Compressiekousen & -tubes

Verlicht en voorkom klachten of blessures

Sporters die veel rennen, springen of hun benen op een andere manier intensief belasten, hebben een vergrote kans op bepaalde klachten zoals hielspoor, shin splints, achillespeesklachten of kuitklachten. Inspanning en de bijbehorende schokbelasting zorgen voor afbreuk van het spierweefsel. Dit belemmert de toevoer van voedingsstoffen en zuurstof, wat zorgt voor een verstoorde microcirculatie en verslechterde afvoer van melkzuur.

Sportlast compressiekousen hebben graduele compressie en zorgen voor een betere bloedcirculatie en afvoer van afvalstoffen. Spieren zullen minder snel vermoeid raken, de kans op blessures neemt af en de spieren in je onderbenen herstellen sneller en beter.

Beschikbaar in 2 kleuren.

Horizon Compressiekousen stimuleren de doorbloeding, versnellen de afvoer van afvalstoffen en geven meer energie. De reflecterende strepen maken je nog zichtbaarder in het donker.

Sportlast compressie tubes hebben graduele compressie en zorgen voor een betere bloedcirculatie en afvoer van afvalstoffen. Spieren zullen minder snel vermoeid raken, de kans op blessures neemt af en de spieren in je onderbenen herstellen sneller en beter.

Beschikbaar in 2 kleuren.

Nog niet de oplossing gevonden die bij jou past? Bekijk dan ons complete aanbod compressiekousen en -tubes.

Wat doet een compressiekous of -tube?

Wil je deze klachten oplossen of, beter nog, voorkomen? Compressiekousen en -tubes zijn hiervoor uitermate geschikt. De druk (compressie) die rond de enkel wordt uitgeoefend, loopt in afnemende mate richting de knie, waardoor de circulatie in tegengestelde richting van de zwaartekracht wordt ingezet. Dit zorgt voor een omgekeerd effect en hierdoor wordt het melkzuur en koolzuurgas in je lichaam vele malen makkelijker afgevoerd.

Voorkomen en genezen

Compressiekousen en -tubes werken zowel voorkomend als genezend. De druk laat het herstel van je benen sneller verlopen, waardoor je minder energie verbruikt in het herstelproces. Heb je een blessure gehad, dan ervaar je het nut van compressie in de vorm van extra steun. Je verkleint de kans op herhaling hiermee.

Compressiekousen of -tubes?

Het verschil tussen deze twee varianten is qua uiterlijk niet groot. De kousen hebben een voetje, de tubes draag je vanaf je enkel tot net onder de knie. Sommige sporters gebruiken liever eigen (hardloop)sokken en kiezen met die reden voor tubes. Daarnaast kun je de kousen ook na de training gebruiken voor herstel, de tubes niet. Er is namelijk geen compressiewerking aanwezig op de voet, maar alleen op de kuit. Het gevolg is dat je vocht gaat vasthouden en hierdoor zul je juist weer extra last van je voeten ervaren. De tubes trek je dan ook direct na de training uit.

Vragen of opmerkingen?

Heb jij na het lezen van deze tips nog vragen of opmerkingen? Benader ons via het contactformulier. Wij kijken graag of wij je verder kunnen helpen.

Please enter your name.
Please enter a valid email address.
Please type your message.