• Sportlast compressiekousen – 2 kleuren

  45,00
 • Sportlast Compressie Tubes – 2 kleuren

  45,00
Inhoud

  Wat zijn reissokken?

  Reissokken, ook bekend als compressiekousen, steunkousen en vliegtuig sokken, zijn elastische kousen met een graduele compressie. Ze zijn ontworpen om de bloedcirculatie in de voeten en benen te stimuleren. De geleidelijke compressie verhoogt de toevoer van zuurstof en energie naar de onderbenen, wat leidt tot een snellere afvoer van afvalstoffen. Dit kan helpen bij het voorkomen van zwellingen, helpen het vocht af te voeren en vermoeidheid in de benen te verminderen tijdens lange reizen.

  Deze steunkousen zijn al lange tijd populair onder sporters en atleten voor hun ondersteunende eigenschappen, maar ze bieden ook voordelen voor mensen die langdurig moeten zitten of staan in hun beroep, zoals piloten en chauffeurs. Daarnaast vormen ze een uitstekende oplossing voor reizigers. Het dragen van compressiekousen tijdens een lange vlucht of autorit verhoogt het comfort en verlaagt de kans op veelvoorkomende lichamelijke ongemakken waarmee reizigers vaak te maken krijgen.

  Reissokken zijn verkrijgbaar in diverse compressieniveaus, variërend van licht tot matig. Voor optimaal effect vlucht of lange autorit wordt aangeraden om compressiesokken te dragen met een compressieniveau tussen 20-30 mmHg.

  Waarom zou je compressiekousen dragen tijdens het reizen?

  Tijdens het reizen, met name tijdens lange vluchten of autoritten, zitten we vaak langere tijd in dezelfde houding. Het langdurig zitten in een krappe stoel, de beperkte bewegingsvrijheid en druk- en hoogteveranderingen tijdens een reis in een vliegtuig, kan onze bloedsomloop negatief beïnvloeden.

  De mogelijkheid om te bewegen en onze benen te strekken is vaak beperkt in een vliegtuig of wanneer je een lange autorit maakt. Dit kan de bloedcirculatie in onze benen verder beperken, wat niet alleen voor ongemak zorgt, maar ook potentieel gevaarlijk kan zijn voor onze gezondheid. De gevolgen kunnen uiteenlopen van zwellingen en vermoeidheid tot, in sommige gevallen, reizigerstrombose - een ernstige aandoening waarbij bloedstolsels worden gevormd in de diepe aderen van de benen.

  Door het dragen van compressiekousen tijdens het reizen wordt de bloedcirculatie in de benen gestimuleerd, waardoor gezwollen enkels en voeten en vermoeidheid in de benen worden voorkomen. Bovendien kan het risico op reizigerstrombose aanzienlijk worden verlaagd door de druk die compressiekousen uitoefenen op de aderen, waardoor deze beter kunnen functioneren en bloedstolsels worden voorkomen.

  Voordelen van het dragen van compressiekousen als je op reis gaat

  Als je op reis gaat zit je niet te wachten op ongemakken zoals gezwollen en vermoeide benen. Het dragen van compressiekousen tijdens de reis biedt vele voordelen, waaronder:

  Voorkomen van zwellingen

  Een lange reis kan er voor zorgen dat je last krijgt van gezwollen voeten, enkels en benen. Het dragen van compressiekousen tijdens je reis kan echt een verschil maken om dit te voorkomen. Dit komt doordat de sok druk uitoefent op je bloedvaten, waardoor het bloed beter kan circuleren en vochtophoping wordt verminderd. Zo blijven je benen en voeten heerlijk comfortabel en gezond, zelfs na urenlang zitten. Echt een aanrader voor je volgende reis!

  Verminderen van vermoeide en zware benen

  Tijdens het maken van een reis kan het gebrek aan beweging echt zorgen voor pijnlijke en vermoeide benen. Gelukkig kunnen compressiekousen een handje helpen! Ze geven een geleidelijke compressie en zorgen voor meer toevoer van zuurstof en energie naar je onderbenen. Afvalstoffen worden sneller afgevoerd. Zo voelen je benen zich een stuk minder vermoeid en zwaar aan, zelfs na urenlang reizen.

  Voorkomen van diep veneuze trombose (DVT)

  DVT is een ernstige aandoening waarbij bloedstolsels ontstaan in de diepe aderen van je benen. Deze kunnen leiden tot levensbedreigende complicaties als ze loskomen en naar andere delen van het lichaam reizen, zoals de longen. Compressiekousen kunnen helpen bij het verminderen van dit risico door het bloed efficiënter te laten stromen en de kans op bloedstolsels te verkleinen.

  Vergemakkelijken van reizen met een medische aandoening

  Voor mensen met bepaalde medische aandoeningen zoals spataderen of lymfoedeem, kan reizen een uitdaging zijn. Het dragen van compressiekousen kan helpen om ongemak te verminderen en de bloedstroom te verbeteren, waardoor het reizen comfortabeler wordt.

  Comfortabel reizen met compressiekousen

  Of je nu met de auto, trein of vliegtuig reist, met compressiekousen maak je de trip een stuk aangenamer! Ze stimuleren je bloedcirculatie en houden vervelende kwaaltjes op afstand. En weet je? Deze kousen zijn niet alleen functioneel, maar ook comfortabel om te dragen tijdens het reizen. Ze zijn gemaakt van ademende stoffen en hebben een naadloos ontwerp, wat irritatie of schuren voorkomt. Dus voordat je op avontuur gaat, vergeet niet om een paar compressiekousen aan te trekken. Ze zijn misschien wel het meest essentiële item voor een comfortabele en gezonde reis!

  Tips voor het dragen van compressiekousen tijdens het reizen

  • Draag de juiste maat: zorg ervoor dat de compressiekousen goed passen en niet te strak of te los zitten, anders kan dit juist de bloedstroom belemmeren.
  • Trek ze aan voor je reis begint: om het meeste uit je compressiekousen te halen, is het belangrijk om ze alvast aan te trekken voordat je gaat reizen.
  • Blijf gehydrateerd: drink voldoende water tijdens je reis om uitdroging te voorkomen en zwelling te voorkomen.
  • Combineer het dragen van compressiekousen met regelmatige beweging, zoals wandelen in het vliegtuig of stoppen voor een korte wandeling tijdens een lange autorit. Dit helpt om de bloedsomloop in je benen op gang te houden.
  • Neem een extra paar mee: voor het geval dat je compressiekousen nat of vies worden tijdens je reis, is het handig om een extra paar mee te nemen in je bagage. Zo blijf je altijd beschermd en comfortabel.

  Door compressiekousen te dragen tijdens je reis, zorg je voor een comfortabelere en veiligere ervaring. Of je nu lekker op vakantie gaat, voor zaken op pad bent of gewoon een dagje uit plant, je benen zullen je super dankbaar zijn voor die extra steun en bescherming. Dus, vergeet niet om een paar compressiekousen aan te trekken en geniet van je trip zonder enige ongemakken! Fijne reis!

  FAQ - Veelgestelde vragen over reissokken en vliegtuigsokken

  Ja, deze termen worden vaak door elkaar gebruikt en verwijzen allemaal naar kousen die gedragen worden tijdens het reizen om de bloedcirculatie in de benen te verbeteren.

  Nieuwsbrief

  Geen voordeel meer missen? Ontvang (win)acties, aanbevelingen en voordeel direct in je mail en ben als eerste op de hoogte.

  Please enter your name.
  Please enter a valid email address.
  Something went wrong. Please check your entries and try again.