), instabiele enkels en bij (beginnende) rug- en knieklachten.

Bekijk hier alle eigenschappen van deze inlegzooltjes.

Kindersteunzool Sport Support

Kinderen zijn nog in de groei en kunnen stabiele steun in hun sportschoenen goed gebruiken. Deze inlegzooltjes kunnen dienen voor algemeen comfort, stabiliteit en ondersteunen van het natuurlijke groeiproces. Voor kinderen met voetproblemen helpen deze zolen bij het verminderen en verhelpen van rugklachten, beginnende knieklachten, overpronatie, platvoeten en instabiele enkels.

De inlegzooltjes zijn gemaakt van flexibel rubbermateriaal en zijn ter vervanging van het bestaande voetbed in sportschoenen.

De kenmerken van deze sport inlegzolen: stabiliteit, comfort, helpt bij (beginnende) rug- en knieklachten, ondersteuning bij platvoeten (doorgezakte voeten), versterkt instabiele enkels en verhelpt pijnlijke en vermoeide voeten.

Bekijk hier alle eigenschappen van deze inlegzooltjes.

Je sportschoenen goed onderhouden

Goede sportschoenen kunnen een flinke investering van je vragen. Wil jij ze graag netjes houden? Spuit ze dan in om ze waterafstotend en vuilbestendig te maken. Zijn ze toch vies geworden? Dan kun je de schoenen altijd nog schoonmaken met speciale reinigingsproducten. Let wel op dat je schoenen met demping niet laat drogen op de verwarming. Het materiaal droogt uit, wat de levensduur van je schoenen niet ten goede komt. Het heeft negatieve invloed op de demping, de zool en de algehele kwaliteit van de sportschoen.

Wanneer je last hebt van zweetvoeten, kun je met een speciale voet/schoen deodorant de bacteriën aan de binnenzijde elimineren en je schoenen opfrissen.

Verfris je voeten met de Footlogix Foot Deodorant, maak je schoenen waterafstotend en vuilbestendig met Marla Multi Protector en reinig je sportschoenen met Marla Cleaner.

Zichtbaar tijdens het sporten

Deze reflecterende spray is speciaal ontwikkeld voor gebruik op textiel. Bij daglicht is het ingespoten gedeelte haast onzichtbaar, in het donker opvallend door de reflecterende eigenschap.

De spray is divers in gebruik. Uitermate geschikt voor wanneer je gaat wandelen, joggen of fietsen in de avond. Het vergroot de zichtbaarheid en daarmee je veiligheid. Gebruik de spray op kleding, schoenen, kinderwagens en rugzakken om meer op te vallen in het donker.

Vragen of opmerkingen?

Heb jij na het lezen van deze tips nog vragen of opmerkingen? Plaats deze dan onder dit bericht een reactie of benader ons via het contactformulier. Wij kijken graag of wij je verder kunnen helpen.

Please enter your name.
Please enter a valid email address.
Please type your message.