9 oplossingen stinkschoenen

Wat te doen tegen stinkende schoenen | 9 oplossingen om de stank uit je schoenen te halen.

Stinkschoenen, het geeft je geen fijn gevoel als je met stinkende schoenen op pad gaat. Je bent bang dat anderen het ruiken, ga je naar de sportschool, dan voel jij je niet prettig en het passen van nieuwe schoenen is erg vervelend.

Er zijn genoeg momenten op te noemen waar je last kunt ervaren van stinkende voeten en schoenen. Daarom hebben wij voor jou de beste oplossingen op een rijtje gezet. Ontdek wat jij kunt doen om een einde te maken aan de nare geurtjes in je schoenen.

Wat zijn de oorzaken?

Om een passende oplossing te vinden, is het belangrijk om eerst te weten hoe je aan stinkende schoenen komt. Je kunt het misschien al raden, zweetvoeten zijn de boosdoener als het gaat om stinkende schoenen. Het vocht dat vrijkomt (wist je dat dit wel 0,5 liter per dag kan zijn!) kan nergens heen en hoopt zich op in je schoenen. Hierdoor kunnen bacteriën zich makkelijk verspreiden en ontstaan er nare geurtjes.

Je kunt veel doen tegen zweetvoeten. Zo kun je een voetbad nemen met azijnwater, geur vretende inlegzolen gebruiken of een speciale voetenzalf opsmeren.

Je kunt er ook voor kiezen om dit probleem in zijn geheel aan te pakken. Van het absorberen van vocht tot het afremmen van schimmels en bacteriën, die zorgen voor de nare geurtjes. Wanneer jij je zweetvoeten hebt aangepakt, is het tijd om ook je schoenen weer op te frissen.

Wij hebben een aantal huis, tuin en keuken middeltjes op een rij gezet die helpen de stank uit je schoenen te krijgen. Het voordeel, deze middelen maskeren de geur en absorberen het vocht. Het nadeel, de bacteriën en schimmels blijven aanwezig waardoor je stinkvoeten of stinkschoenen keer op keer terugkomen. Met deze reden hebben wij dan ook een aantal professionele oplossingen voor je op een rijtje gezet.

Huis, tuin en keuken middeltjes tegen stinkende schoenen

#1 Gebruik kattenbakkorrels

Ja, je leest het goed, kattenbakkorrels. De korrels zijn niet alleen goed voor het toilet van katten, ze laten ook de nare geurtjes uit je schoenen verdwijnen.

Gebruik een sok of panty, doe er wat kattenbakkorrels in en leg deze in je schoen. Na een nachtje zul je merken dat de geur aanzienlijk minder is geworden.

Blijkt dat de geur na een nacht nog niet helemaal weg is, herhaal dit dan een aantal keer tot de geur helemaal verdwenen is.

#2 Baking Soda

Baking soda, zo’n beetje overal voor te gebruiken in het huishouden en zo ook voor stinkende schoenen. Baking soda neemt het vocht op uit je schoenen en werkt goed tegen zure geuren.

Strooi wat baking soda in je schoenen en laat je schoenen een dag of nacht staan. Klop de baking soda uit je schoenen en haal eventuele restjes makkelijk weg met een droge doek.

#3 Theezakjes in je schoenen

Een handje theezakjes in elke schoen, een nachtje laten staan en de volgende ochtend heb jij weer frisse schoenen. Het vocht en de nare geurtjes worden geabsorbeerd, zodat je de volgende ochtend geen last meer hebt van stinkende schoenen.

Tip! Je kunt dit ook doen met een handje koffiepads in elke schoen, dit heeft hetzelfde effect als de theezakjes.

#4 Een koffiefilter met waspoeder in je schoenen

Deze manier zorgt voor een heerlijke geur en absorbeert ook nog eens het vocht uit je schoenen. Vul een koffiefilter met wat waspoeder en stop deze in je schoenen. Na een nachtje intrekken, ruiken je schoenen de volgende ochtend naar schone was. De koffiefilter absorbeert het vocht en de waspoeder zorgt voor de lekkere geur.

