Koude-voeten-winter-Skystep

Neem dankzij deze 5 tips voor altijd afscheid van koude voeten in de winter

Als we de meest recente weersvoorspellingen mogen geloven kunnen de schaatsen nog voor het eind van deze maand uit het vet. De verwachte komst van het winterse weer levert, zoals eigenlijk ieder jaar, een tweetal kampen op. Hoeveel ijspret het ook oplevert, de kans dat we dit moeten bekopen met koude, bevroren en later tintelende voeten is aanzienlijk. Gelukkig bestaan er meerdere manieren om je tegen de aanstaande kou te wapenen. Hoe dit het beste aan te pakken? Lees snel verder en ontdek het binnen dit blog.

Kies in de strijd tegen koude voeten voor het juiste materiaal

Wanneer de kou een front vormt, verzamel dan een leger om je heen dat je helpt het hier tegenop te nemen. Fleece en wol vormen in dit geval een duo waar je van op aan kan. Deze materialen stoten vocht af en laten het eerder verdampen waardoor je gemakkelijker op temperatuur blijft en minder snel koude handen en voeten ervaart. Wol heeft bovendien van nature een antibacteriële werking. Hetgeen ervoor zorgt dat het lang haar frisse geur weet te behouden. Ook eventueel zweet laat zo met moeite sporen na.

Laat, in tegenstelling tot fleece en wol, katoen even links liggen. Katoenen kleding heeft de nijging snel vochtig te worden en drogen vervolgens maar moeizaam op. Dit helpt je niet om op temperatuur te blijven.

Warme drank die effect heeft tot in je voeten

De kou laat zich vaak het eerste voelen aan de uiteindes van ons lichaam, bij onze handen en voeten. Dit is echter uit te stellen door de kern zo warm mogelijk te houden. Doe dit bijvoorbeeld door genoeg warme drank te drinken. Met of zonder slagroom, een warme chocomel doet wonderen. Ook een warme kop thee is in dit geval een tip. Ze geven niet alleen je lichaamstemperatuur een boost, maar weten deze ook geleidelijk over je lichaam te verdelen. Slaan de tintelende tenen toe na een middagje schaatsen? Hiermee is de redding nabij.

Het drinken van koffie of een andere cafeïne bevattende drank raden we af. Deze stof beperkt de bloedsomloop zorgt zo alleen maar voor nog koudere handen en voeten.

Koude-voeten-winter-warme-dranken

Voorkomen van koude voeten is beter dan genezen

Het opwarmen van je lichaam kost je meer energie dan het op temperatuur houden. Ben je van plan om de kou in te gaan, of ontkom je er dankzij verschillende verplichtingen simpelweg niet aan? Kleed je dan warm en volledig aan voor je naar buiten gaat en grijp bijvoorbeeld niet pas naar je handschoenen op het moment dat je handen het koud krijgen. Trek je dikke sokken en snow-boots al een tijdje aan voordat je buiten de kou in gaat, hiermee zijn ze goed voorverwarmd waardoor je voeten minder snel afkoelen.

Al is je winterse kleding nog zo dik, ze zijn vooral geschikt om je warm te houden en niet om je op te warmen. Ben dan ook zo zuinig mogelijk op de warmte die je mee naar buiten neemt.

Blijf altijd in beweging

Het beste medicijn tegen de kou en snel afkoelende voeten? In beweging blijven. Schaatsen, fietsen, hardlopen. Voornamelijk wanneer je buiten bent zijn er vele manieren om stilzitten te voorkomen. Maar ook binnen kan dit het verschil maken tussen het ervaren van warme of koude voeten.

Op zoek naar een manier om je voeten weer snel warm te krijgen? Ga dan op je gemak zitten met je voet in de lucht en ‘schrijf’ de letters van het alfabet in de lucht met je grote teen. Doe dit terwijl je alleen je enkel en voet beweegt. Voer deze oefening zowel met je linker- als rechtervoet uit en we beloven je dat ze binnen no time weer op temperatuur zijn.

Overkomt het hebben van koude voeten je regelmatig? Dan kan dit ook andere oorzaken hebben.

Dikker staat niet gelijk aan beter

Als het op je sokken aankomt staat dikker niet altijd gelijk aan beter. Zijn ze bijvoorbeeld te dik voor de schoenen die je erbij draagt? Dan kan dit ervoor zorgen dat ze de bloedsomloop deels blokkeren, met koude voeten tot gevolg. Let er bij het kopen van je sokken op dat je in staat blijft om met je tenen te wiebelen. Ook als deze in schoen en sok verpakt zit.

Koude-voeten-winter-warme-sokken

Verzeker jezelf van die warme voeten

Heb jij last van koude voeten? Bekijk dan onderstaande oplossingen voor buiten en binnen.

Oplossingen voor buiten

Lamsvacht Winter Inlegzool

Lamsvacht Winter Inlegzool (1062)

12.9514.95

Fleece Winter Inlegzolen

Fleece Winter Inlegzolen

6.958.95

Wollen Winter Inlegzool

Wollen Winter Inlegzool (1061)

8.959.95

Oplossingen voor binnen

Shepherd Pantoffels Joline Asphalt

Shepherd Pantoffels Joline

99.95 49.95

Woolwarmers Wollen Sokken

Woolwarmers Sokken – 2-pack

19.95

Apollo huissokken antislip beige

Apollo huissokken antislip – beige

9.95

Shepherd Pantoffels Andy

Shepherd Pantoffels Andy – heren

79.95

Bedankt voor het lezen van dit blog, hopelijk heb je snel geen koude voeten meer!

Hopelijk helpt het bovenstaande artikel je snel warme voeten te krijgen. Heb je nog overige vragen betreffende koude voeten, of wil je graag jouw ervaringen delen?

Stel ze gerust door een reactie te plaatsen onder dit artikel.

Nieuwste berichten

Volg ons

Heb je een vraag?

Please enter your name.
Please enter a valid email.
Please enter a message.

Laat een reactie achter