Braces

Je weet zelf het beste waar jij precies de pijn voelt die afkomstig is van je (blessure aan je) gewricht. Vanzelfsprekend kun je een brace die geschikt is voor een knie niet voor je elleboog gebruiken. Naast deze bovenstaande open deuren beslis je of de brace gebruikt wordt tijdens het sporten of tijdens de dagelijkse werkzaamheden.

Weet je zelf niet precies waar je klachten vandaan komen en welke brace je nodig hebt om je klachten tegen te gaan, raden wij je aan om advies in te winnen bij je huisarts of fysiotherapeut. Op deze manier bestrijd je altijd de juiste spiergroep klachten.

Resultaat 1–16 van de 21 resultaten wordt getoond

Waar let je op bij de aanschaf van een brace?

Het is raadzaam bij een therapeut advies in te winnen, de aanschaf van een brace doe je immers niet op de gok. Daarnaast is het verstandig met de aanschaf een aantal aspecten in de gaten te houden.

  • Een brace moet eenvoudig aan te leggen zijn;
  • Een goede brace moet een geoptimaliseerd draagcomfort hebben;
  • Een goede brace is gemaakt van materialen die goed vocht kunnen afvoeren, dit zodat de huid droog blijft;
  • Een brace moet een goede afwerking hebben, dit om irritatie die afkomstig is van de brace te voorkomen;
  • Een brace dient je de juiste ondersteuning te bieden welke passend is bij de klachten die je ondervind en gebaseerd op de anatomie van het menselijk lichaam.
    Voor ieder gewricht zijn er specifieke braces verkrijgbaar.

Voor welke activiteiten is een brace geschikt?

Een brace gebruik je preventief bij sportactiviteiten waar je met name explosief draait, keert, springt en waar je vanuit stilstand ineens een sprintje in moet zetten. De brace werkt dan als effectief hulpmiddel ter ondersteuning van je gewrichten of versteviging aan verzwakte spieren.

Activiteiten die de kans vergroten op verzwikking en verdraaiing zijn een uitgelezen kans om een brace bij te gebruiken, ook in het dagelijkse leven en in je vrije tijd. Kies voor elk moment de geschikte brace en behoed jezelf voor (nieuwe) blessures.