#5 Gebruik rijst in je schoenen

Je hebt vast wel eens gehoord dat je je mobieltje in een bak rijst moet leggen als deze in het water is gevallen. Rijst absorbeert vocht en dus ook het vocht in jouw schoenen.

Doe een handje ongekookte rijst in je schoenen en laat dit een tijdje staan. Vervolgens schut je de rijstkorrels uit je schoenen en voilà, je bent klaar.

#6 Draag je schoenen niet langer dan een dag

Het beste is om je schoenen niet langer dan een dag achter elkaar te dragen. Je schoenen moeten de tijd krijgen om goed op te drogen als je ze hebt gedragen. Een nacht is hiervoor vaak niet genoeg. Je kunt het drogingsproces natuurlijk wel wat versnellen (met bovenstaande tips), maar het beste is en blijft je schoenen minimaal 24 uur te laten staan voor je ze weer aantrekt. Wissel dus af met meerdere paren.

Oplossingen stinkschoenen

#7 Deodorant, maar dan voor je schoenen

Er bestaan speciale deodoranten voor schoenen, deze zorgen ervoor dat de bacteriën gedood worden en nare geurtjes uit je schoenen verdwijnen.

Bij het gebruik van schoenen deo pak je het probleem in zijn geheel aan. De nare geurtjes verdwijnen direct uit je schoenen en door het bacterie dodende effect, komen de geurtjes ook niet meer terug.

#8 Gebruik houten schoenspanners in je schoenen

Schoenspanners zorgen er niet alleen voor dat je schoenen in goede conditie blijven. Ze zorgen er ook voor dat vocht wordt geabsorbeerd. Let wel op dat je (onbewerkte) houten schoenspanners gebruikt, plastic schoenspanners hebben geen absorberend vermogen.

Na het dragen van je schoenen doe je de schoenspanners in je schoenen en laat je ze staan tot je ze de volgende keer weer aantrekt. Het onbewerkte hout zorgt ervoor dat het vocht wordt opgenomen en droogt de schoen uit. Doe dit telkens wanneer je je schoenen uittrekt en je zult merken dat er geen nare geurtjes meer uit je schoenen komen.

Let op! Merk je dat de schoenspanners hun werk minder goed doen, schuur ze dan lichtjes op. Hiermee zorg je ervoor dat de schoenspanners het absorberend vermogen weer terugkrijgen.

#9 De combinatie van inlegzolen en boorzuurschilfers

Wil jij nu eens echt van die stinkende schoenen en zweetvoeten af? Gebruik dan de combinatie van speciale inlegzolen en boorzuurschilfers. Deze combinatie zal er niet alleen voor zorgen dat je schoenen en voeten niet meer ruiken, de nare geurtjes blijven ook weg omdat groei van bacteriën en schimmels worden geremd.

Met deze oplossing ben jij binnen ongeveer een week tijd van je zweetvoeten en stinkschoenen af.

Onze oplossingen | Waar kies jij voor?

Oplossing tegen zweetvoeten

Oplossing tegen Zweetvoeten

19.9522.95

Footlogix Shoe Deodorant Spray

Footlogix Shoe Deodorant Spray

17.00

Badstof inlegzolen - wit

Badstof inlegzolen (2000)

5.956.95

Marla Shoe Deodorant

Marla Shoe Deodorant

9.50

Zilver inlegzolen

Zilver inlegzolen

29.95

Houten schoenspanners

Houten schoenspanners

14.95

Ben jij klaar om een einde te maken aan je stinkschoenen?

Hopelijk kun je een einde maken aan de nare geurtjes in je schoenen. Heb jij naast deze tips nog een extra oplossing? Laat het ons weten in een reactie. Voor vragen kun je altijd contact met ons opnemen, dan kijken we samen naar een passende oplossing.

Nieuwste berichten

Volg ons

Heb je een vraag?

Please enter your name.
Please enter a valid email.
Please enter a message.

Laat een reactie achter